Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

POROZMAWIAJMY O SZEFACH

01.04.04, 15:00
    jeden z moich bylych szefow:

dyrektor generalny, sluzbowe VOLVO S80, telefon, fundusz reprezentacyjny, etc.
    - przy omawianiu przez telefon audytu, prosil ksiegowa ona po cichu mowila mu
    co ma mowic on to powtarzal do sluchawki
    - przynosil lewe rachunki na taksowke na spore kwoty
    - przynosil lewe rachunki za benzyne
    - zero szacunku dla czasu pracownikow
    - zero wiedzy merytorycznej i kompetencji w zarzadzaniu ludzmi
    Obserwuj wątek
      • Gość: Masia Re: POROZMAWIAJMY O SZEFACH IP: *.dolsat.pl / 81.15.194.* 01.04.04, 20:56
        za wyjatkiem VOLVO wszystko pasuje do mojego byłego szefa. Charakteryzował sie
        arcygłupotą i barkiem kopetencji na każdym kroku. Mnie wylał, sekretarka
        zrezygnowała sama( odkryła lewe delegacje) ale przyszedł czas tez na niego.
        Wisi na włosku.Szkoda,że tak poźno, bo lubiłam ta pracę, jak nie bylo Pana R.
        na horyzoncie.!!!
        • Gość: Filifionka Re: POROZMAWIAJMY O SZEFACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 13:05
          dodam do tego wątku cos pozytywnego, bo jestem na tym forum znaną optymistką :-
          ) Mój szef jest fajny. Młody, rozsądny i z poczuciem humoru. No i 0 przekrętów.
          Na prawdę, są takie firmy !
      • Gość: Iwi Re: POROZMAWIAJMY O SZEFACH IP: *.iplan.pl 04.04.04, 09:57
        Mój były szef:-chodząca skarbnica wiedzy na temat przekrętów: jak dużo zarobić
        na lewo
        - ponad dziesięć lat w Polsce i wydaje mu się że po polsku gada do swojego
        personelu, a dodam że jest WŁOCHEM
        - wyzywa swój personel-a są to wiadomo POLACY bo pracują za pól darmo-od
        złodziei itp.
        - nie wie gdzie się co załatwia, ale wie gdzie są najlepsze panienki w mieście.
        Dodam że z pracy zwolniłam się sama, ale uraz do WŁOCHÓW pozostał.
      • Gość: były pracownik Re: POROZMAWIAJMY O SZEFACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.04, 10:07
        AUTENTYCZNE!!!!!!!
        tekst mojego byłego szefa do księgowej: "spierdalaj z tąd kurwo, nie chcę
        cię więcej widzieć".
        Fajny szef nie?
        • sea_dog Re: POROZMAWIAJMY O SZEFACH 05.04.04, 10:01
          Nowy nabytek w naszej firmie na nowo stworzone stanowisko (jako uzasadnienie
          jego obecnosci) i niestety niestety - moj bezposredni przelozony. Mitoman do
          kwadratu - zna wszystkich - aktorow, politykow, lekarzy, biznesmenow. Z kazdym
          po imieniu, z kazdym pil wodke i kazdy to dla niego - kretyn. Rozwalil
          ostatnimi czssu 2 calkiem znane firmy - teraz rozumiem, ze przyszedl czas na
          nasza (z tamtego miasta dal noge, ale smrodek pokonal te marne 400 km).
          Rozwalil je calkiem prozaicznie bo - finansowo. Zero kompetencji - obciach
          zabrac go na spotkanie wiec kombinujemy jak mozemy, zeby go nie zabierac (potem
          trzeba przepraszac i tlumaczyc sie za jego zblazowanie i glupote). Wszystko
          robi ku radosci wlasnej pod przykrywka "dla dobra firmy". Dla dobra firmy wiec
          wydaje kase lekka reka, kupuje bez umiaru tylko po to, aby prywatnie korzystac
          (najnowszy pomysl to melex!!! dodam, ze ma to taki zwiazek z wykonywana przez
          niego praca, jakby chirurg zazyczyl sobie do operacji latajacy balon). Nie
          podejmuje zadnych decyzji - bo niczego nie jest pewien (zero wiedzy) wiec nie
          jest wstanie. Nie przeszkadza mu to jednak zadac w kolko czegos, z czego i tak
          sie wycofa, albo wymysli inna bzdure. Nie przyjmuje absolutnie zadnej krytyki,
          nawet jesli caly nasz skromny dzial podpisze "petycje" i mu wysle (doslownie!
          nie bede ukrywac, ze robimy to dla ratowania wlasnych tylkow). Maile i
          dokumenty, ktore zawieraja jakakolwiek opinie automatycznie wyrzuca do kosza -
          ostatnio odkrylam, ze po pol roku uzerania sie z jakims projektem, ktory
          laskawca "prowadzil" nie zostalo nawet jedno moje słowo!!!! Na dokladke
          smierdzi mu z ust. To najgorszy szef" w calej mojej dosyc juz dlugiej karierze.
          Help... Najgorsza jest ta wszechogromna ignorancja...
          • Gość: Mariusz Re: POROZMAWIAJMY O SZEFACH IP: 80.241.130.* 05.04.04, 12:56
            Jedna z najlepszych firm na swiecie w swoim segmencie. Znana i podziwiana.
            Porownywana do McKinseya i Boston Consulting Group.

Pierwsza szefowa powiedziala mi, ze mnie nigdy nie awansuje, poniewaz stalbym
            sie jej konkurentem.
            Druga sluzbowy samochod caly czas daje swojemu mezowi i nadal jezdzi do/z pracy
            firmowa taksowka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka