Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CV - dwa pytania

18.09.10, 08:05
    Czytałam, że nie powinno się wpisywać do niego szkół, których się nie skończyło, ale mam przez to dziurę i wygląda na to, iż nic w tym czasie nie robiłam. To była świetna uczelnia, prestiżowy kierunek (studiowałam 2,5 roku).. ale cóż człowiek młody, to głupi :/ Kończę teraz uniwerek, ale doświadczenie mam sporo w tamtej pierwszej dziedzinie i.. moje CV dziwnie, podejrzanie wygląda.
    Sama nie wiem - w końcu to moje życie i było takie, a nie inne. Nie będę przecież oszukiwać.

Drugie pytanie mam odnośnie zdjęcia - bo niestety wydaje mi się, że ono też może mieć wpływ na to czy zostaniemy zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną.
    Jakie ujęcie wstawić, by zwiększyć szansę? Atrakcyjniejsze? Mniej atrakcyjne?
    Mam dość plastyczną urodę i na każdym zdjęciu wyglądam inaczej.

Poradźcie coś.
    Z góry dziękuję :)

Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: CV - dwa pytania 18.09.10, 09:17
        Nie ma takiej zasady odnosnie uczelni. Wpisz te uczelnie, bo wyjscia nie masz. Przygotuj sie jednak na pytania, dlaczego nie skonczylas kierunku, podkresl, czego sie dzieki niemu nauczylas.
        Zdjecie powinno byc portretowe, tzn. nie a la do dowodu, tylko ze wzrokiem skierowanym na odbiorce, taki, zebys robicla wrazenie profesjonalne (czyli odpowiedni stroj), ale nie nadete.
        • melitta.v Re: CV - dwa pytania 18.09.10, 09:28
          Tak właśnie myślałam - bo niby logiczne, ale.. sama nie wiem, gdzieś czytałam, że się nie pisze.

Dzięki:)
          • Gość: emilla111 Re: CV - dwa pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 19:30
            To może przygotuj sobie kilka wersji CV i poproś zaufaną osobę/przyjaciółkę/siostrę/brata/rodziców o opinię, zanalizujcie razem, spróbujcie poprawiać na różne sposoby.
            Możesz też wysyłać różne CV do różnych pracodawców, tak aby pasowało do ogłoszenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka