Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dobra praca dla znawców Internetu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 18:13
    Nie bez kozery Forum Google dla Webmasterów ma takie wzięcie. Coraz więcej amatorów chce być Webmasterami. A nawiasem to jedno z kulturalniejszych i bardziej rzeczowych forów w Polskiej sieci:
    Forum Google
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Dobra praca dla znawców Internetu IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 18:15
        Nie klikam, więc nie wiem co jest tam dalej. Sądząc po pierwszej stronie, utwierdzam sie w mych przekonaniach jeszcze bardziej. NIE KLIKAM!
        • robertw18 GW drwi sobie z czytelników... niech "klikają"... 28.01.11, 20:07
          Krótka wzmianka, a ile wstukiwania po podzieleniu jej na kawałki.
          Pozdr.
          • Gość: bu Re: GW drwi sobie z czytelników... niech "klikają IP: *.aster.pl 28.01.11, 23:53
            irytujace. tylko nie wiem, czy bardziej dlatego, ze trzeba klikac, i przechodzic przez tekst/zdjecia ktore wcale nie sa interesujace, ale moze za nastepnym kliknieciem beda, czy tez dlatego, ze to tak oczywiste i walace po oczach napedzanie sztucznego ruchu na stronie. tak czy siak, nie klikam
      • sselrats Fajne slajdy 28.01.11, 18:28
        tylko malo
        • parazyd praca dla znawców Internetu 30.01.11, 12:23
          Czy chodzi o pryszczatych gimnazjalistów, tych samych co teraz pisują na portalach?

PS A slajdy zajebiste, redaktorek musiał się strasznie napracować nad tym "artykułem" (chyba z tak z 5 min).
      • Gość: wolfgang Robicie się bardziej obrzydliwi od wp IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.11, 20:58
        od jakiegoś czasu zaglądam na gazetę coraz rzadziej. A takie klikodajki są właśnie główną tego przyczyną. Może i będziecie mieli większą liczbę odsłon, ale to będzie gó...arzeria. Reklamodawcy też to zauważą. Mam nadzieję.
      • Gość: he? "Potentaci jak ComArch"? Chyba kpicie... IP: *.aster.pl 28.01.11, 22:36
        Profesor (szef ComArchu) ma słynne powiedzenie, że "każdego specjalistę da się zastąpić skończoną liczbą studentów; zwykle ta liczba jest równa jeden".
        Więc takich "speców" zatrudnią... dobrych jak tanie wino.
        • Gość: bu Re: "Potentaci jak ComArch"? Chyba kpicie... IP: *.aster.pl 29.01.11, 00:06
          nie wierzylam, ze tak powiedzial, wiec sprawdzilam. i faktycznie. w koncu zbudowal imperium informatyczne, wiec chwala mu. z drugiej strony, arogancji to nie tlumaczy
        • Gość: @ a czego się spodziewałeś po "prof." z PZPR ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.11, 13:04
          ten beton pasuje do Gomuły i innych prymitywów komuszych
        • zaytzev Re: "Potentaci jak ComArch"? Chyba kpicie... 29.01.11, 23:24
          > Profesor (szef ComArchu) ma słynne powiedzenie, że "każdego specjalistę da się
          > zastąpić skończoną liczbą studentów; zwykle ta liczba jest równa jeden".
          > Więc takich "speców" zatrudnią... dobrych jak tanie wino.

Hehe, ja chciałem to napisać.

A to znasz: Dlaczego pracownicy Koszmarchu nie oglądają wiadomości? -Bo o tej porze siedzą w pracy. :)
      • lesny.dziad Dobra praca dla znawców Internetu 28.01.11, 23:46
        Slajdy, heh żenada. Nie klikam. Spadać.
      • Gość: Max Dobra praca dla znawców Internetu IP: 173.180.162.* 29.01.11, 01:25
        5000 zl to ma byc dobra placa ???
        Na zmywaku w Anglii zarabiam wiecej
      • Gość: niemiec.de Specjalista, student, 5000 tys IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.11, 02:15
        Jaki specjalista taka placa ...
        Ale dobrze, ze studenci informatyki maja gdzie zawodu sie uczyc, bo na uczelniach tylko teoria... i przestarzale technologie, bo preofesorstwo nie nadaza....
        • Gość: br00net Trafny komentarz IP: *.pruszcz.mm.pl 29.01.11, 09:50
          na uczelniach profesorowie nie dość że głupi to i tak nawet się nie starają
        • Gość: gracjan z życia studenta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 15:54
          pamiętam jak w 1997r. na zajęciach z pakietów użytkowych doszliśmy do Windows'a 95, profesor przedwojenny przytaszczył rzutnik i plik "folii" z windowsem. Cały wykład zmieniał folijki i powiadał o otwierających się okienkach. Cały akademik już dawno miał go zainstalowanego.

pozdrawiam
          • Gość: Ela Re: z życia studenta... IP: *.pptp.tuniv.szczecin.pl 31.01.11, 17:24
            A jak miał Profesor pokazać system Windows, nie mając do tego stosownych środków technicznych? Przecież w tamtych czasach nie było powszechnie dostępnych projektorów jak obecnie. Czy miał w ogóle nie opowiadać o systemie Windows? Ja bym raczej doceniła to, że włożył mnóstwo wysiłku i czasu w to, aby przygotować folie i jednak pokazać system.
            Wiem, bo sama tak robiłam, bijąc się z myślami, który ze studentów to zrozumie.
            I teraz - po latach - dowiedziałam się (ze zdumieniem), że rzeczywiście, niektóre co 'bystrzejsze studentki' rozglądały się za oknami ... w sali wykładowej.
      • Gość: Webmaster Dobra praca dla znawców Internetu IP: *.xdsl.centertel.pl 29.01.11, 08:29
        Postawienie i utrzymanie w ruchu - Wielkie mecyje
      • Gość: Slajdom nie Dobra praca dla znawców Internetu IP: *.lublin.hypnet.pl 29.01.11, 09:10
        Slajdom mówimy NIE
      • Gość: mmk Re: Dobra praca dla znawców Internetu IP: *.acn.waw.pl 29.01.11, 10:20
        Precz ze slajdami!
        Dajcie osiem zdjec w pionie, jak juz musi byc osiem obrazkow do trzech zdan tekstu!
      • Gość: Mario Dobra praca dla znawców Internetu IP: *.4-1.cable.virginmedia.com 29.01.11, 11:00
        5 tyś zł. to w UK zarabia się pracując w Tesco przy towarowaniu sklepu. Nie potrzebne do tego są jakiekolwiek kwalifikacje.
        Ludzie - miejcie jakąś, choćby byle jaką, godność.
        • Gość: programista Re: Dobra praca dla znawców Internetu IP: 78.149.119.* 29.01.11, 18:21
          No wlasnie, chcialbym wrocic z UK i szukam pracy. Na razie udalo mi sie znalezc jakies ochlapy za 3 tys na reke (na specjalistycznym stanowisku) - wiec wcale to nie wyglada tak rozowo...
      • mineyko Dobra praca dla znawców Internetu za 5 tys,zł 29.01.11, 12:13
        Ale na początku ustawimy Cię na rogu z plikiem ulotek reklamowych.
        Musimy sprawdzić, Twoje umiejętności!
      • Gość: Szczecinianin Dobra praca dla znawców Internetu IP: *.centertel.pl 29.01.11, 12:38
        Proponuje aby autor tego artykulu dodal choc jeden kontakt na takiego pracodawce. Taki artykol bez przykladow jest nic nie wart. Nie wiem dlaczego ale ta wyssana z palce informacja jest powielana na wielu portalach. Firmy poszukuja i owszem ale studentow bo nie placa za nich podatkow i ubezpieczen. A student to jeszcze nie informatyk. Na piwo dosyc na utrzymanie rodziny nie bardzo.
        • freelancer.org.pl Re: Dobra praca dla znawców Internetu 29.01.11, 13:45
          Niestety mam podobne odczucia, szczególnie jak oglądam czasem propozycje zleceń pojawiające się na portalach z ofertami "zleceniopodobnymi" jak oferia czy zpn...
        • Gość: z nie do końca IP: 195.82.180.* 29.01.11, 17:48
          Gość portalu: Szczecinianin napisał(a):

>A student to jes
          > zcze nie informatyk

Głupie uogólnianie. Znam ludzi którzy pracują jako informatycy (a konkretnie programiści) nie mając wykształcenia stricte informatycznego, znam też takich którzy papierek -owszem mają, ale nie określiłbym ich mianem informatyka
          • Gość: Szczecinianin Re: nie do końca IP: *.centertel.pl 30.01.11, 17:50
            To ze ktos potrafi klepnac pare linijek kodu wcale nie oznacza ze jest on dobry i bezpieczny. Co innego jak sie koduje dla satysfakcji, a co innego jak dla pieniedzy i ponosi sie odpowiedzialnosc za stworzony system. Zwlaszcza jezeli w gre wchodza pieniadze. Tak jak w kazdym przypadku sa absolwenci kierunkow z powolania i z przypadku. Samo ukonczenie studiow to nie wszystko. Potrzebna jest praktyka. Niestety Tych samozwancow informatykow jest o wiele wiecej niz osob majacych wiedze. Zobacz sobie kto jest dyrektorem wydzialu informatyki w UM. Odp. rolnik. Skutek - wielokrotne wlamania do sieci UM i modyfikacja danych w systemach UM. Ale o tym sie nie mowi tylko zamiata pod dywan. A w tej instytucji przetwarzaja twoje dane osobowe!!!. Albo wicedyrektor tegoz wydzialu. Niby po studiach ale nigdy nie napisal linijki kodu. Fucha dyrektorska od ukonczenia studiow. Dlaczego? Dobrze sie ozenil :)). Podobny przyklad-prezydent miasta. Niby prawnik a nieznajacy prawa. Tyle ile miasto przegralo spraw to skandal. Ty slyszysz tylko o tych duzych ale jest ich o wiele wiecej. Wracajac do tematu te propozycje pracy w internecie to praca na czarno, dla studentow lub mlodych absolwentow za gora 2tys brutto. A wiec gdzie te duze zarobki?
      • Gość: klm Dobra praca dla znawców Internetu IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.11, 12:42
        pier.dolę frajerów z gw, nie klikam!
      • Gość: Lord Nieprawda! Szukam takiej pracy IP: *.spray.net.pl 29.01.11, 13:55
        nie ma ogłoszeń. Wszystko idzie po znajomości?
        • Gość: qqq A jakiej konkretnie IP: 195.82.180.* 29.01.11, 17:35
          Bo ogłoszeń, w których poszukuje się programistów aplikacji webowych jest mnóstwo.
      • Gość: formaster Dobra praca dla znawców Internetu IP: *.tktelekom.pl 29.01.11, 15:04
        następnym razem dajcie to w powerpoincie
      • Gość: przeplata A od kiedy to programista... IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.11, 19:45
        musi być znawcą Internetu???
      • Gość: gościu Dobra praca dla znawców Internetu IP: *.aster.pl 30.01.11, 10:53
        a u Mistrzów szeptów płaca nawet10 tys za miesiąc ;)
        • Gość: Gosc Re: Dobra praca dla znawców Internetu IP: *.ghnet.pl 12.02.11, 12:14
          5 tys. z w sklepie internetowym ? Pracowalem w jednym z najwiekszych sklepow internetowych w kraju. Dostawalem 1200 zl na umowe o dzielo, a jak sie nie podoba to zawsze na moje miejsce bylo dwoch studentow, ktorym sie nie placilo za ubezpieczenie. Ten artykul to bzdury wyssane z palca.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka