Gość: never never ever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 12:27 i niezarejestrowani w up- gdzie jesteście ubezpieczeni? i co robicie w razie nagłego wypadku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: bezrobotni absolwenci 01.09.10, 13:50 Gość portalu: never never ever napisał(a): > i niezarejestrowani w up- gdzie jesteście ubezpieczeni? i co robicie > w razie nagłego wypadku? Mogą dobrowolnie ubezpieczyć się w ZUS. Nie mają innej możliwości ubezpieczenia (poza nielicznymi wyjątkami). S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: bezrobotni absolwenci IP: 193.136.157.* 01.09.10, 17:18 A nie moga sie zarejestrowac w loklanym Urzedzie do Spraw Utrzymania Bezrobocia (po Orwellowskiemu nazwanym "Urzedem Pracy")? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: bezrobotni absolwenci 01.09.10, 17:51 Gość portalu: Kagan napisał(a): > A nie moga sie zarejestrowac w loklanym Urzedzie do Spraw Utrzymania > Bezrobocia (po Orwellowskiemu nazwanym "Urzedem Pracy")? Pytanie dotyczyło niezarejestrowanych. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: bezrobotni absolwenci IP: 193.136.157.* 01.09.10, 18:36 Kto im zabrania sie zarejstrowac? Nielegalni imigranci niech zas wracja do siebie, gdyz w Polsce mamy teraz dosc wlasnych bezrobotnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nver never ever Re: bezrobotni absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 10:17 nie jestem żadnym imigrantem tylko jestem zarejestrowana w up już 10 mcy bez żadenej oferty pracy z wyższym wykzetałceniem i chce się wyrejestrowac żeby zneleźć cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: bezrobotni absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 10:29 > jestem zarejestrowana w up już 10 mcy bez > żadenej oferty pracy z wyższym > wykzetałceniem i chce się wyrejestrowac żeby zneleźć cokolwiek Jak to?! Nie szukasz pracy sama tylko czekasz na oferty z UP? No to sobie poczekasz... Przecież to czy jesteś czy nie jesteś zarejestrowana nie ma żadnego znaczenia dla szukania pracy a tylko dla ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: bezrobotni absolwenci IP: 193.136.157.* 02.09.10, 14:49 Zabraniaja ci w UP szukania pracy na wlasna reke? Niby jak? Wynajeli detektywiw, aby cie sledzili? Pamietaj, ze UP jest tylko po to, abys miala ubezpieczenie, a prace to musisz sobie sama znalezc, zgodnie z neoliberalna doktryna obowiazujaca w dzisiejszej Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oczytany Re: bezrobotni absolwenci IP: *.cdma.centertel.pl 02.09.10, 15:54 bezrobotni absolwenci nie mają nagłych wypadków. Nie stać ich na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: bezrobotni absolwenci IP: *.152.128.165.dsl.dynamic.eranet.pl 02.09.10, 15:56 > nie jestem żadnym imigrantem tylko jestem zarejestrowana w up już 10 mcy bez ża > denej oferty pracy z wyższym wykzetałceniem Nie twierdzisz chyba, że wszyscy pracodawcy wykluczają osoby z wyższym wykształceniem. Odpowiedz Link Zgłoś