Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca młodej mamy

IP: *.warynski.net / 217.98.105.* 10.05.04, 09:06
    Ja zarabiam 1.100 miesięcznie po 8 latach pracy na stanowisku specjalisty.
    Za prawie codzienne nadgodziny, siedzenie w pracy w soboty i niedziele,
    branie roboty do domu nie usłysze nawet dziękuje, przeciwnie wiecznie tylko
    się słyszy że nic nie robimy, że jesteśmy głupie i beznadziejne. Ale co mam
    na to pradzić... ciesze się że wogóle mam gdzie pracować, bo po macierzyńskim
    miałam dostać wypowiedzenie, widocznie mając dziecko nie nadajemy się już do
    pracy, a cały czas się słyszy "polityka prorodzinna" ja w to nie wierze.
    Obserwuj wątek
      • Gość: winogrono1 Re: praca młodej mamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:43
        ja tez coś o tym wiem :( nie jest dobrze i nigdy nie bedzie...........bo jesli
        nasze dzieci juz wyrosna zebysmy mogły iść do pracy to będziemy juz dla nich za
        stare i bez doświadczenia:(:(
        • Gość: Vp Re: praca młodej mamy IP: 195.117.30.* 10.05.04, 19:45
          To myślicie, że z powodu macierzyństwa tak macie? Ja nie mam dzieci i dokładnie
          tak samo jestem traktowana, a nawet znacznie gorzej, gdybym zaszła w ciążę, to
          wywalą natychmiast. Żadnego macierzyńskiego nie dostanę, bo nie mam umowy o
          pracę i nigdy nie będę mieć, takie cuda jak etat dla kobiety bez znajomości w
          naszym regionie się nie zdarzają. A zarobki według widzimisię pana (i jego pani
          żony, a jakże), czasami wynoszą 1000zł, czasami 400. Co do nadgodzin to też
          mogę was przebić, ale nie chodzi tu o licytacje. Zachoruję też wynocha, wiele
          osób już tak skończyło, oczywiście bez wypłaty za ostatni miesiąc, PIP nic nie
          poradzi, bo przecież nie ma żadnej umowy. Cieszcie się że w ogóle podlegacie
          kodeksowi pracy, że tę wypłatę dostajecie, że macie urlopy, że dostaniecie
          wypowiedzenie a potem te grosze zasiłku dla bezrobotnych, a żale że ktoś nie
          powie "dziękuję" dla mnie są dziecinne. Zamienię się natychmiast.
      • Gość: Stare dziecko [...] IP: *.isep.pw.edu.pl 10.05.04, 19:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • lolyta Stare dziecko vel Studenciku 10.05.04, 20:50
          nie widzisz na gorze napisu "nie mozna zamieszczac ogloszen"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka