Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Trudna miłość do listonosza

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.03.11, 23:46
    Spodobało mi się zwłaszcza ostatnie zdanie :) Trzeba się popisać przed publiczką prawda ? A czy ty marny dziennikarzu tachał byś te paki za niecałe 1500 złotych, które otrzymuje na dzień dobry listonosz w Warszawie ? Takich pudeł paczek , pudełeczek jest dziennie 10 - 20. Sporo nie mieści się do torby dochodzi do tego 100 poleconych, pobrania, przekazy plus koło tysiąca zwykłych ? Pół biedy kiedy osoba która to zamawia jest w domu. Ale ponad połowa siedzi w pracy a listonosz musi nosić te pudła przez cały rejon. I nie wmawiajcie ludziom żeby zmienili prace- przypominam że ciężko w tym kraju o uczciwą i w miarę płatną pracę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: listonosz Re: Trudna miłość do listonosza IP: *.home.aster.pl 01.04.11, 19:10
        jak idzie gmina i podatki to miałem 350szt.poleconych za potwierdzeniem odbioru.wyszedłem w rejon o 12.00.mając wypłacic 15szt emerytur,polecenie służbowe,że niema doręczania powturnego.każdy list trzeba opisać z tyłu zwrotkę.do tego wózek listów zwykłych.po powrocje z rejonu opisać każdy przekaz kto odebrał i rozliczyć się z kasą następnie opisać każdą rubrykę karty doręczeń oraz opisać zwrotki doręczone rozliczyć się z pobrań i listów wartośćiowych,przypominam,że pracuje do 16.00.stare wygi to odrazu przy biurku piszą awizo.nikturzy jak jest gmina to chorują i wtedy są rozbiurki(swój rejon ijeszcze część kolegi).jest jeszcze sposób waizo dostarczyć na drugi dzien lub poczekać aż urząd wystawi awizo powturne,a to jest karalne,ale ludzie tego niewiedzą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka