Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moje studia to dopiero temat na abstrakcyjne żarty

19.05.11, 15:48
    Wyciągnąłem dzis swoją niegdyś napisaną pracę magisterską z dna szuflady.

- O matko boska - krzyknąłem - to ja pisałem o czymś takim?! :D
    - O tak, poświęciłeś na mnie 300 godzin - odpowiedziała nieśmiało praca.

Fajnie znaleźć ją po latach, tyle, że świadomość, że nie wiesz już nawet o czym ją pisałeś podchodzi pod żarty o godzinach bezsensownie marnowanego czasu... Pamiętacie jeszcze po 2 - 3 latach do czego wam była ta praca magisterska?
    Obserwuj wątek
      • gaba_ku Re: Moje studia to dopiero temat na abstrakcyjne 20.05.11, 12:19
        no niestety, takie życie! i co zamierzasz z nią dalej zrobić, odprawić rytualne palenie w ognisku? :)
        ja polecam byś chociaż w planie minimum ją opublikowal ;p
        • bowtie Re: Moje studia to dopiero temat na abstrakcyjne 23.05.11, 16:14
          Sugerujesz, że mam czas na bieganie po wydawnictwach? To dopiero żart :) Może od razu do Krytyki Politycznej pobiegnę? ;p

gaba_ku napisała:

> no niestety, takie życie! i co zamierzasz z nią dalej zrobić, odprawić rytualne
          > palenie w ognisku? :)
          > ja polecam byś chociaż w planie minimum ją opublikowal ;p
          • Gość: Pff Re: Moje studia to dopiero temat na abstrakcyjne IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 23:09
            Możesz publikować w częściach na forum:) Czytelnicy się wciągną i będziesz sławna.
            Możesz też organizować zabawy - co będzie w następnym odcinku itd:) Może będzie miła odmiana od codziennych smutów typu praca tylko po znajomości i "nikt mnie nie chce po studiach"
            • bowtie Re: Moje studia to dopiero temat na abstrakcyjne 24.05.11, 16:01
              W częściach na forum? Nie no... chyba za pisanie trilera się należą tantiemy, prawda? :) A może by ją sprzedać, hm? :>
              • gaba_ku Re: Moje studia to dopiero temat na abstrakcyjne 25.05.11, 16:21
                Są portale internetowe które działają de facto jak wydawnictwa i wydają twoją pracę... Ostatnio w mailu mam informacje o texter books. Zachęcają tantiemami by wstawiać materiały przed sesją studencką.
      • agre.scik Re: Moje studia to dopiero temat na abstrakcyjne 24.05.11, 15:16
        Mi na pewno pisanie pracy magisterskiej nie zajęło aż tyle :D.
      • Gość: tomeczek Zdradź chociaż temat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 17:01
        I tytuł. Przynajmniej z tego się pośmiejemy :)
      • odpowiadam_za_smolensk boście tumany 02.06.11, 17:50
        moja magisterka ma się dobrze, pisałem o konkretnych problemach i nie dość że w zakładzie pracy jest wykorzystywana "cytowana", to jeszcze ma kilka cytować w publikacjach naukowych. Wielka to ono nie jest ale na temat i w wąskiej dziedzinie, zero publikacji po polsku :)
      • tibarngirl Re: Moje studia to dopiero temat na abstrakcyjne 02.06.11, 22:33
        ciekawe, jaki to był temat? hmmm... "innowacyjne metody opracowywania interaktywnych tekstów merytorycznych"? - bo w końcu praca przemówiła ludzkim głosem jak zwierzę w Wigilię:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka