Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kancelaria notarialna

IP: *.rato.pl / *.rato.pl 07.05.04, 17:26
    pracuję od roku w kancelarii notarialnej, zajmuję się calą biurowością,
    pisaniem aktów, zestawień do urzędów itp. Zarabiam 850 zł. netto.
    Wg mnie to mało - a co Wy o tym myślicie ? Dodam, że szef jest zadowolony z
    mojej pracy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: daria Re: Kancelaria notarialna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 19:20
        Wszystko zależy od miasta w jakim pracujesz. Od rozmiaru bezrobocia. Pewnie
        wiele osób chciałoby mieć taką pracę, ale na pewno trudno się z takiej kasy
        samodzielnie utrzymać.
        • Gość: Iwona Re: Kancelaria notarialna IP: *.net / *.net 07.05.04, 20:54
          To prawda, trudno. Nawet nie mam na to szans. Muszę jakoś ukończyć studia,a to
          nie jest tania impreza. Praktycznie pracuję tylko na to, plus jakieś dojazdy na
          uczelnię i do pracy. Nic więcej.
      • Gość: pn Re: Kancelaria notarialna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 11:29
        zwazywszy na przychody jakie daje taka kancelaria to dziadowsko malo ci placa, wstyd!!
        • ikropka Re: Kancelaria notarialna 08.05.04, 16:12
          A co powiesz na niewiele większe zarobki w kancelarii komornika? Podobno nie w
          każdej, ale w tej którą znam to jest to pazerność przechodzi wszelkie pojęcie.
      • Gość: grizelda Re: Kancelaria notarialna IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 16:21
        z tego co się orientuje to niestety regula b.marnie -po srtudiach w mieście
        wojewódzkim wcale nie 8h tyklko więcej 1500
        • Gość: Iwona Re: Kancelaria notarialna IP: *.net / *.net 15.05.04, 11:22
          widzisz 850 a 1500 to spora różnica. Ja również nie pracuję tylko godzin.
          Nadgodziny są na porządku dziennym. Nie pamiętam kiedy miałam wolną sobotę !!!!!
      • lilianka22 Re: Kancelaria notarialna 15.05.04, 17:53
        cześć!
        moim skromnym zdaniem to,że otrzymujesz na razie tylko 850 na rękę jednocześnie
        studiując jest dla Ciebie na dłuższą metę bardzo korzystne. Jestem w podobnej
        sytuacji, studiuję prawo i pracuję, ale niestety moja praca nie ma nic
        wspólnego z zawodem. Po tych kilku miesiącach dochodzę do wniosku że lepiej
        popracować trochę za mniejsze pieniądze w czasie studiów zeby potem mieć trochę
        obycia w swoim zawodzie. Tego na studiach nie ma szans zdobyć! Po prostu naucz
        się jak najwięcej i po obronie możesz zarządać dwa razy tyle. Jeżeli natomiast
        jesteś tylko od robienia kawy i nic z tego nie korzystasz ta płaca faktycznie
        nie jest wysoka.
        Pozdrawiam i trzymam kciuki.
        Lilianka
        • Gość: A. Re: Kancelaria notarialna IP: *.net / *.net 15.05.04, 18:43
          Od robienia kawy? Przeczytałaś to co napisałam na początku?

Poza tym, nie jestem małolatą która dopiero zaczyna swoją karierę zawodową,
          pracuję już długo i doświadczenie w tym co robię mam bardzo dobre.
          Pozdrawiam :-)
          • lilianka22 Re: Kancelaria notarialna 15.05.04, 19:06
            O Matko! Przecież nie dosłownie! Chodzi mi o to, że czasem warto się pomęczyć
            żeby zdobyć doświadczenie.
            Pozdrawiam
            • Gość: julie Re: Kancelaria notarialna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 08:40
              pewnie nie ma sie czym chwalić, ale ja do niedawna zarabiałam 490 zł netto jako
              aplikant radcowski w sporej kancelarii prawniczej, czas pracy od 9,5 h do
              10/dobę zakres obowiązków: obsługa klientów, sporządzanie pism procesowych,
              opinii, występowanie przed sądem itp. Godzina mojej pracy - oczywiście na
              fakturze dla klienta 200 zł.
              Jednak moja cierpliwośćteż ma granice, więc pracę zmieniał na o wiele lepiej
              płatną....
              • Gość: m Re: Kancelaria notarialna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 12:06
                A wszystko zależy od tego w jakim mieście pracujesz. Zarobki w kancelariach dla
                aplikantów sa niewielkie, bo liczy sie to, że w przyszlości bedziesz odcinać
                kupony. Tak przynajmniej zakładają ludzie prowadzący kancelarie. A do jaka
                pracę teraz wykonujesz? Inna kancelaria? W jakim miescie?
                • Gość: juleczka Re: Kancelaria notarialna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 13:36
                  teraz pracuje w Warszawie jako "in-house lawyer" oddziału zagranicznej firmy.
                  Praca ciekawa, ale o wiele bardziej stresująca...
      • Gość: Marek Re: Kancelaria notarialna IP: *.cst.tpsa.pl 17.05.04, 12:48
        -masz rację, wykorzystują Cie darmozjady, płacą Ci miesiecznie POLOWĘ tego i
        wezmą do kieszeni za wypelnienie druku notarialnego przy kupnie kawalerki w
        Warszawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka