Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co zrobić w korpo-kiblu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 14:00
    Nasz korpo-kibel położony jest obok stanowisk pracowniczych-czasami przy zwiększonym wydalaniu, słychać wyrażny odgłos pluskania. Czy jest jakiś sposób by zminimalizować dżwięk, bo boję się że wpłynie to na moją pozycję w szczur-stadzie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Zosia z HR oszuście nie napisałeś w CV że s..sz z pluskiem ! IP: *.chello.pl 24.11.10, 14:48
        korporacja nie ma litości dla takich jak ty

nie będzie awansu ani podwyżki dopóki nie przestaniesz pluskać
        • Gość: R Re: oszuście nie napisałeś w CV że s..sz z pluski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 15:47
          W stołówce znuf była kapusta ze schabszczakiem, a wieczorem mam iść na sushi dyskutować o pracy do 22 z Johnem z hedkorters ! I jak tu o 8 rano po przyjściu nie plusknąć !
          • Gość: Zosia z HR wytyczne z centrali zabraniają (..) z pluskiem IP: *.chello.pl 24.11.10, 18:07
            to rujnuje korporacyjną kulturę pracy

jak nie umiesz bez plusku to przestań w ogóle
            w weekend możesz się ...

jak pracuje się w korporacji to w tygodniu trzeba się powstrzymać

• losiu4 Re: oszuście nie napisałeś w CV że s..sz z pluski 25.11.10, 12:07
            porządna kapucha z porządnym schaboszczakiem nie powoduje plusku. Jesli powoduje - w te dyrdy do szefostwa stołówki czy czego tam. Bardziej bym susi podjrzewał, bo wiadomo, surowizna z daleka...

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: Znafca Re: Co zrobić w korpo-kiblu IP: *.xdsl.centertel.pl 24.11.10, 21:34
        Jest na to metoda. Nawrzucaj do kibla luźnego papieru toaletowego, to nie będzie plusku, a i dupy nie ochlapie...
        • Gość: Ziggy no loud shit Re: Co zrobić w korpo-kiblu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 21:53
          To powinno być w jakimś korpo manualu!
          • Gość: Łeb Re: Co zrobić w korpo-kiblu IP: 89.77.93.* 26.11.10, 21:12
            W moim korpo meniulalu jest. Pewnie Twoja korpo jest mniejsza. My teraz otwieramy bazy na Ksiezycu i tam nie ma problemu z pluskiem, raczej w druga strone.
      • Gość: Wujek Dobra Rada to proste: IP: 77.236.26.* 24.11.10, 22:04
        w korpo-intranecie musisz znaleźć korpo-wytyczne odnośnie korpo-kultury i korpo-standardów, i w Chapterze 36 Par. 0(00) znajdź korpo-instrukcję p.t. "Stawianie korpo-klocka zgodnie normą ISO9001-00".
        Norma ta mówi, że przed postawieniem korpo-klocka każdy korpo-szczur musi wykonać procedurę przygotowawczą polegającą na wypiciu wody z korpo-muszli klozetowej, co zapobiega odgłosom pluskania.
        A poza tym, zgodnie z innymi korpo-wytycznymi, korpo-szczur ma obowiązek walki z przyczynami nadmiernego wydalania. Trzeba mniej jeść (lub w ogóle nie jeść) w korpo-stołówce i defekować się przed przyjściem do pracy lub po jej opuszczeniu.
        • Gość: Zosia z HR ta procedura zabierała zbyt wiele korpominut IP: *.opera-mini.net 24.11.10, 22:27
          i została wycofana, teraz zgodnie z najnowszymi trendami działy HR przeprowadzają szkolenia miękkie w zakresie kompetencji obstrukcyjnych
          • Gość: Wujek Dobra Rada tak, to prawda, sam jestem dyplomowanym WC-kołczem IP: 77.236.26.* 24.11.10, 22:46
            i prowadzę takie korpo-szkolenia, bardzo miękkie.
            Niestety duży odsetek korpo-szczurków nie zalicza egzaminu końcowego (testów kompetencyjnych opartych o zasady konkursu "Srasz na Staż"). Mają zbyt wysoki COR (Corporative Obstruction Ratio), a na dodatek KorpoNTM (korporacyjny moczopląs). Mojemu Managementowi zaproponowałem Ass-Esment Center ale niestety w klozecie obok gabinetu CEO ktoś ukradł papier toaletowy i szczotkę, co spowodowało obstrukcję procesu decyzyjnego.
            Wysłałem maila do Zarządu z żądaniem instrukcji co mamy dalej robić. Czekam na feedback. Sztab antykryzysowy już prowadzi case study.
            • Gość: Zosia z HR załóżmy wujku d.r firmę konsultingową Ass-Tech LTD IP: 89.78.110.* 24.11.10, 23:14
              widzę, że na forum gazety można spotkać prawdziwych fachowców

szkoda zmarnować taki potencjał

moglibyśmy sprzedać nasze know how i za niezłe pieniądze organizować w korporacjach takie brain storms na temat ass traffic
              • Gość: Wujek Dobra Rada Czemu nie IP: 77.236.26.* 25.11.10, 00:03
                choć pojęcie "fachowiec" nie wymaga przymiotnika "prawdziwy", bo czym są "nieprawdziwi fachowcy"?

Potencjał zaiste się marnuje, czuję to każdego dnia. Niestety nie pierwszy to i nie ostatni zmarnowany potencjał...

Ale nie określałbym tego stormu jako "brain". Raczej właśnie "ass", opcjonalnie "shit storm". Jest piękna i nie zagospodarowana nisza rynkowa. To co, wchodzimy w to ("to enter an asshole") i penetrujemy/eksplorujemy?

• losiu4 Re: Czemu nie 25.11.10, 12:40
                  Gość portalu: Wujek Dobra Rada napisał(a):

> choć pojęcie "fachowiec" nie wymaga przymiotnika "prawdziwy", bo czym są "niepr
                  > awdziwi fachowcy"?

łoj chłopie, wybiórczej nie czytasz czy co? A o faktach prasowych tak lubianych przez wybiórczą i ich ulubieńca Geremka (ŚP) nie słyszał?

Pozdrawiam

Losiu
                  • Gość: Zosia z HR nieprawdziwy fachowiec = nie ma certyfikatu IP: 89.78.110.* 25.11.10, 19:25
                    certyfikatu wydanego przez firmę szkoleniowo certyfikującą

gdyż owszem nie można mówić o fachowości bez certyfikatu zaświadczającego fachowość, a wydanego przez certyfikatora
                    • tomekwwa Re: nieprawdziwy fachowiec = nie ma certyfikatu 26.11.10, 22:03
                      Z ciekawości, a kto wydaje certyfikat temu kto wydaje certyfikaty? Czy trzeba zdobyć certyfikat do wydawania certyfikatów i do tego jeszcze certyfikat z wiedzy na temat tego na co się wydaje certyfikaty czy to wszystko jeden wuj?
      • ladyjm Re: Co zrobić w korpo-kiblu 24.11.10, 23:18
        dobre:)
      • Gość: Sales Engineer Ja po Politehnice robiem qpe tylko na BP i Statoil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 23:28
        Bo to stacje z zagranicznym kapitałem, wienc som najlepsze.
        • Gość: PCV menedrzer SGCH a ja stawiam klocka na klacie Sales Indrzyniera IP: 89.78.110.* 25.11.10, 10:59
          w tym czasie on liże mi jajka
      • losiu4 Re: Co zrobić w korpo-kiblu 25.11.10, 12:04
        ja tylko w sprawie technicznej: jest do zrobienia wytłumienie. Może być z odciagiem :) Natomiast nie wiem cio Ci grozi w korpo-stadzie: czy że pluskasz, czy że słyszysz?

Pozdrawiam

Losiu
      • losiu4 Re: Co zrobić w korpo-kiblu 25.11.10, 18:30
        ech, dylemat tak lubianego przez GW ZOMOwca, teraz przekształconego na MWzWM: lac, walić, czy puszczać gazy?

Pozrawiam

Losiu
        • Gość: gryzonij Re: Co zrobić w korpo-kiblu IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 04.12.10, 00:24
          Fajne teksty! Ubaw po pachy! Ty z HR jestes dobra!!!!!!!!!!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka