Gość: Pff Re: sklamalam z CV IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 21:47 Zacznijmy od tego, że jesteś zwykłą oszustką. Nic nie wartą na pracodawców. Mam nadzieję, że po odejściu, obecny pracodawca wystawi Ci odpowiednie referencje i będziesz miała ogromne problemy ze znalezieniem czegokolwiek. Z całego serca Ci tego życzę. Za takie rzeczy trzeba ponosić konsekwencje. Odnośnie twojego pytania - ciesz się, że możesz sama odejść. Powinien Cię wywalić na zbity pysk za kłamstwo w CV i fałszowanie dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Jak to co robić? To co dotychczas...kłam 02.12.10, 22:23 Gość portalu: jadzia napisał(a): > Co robic dalej?????? > Uciekac czy walczyc????? Uciekaj, kłam, kradnij, oszukuj...cóż jak już zacząłeś stosować pewne standardy i wlazłeś w to g..wno to już nie pozbędziesz się tego smrodu i nie masz odwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
neutralizator123 Kłamstwo to kłamstwo 02.12.10, 22:26 Moim zdaniem pojechałaś i to głupio. Po co było kłamać o nazwie stanowiska. Trzeba było napisać prawdę i podkreślić te obowiązki administracyjne i je opisać. Ludzie "pompują" swoje CV jak mogą, ale to była lekka przesada. Nie napompowałaś-skłamałaś w żywe oczy i taka jest prawda. Dziwi mnie, że wszyscy tak na luzie do tego podchodzą. Jak ktoś mówi "wszyscy kłamią", to nie znaczy, że wszystko co się rusza kłamie jak najęte tylko, że robi to osoba, która tak się wypowiada. Gdyby pracodawca Ci powiedział na rozmowie, ze proponuje Ci pensję x a potem okazałoby się, że to x/2 to byłoby OK? Albo że proponuje Ci stanowsko kierownika ds czegoś tam a będziesz asystentką. A to przecież tez kłamstwo. Nie zgadzam się, że szef zobaczył świadectwa pracy i od razu wiedział, bo to trafia do kadr. Nie sądzę, żeby wcześniej wiedział i nie dziwię się, że ma do Ciebie pretensje. Co prawda, gdyby Twoja praca przez te lata była OK to może i by przymknął na to oko. Co możesz teraz zrobić? Szczerze? Iść w zaparte i czekać aż boss podejmie decyzję. Chyba, że masz inne oferty. Chociaż on pewnie Cię i tak zwolni. PS Reputację osoby wiarygodnej łatwo stracić. Odzyskać-bardzo trudno. Co może mieć znaczenie na trudnym rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acp Re: sklamalam z CV IP: 87.204.208.* 03.12.10, 02:18 www.gazetaprawna.pl/serwis/praca_kariera/wywiady/458359,co_grozi_pracownikowi_za_podanie_falszywych_informacji_w_cv.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: sklamalam z CV IP: *.xdsl.centertel.pl 03.12.10, 06:03 Tylko uciekać i tak Cię zwolnią narazie pracuj ale szukaj pracy dobrze radzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: sklamalam z CV IP: 217.154.243.* 03.12.10, 09:03 Nie za bardzo rozumiem problem. Skoro piszesz, że wynika to pewnie z powodów personalnych, to z czym walczyć? Właściciel firmy, czy też kierownik ma święte prawo zwalniać i zatrudniać kogo tylko chce. To jego firma, lub jego odpowiedzialność. Nie daj się tylko "wkopać" w rezygnację, tylko czekaj na zwolnienie. Jedyne o co powinnaś walczyć, to żeby nie było ono z powodów dyscyplinarnych, bo to dla Ciebie niekorzystne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek6226315 Re: sklamalam z CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 09:39 do "przynaleznosci do tego naroduk" no tak swietna rada wlazla w g. niech dalej brnie to takie typowo polskie. Zagranica czasem wstyd sie przyznac do Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fo.xy Re: sklamalam z CV IP: 194.181.8.* 03.12.10, 09:29 szuka haka czy nie... to jednak moze Ci troche problemow narobic przez to. Rozejrzyj sie za nowa praca i lepiej napisz w cv, czym rzeczywiscie sie zajmowalas i o czym masz pojecie, anizeli to, co bylo w opisie stanowiska, kiedy sie ubiegales o prace ;) Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: sklamalam z CV 03.12.10, 09:54 W którym miejscu skłamałaś? Chyba tylko w pkt 2, gdzie de facto napisałaś prawdę. Pkt 1 był tylko przepisaniem danych ze świadectwa pracy, czyli oficjalne informacje tam się znalazły. Nie przez ciebie zredagowane, czyli jak już ktoś skłamał to ten kto pisał to świadectwo. Ewidentne chłop szuka dziury w całym i nie ma się czego przyczepić. Z uwagi na to, że nie istnieje żadne odgórna nomenklatura, to każdy każde stanowisko i każdą czynność może sobie nazwać dowolnie. Nawet tytuł specjalisty sobie może nadać i też nikt się nie ma prawa czepić, bo "specjalista" nie jest oficjalnie zdefiniowany i przypisany konkretnym kwalifikacjom i doświadczeniu. Dlatego tak naprawdę nikt nie zwraca uwagi na to co w cv jest napisane, bo jest tam napisane wszystko co pracodawca chciałby usłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byznesmen MLM Koniec CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 18:58 Od kiedy osiągnąłem 18% czyli rangę Hybrydowego Kaczeńca, nigdzie nie wysłałem żadnej aplikacji. Natomiast urządziłem z moją Networkową Rodziną przyjęcie na którym uroczyście wsunąłem swoje CV popijając wyśmienitym tainti ssssssssssss! Odpowiedz Link Zgłoś