laserowy_ksiaze
03.09.10, 21:27
jestem na półmetku studiowania na EiT, chciałem dziś zaprojektować proste radyjko i klops, nawet
nie widziałem jak zacząć, z czego ma to być zbudowane, itd. wstyd się przyznać, ale jako przyszły
inżynier takie coś powinienem umieć; do tej pory na studiach poznałem: skomplikowane wzory
matematyczne, charakterystyki elementów, podziały elementów, skomplikowane schematy
generatorów, wzmacniaczy plus muszę znać całą matematykę do tego, transformaty sygnałów,
techniki obliczeniowe, dziury, elektrony itd. mógłbym wymieniać to w nieskończoność ... i to nie
pozwoliło mi zaprojektować prostego odbiornika radiowego, wątpie aby przez następne dwa lata
coś nowego poznać
pytanie do absolwentów EiT: czy Wy z dyplomem inż. jesteście stanie ot tak zaprojektować proste
radyjko, które by działało?
inż budownictwa gdyby Wam po studiach dać zlecenie na zaprojektowanie jakiegoś obiektu
budowlanego np. mostu to jesteście stanie to zrobić, dobrać tak materiały aby ten most się
trzymał.
albo inż mechaniki czy jesteście s tanie zrobić silnik, który by działał.
Pytam dlatego, by wiedzieć czy to jest reguła czy tylko coś u mnie nie tak. Studiuję na jedej z
prestiżowych uczelni technicznych, tak się reklamują.