Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

AKSON -sprzęt medyczny

01.09.10, 11:56
    Witam czy posiadacie jakieś informacje na temat tej firmy,proces
    rekrutacji?,warunki pracy?,z góry dzięki za info
    Obserwuj wątek
      • Gość: cinomaniac Re: AKSON -sprzęt medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 15:13
        witam, jakiś czas temu uczestniczyłem w rekrutacji do tej firmy na stanowisko Regionalny Przedstawiciel Medyczny na dwa województwa. Zostałem zaproszony do innego miasta (ok. 250km od miejsca zamieszkania - nie zwrócono kosztów dojazdu) na pierwszą rozmowę, która odbyła się w hotelu. Wstępnie wyglądało to dobrze, tym bardziej, że nie miałem wymaganego wykształcenia. Rozmowa przebiegła sprawnie, po czym zostały przedstawione warunki zatrudnienia, podstawa, premia kwartalna (pracujesz na nią po 3 miesiącach pracy, czyli odbierasz po 6 miesiącach - i tu miałem wrażenie, że Kierownik tej firmy dopasował ją indywidualnie do mnie " gwarantowana premia "x"tys. przy realizacji (aż) 115% planu"...???!!!), auto (nie do użytku prywatnego). Po jakimś czasie dostaje telefon, że chcą mnie zatrudnić, tylko potrzebne będą referencje. Wcześniej jednak chciałem wynegocjować lepszą podstawę, która różniła się od podanej przeze mnie kwoty. Zdziwienie moje było ogromne, gdy kwota podstawy nagle spadła o 1 tys. zł od deklarowanej podczas rozmowy rekrutacyjnej. Kierownik tłumaczył to przejęzyczeniem i zwyczajnym niedogadaniem się. Grzecznie podziękowałem mówiąc, że nigdy problemów ze słuchem nie miałem. Po jakimś czasie znów pojawiło się ogłoszenie na portalu internetowym - czwarte w przeciągu dwóch miesięcy - nie dziwie się, że przy takich warunkach finansowych, obsłudze dwóch woj. nie mogą pozyskać dobrego pracownika... życzę powodzenia.
        • Gość: lolo Re: AKSON -sprzęt medyczny IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 09:10
          witam, też byłem na rozmowie w firmie akson i było dokładnie tak samo jak we wcześniejszej wypowiedzi. Jednym słowem podejście dramatyczne a wydawałoby się że firma skoro znaczy coś na rynku to ma sensowne warunki zatrudnienia. Najbardziej żałosne jest "zjeżdżanie na bazę" samochodem:)to chyba już nawet w coca coli tego nie ma:)
          • Gość: gość Re: AKSON -sprzęt medyczny IP: *.play-internet.pl 26.02.11, 11:31
            Nie polecam nikomu ...
            • Gość: jose Re: AKSON -sprzęt medyczny IP: 91.187.224.* 20.03.11, 12:54
              ludzie, odradzam, tragedia....ściemnianie, klamstwo i budowanie pozycji na strachu.
              samochody tragiiczne, limity telefonów, praca do późnych godzin, opłacanie specjalistów, dxwiganie sprzetu po błocie.
              Wszystko działa katastrofalnie,magazyn, przepływ informacji.
              Nic się nie zmienia....
              • Gość: fizjoter Re: AKSON -sprzęt medyczny IP: 80.51.92.* 22.04.11, 10:40
                Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, rozmowa kulturalna i na poziomie, wymagania duże ale proponują rozsądne pieniądze i nowe auto służbowe.
                • Gość: byku Re: AKSON -sprzęt medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 15:44
                  heheh jasne chyba CI zapłacili za napisanie tego komenta hhehhe albo raczej nie bo nie stać ich na to .....rozmowa może i na poziomie tylko szkoda że n ie ma odzwierciedlenia poziomu w trakcie pracy co do wymagań to są jak najbardziej , które trzeba spełniać na zasadzie można by powiedzieć wolontariatu bo pensją jak napisales "rozsądna" nazwac tego absolutnie nie można ( chyba ze poprzednio pracowałeś w " kiosku ruchu" ) a co do auta to faktycznie mają nowe tylko szkoda że JEDNO NA CAŁĄ FIRMĘ buhaha buhaha żal.pl
                  • Gość: relis Re: AKSON -sprzęt medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 16:12
                    Pracowałem dla nich... Ogólnie nie można narzekać. Wypłata ok-wielki plus-kasa zawsze na czas, bez proszenia się (dopiero teraz, kiedy trafiłem do obecnej firmy, to doceniam)
                    Dźwigać sprzętu po błocie nie musiałem tak jak wyżej opisuje jose, wiadomo ile ludzi tyle opinii
                    Myślę, ze warto spróbować chociażby ze względu na ich doświadczenie, ja na prawdę nauczyłem się wiele.powodzenia
                    • Gość: bystry Re: AKSON -sprzęt medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:13
                      ...o proszę Akson wziął się za monitorowanie forum .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka