Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowe druki zwolnień lekarskich

IP: 62.134.46.* 13.01.11, 19:58
    Po co NIP i PESEL? Który numer będzie ważniejszy w razie pomyłki w którymś z nich? PESEL? No to powinien wystarczyć PESEL. W końcu to człowiek idzie chorować, a nie firma/podatnik.
    Ale to jest Polska właśnie, "czasy średnie", ułatwić, przez zagmatwanie. Eh :-(
    Obserwuj wątek
      • Gość: MIRA Nowe druki zwolnień lekarskich IP: *.zachem.com.pl / 10.10.7.* 17.01.11, 10:09
        NIE ROZUMIEM PO CO ZUS MÓJ NIP / A TAK W OGÓLE MIELIŚMY ODCHODZIĆ OD UŻYWANIA NIP-U MIAŁ WYSTARCZYĆ PESEL- TAKŻE DO ROZLICZANIA SIĘ Z URZĘDEM PODATKOWYM/
        DO TEJ PORY JEDNAK NIP SŁUŻYŁ MI DO ROZLICZENIA SIĘ Z US . NIECH MI KTOŚ WYTŁUMACZY CO MA ZUS DO MOJEGO NIPU. JA NIE JESTEM JEDN.GOSPODARCZĄ.
        ATAK W OGÓLE CZ SĄ INSTRUMENTY ABY CHRONIĆ TE WSZYSTKIE DANE.
        POTEM OKAŻE SIĘ ,ŻE KTOŚ PODPISAŁ NA MNIE UMOWĘ , WZIĄŁ KREDYT ITD...
        AŻ STRACH SIĘ BAC.
        • Gość: chorowita glista kolejnym uproszczeniem bedzie likwidacja ZUS ZLA IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 14:36
          znaczy się ZUS nie bedzie płacił osobie na chorobowym

oczywićei składkę na chorobowe i zdrowotne zwiększy się o 10%
          • Gość: EWA Re: kolejnym uproszczeniem bedzie likwidacja ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 11:29
            Ileż tu jadu i zgorzknienia, tylko po co?
            • Gość: w glupia cipo zamknij dupe IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 17:23
              jak nie rozumiesz ze coraz wiecej ci kradna
      • Gość: pracownik Nowe druki zwolnień lekarskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 18:14
        Ja nie mogę chodzić na chorobowe bo u mnie w firmie powyżej 3 dni chorobowego w roku oznacza zwolnienie z pracy.
        • Gość: Gienek z Bazin Re: Nowe druki zwolnień lekarskich IP: *.serv-net.pl 22.01.11, 11:06
          to zmien firme po co siedzisz u dziada
      • Gość: Mimi Nowe druki zwolnień lekarskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 18:45
        XXI wiek i druki L4 nadal wypisywane odręcznie... to mi wystarcza. To po co te wszystkie komputery i drukarki w przychodniach??
        • sveriga Re: Nowe druki zwolnień lekarskich 21.01.11, 10:40
          ciesz się, że u ciebie chociaż są...
      • Gość: Lukasz Nowe druki zwolnień lekarskich IP: *.ptldor.dsl-w.verizon.net 18.01.11, 20:21
        Dlaczego nie karac lekarzy za wystawianie falszywych L4 ? Ludzie dostaja tygodniowe a nawet wielomiesieczne zwolnienia za lapowki i nikt sie tym nie zajmuje.
      • Gość: ja Nowe druki zwolnień lekarskich IP: *.welnowiec.net 18.01.11, 20:44
        Dobrzy jesteście w tej Gazecie. 13 stycznia piszecie, że od 12 stycznia będzie obowiązywał nowy wzór. Skoro będzie obowiązywał, to rozumiem, że od 12 stycznia 2012 roku!
      • Gość: j Nowe druki zwolnień lekarskich IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 23:07
        dzis pobieralam druki zwolnien z ZUS-u, na pytanie, kiedy beda nowe formularze, pani odpowiedziala, ze nie wczesniej niz w lutym
        co do danych - teraz mozna bylo wpisywac nr dowodu osobistego lub NIP osobisty, oczywiscie wiekszosc nie zna swojego NIP-u, a DO ma zazwyczaj ze soba - jakas taka satysfakcje czuje, skonczy sie wystawianie zwolnien na dyzurach
      • Gość: jkmd Nowe druki zwolnień lekarskich IP: *.dsl.sfldmi.sbcglobal.net 19.01.11, 03:36
        gratuluje Kolegom z Konsylium 24.
        dla niezorientowanych- to portal wymiany informacji miedzy lekarzami, taki facebook.
        okazuje sie ze kilka osob - tworcow portalu-jest w stanie uzuskac cos dla kolegow lekarzy i ich Pacjentow, a izby lekarskie nie.
        wnioski- izby trzymaja sredni poziom- tzn jeszce nic nie zrobily od 1989 roku
      • Gość: Conperio Sprawdź L4 w swojej Firmie nie daj się okradać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 07:23
        www.conperio.pl
        • lavetti Re: Sprawdź L4 w swojej Firmie nie daj się okrada 19.01.11, 11:32
          A w mojej poprzedniej firmie poinformowano mnie, że zwolnienie lekarskie nie jest mile widziane i że chory pracownik idzie na urlop. Mało tego, jak zobaczyli moje świadectwo pracy z poprzedniej firmy, to zaczęły się telefony: "a dlaczego była Pani tak długo na zwolnieniu? Proszę skserować kartę choroby od lekarza i przesłać mi skan, żebym mogła zobaczyć, czy to prawda co Pani mówi." Firma z oddziałem w Łodzi, jak kogoś interesuje jaka, mogę wszelkie dane przesłać na PRIV.
        • Gość: w ty ch...u SBcki IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 15:44
          0
      • Gość: moch1976 Nowe druki zwolnień lekarskich IP: *.nplay.net.pl 21.01.11, 12:07
        przeciez tam pracuja idioci 92%zatrudnienia to albo wujek albo ciocia zalatwila prace! przy zadach tuska bedziemy spiewac piesni patryjotyczne po piwnicach
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka