Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 11:54
    niech ukonczone studia znowu stana sie wyznacznikiem pozycji spolecznej i gwarancja sukcesu na rynku pracy
    Obserwuj wątek
      • Gość: KAGAN Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie! IP: *.dsl.telepac.pt 31.05.11, 11:55
        Popieram!
        • Gość: najmądrzejszy Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie! IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.11, 14:07
          A ja nie popieram. Co chciałbyś w ten sposób uzyskać? Od zamknięcia niepublicznych uczelni wcale nie przybędzie nowych miejsc pracy.
          System edukacji należy gruntownie zreformować i wprowadzić realną konkurencję wśród kadry naukowej. Zamknąć niepubliczne i pozostawić tylko publiczne w samodzielne władanie 'szlachty' profesorskiej? Przecież mamy to już teraz - facet, który ewidentnie popełnij plagiat nadal sprawuje funckję rektora, a jego koledzy po fachu boją się cokolwiek zrobić. Państwo też nic nie może zrobić, bo mimo iż uczelnia jest finansowana z publicznych pieniędzy, to jest 'suwerenna'.
          • Gość: Kagan Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie! IP: *.dsl.telepac.pt 31.05.11, 14:25
            W ten sposob ubedzie sporo psedomagistrow... A na prywatnych 'óczelniach' rzadza dzis w PL te same osoby co na panstwowych...
            • Gość: wariat Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie! IP: *.metrointernet.pl 31.05.11, 14:41
              Skoro rządzą te osoby, to w czym uczelnie prywatne różnią się od państwowych ?
              • Gość: najmądrzejszy Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie! IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.11, 15:29
                Tym, że dzięki dotowaniu nauki na uczelniach publicznych na uczelnie prywatne trafiają wcale nie najlepsi studenci, a ci, którzy byliby zbyt słabi, aby dostać się na uczelnię państwową.

Efektem tego jest właśnie to zjawisko (w dużej częsci prawdziwe), że przeciętny student uczelni prywatnej kojarzy się ze studentem drugiej kategorii.
              • Gość: kagan Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie! IP: *.dsl.telepac.pt 31.05.11, 16:22
                Oplatami sie roznia.
      • Gość: inż. Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 15:02
        To nie zmieni faktu, że dyplom Uniwerka może wzbudzić co najwyżej niekontrolowany wybuch śmiechu u pracodawcy.
        • annajustyna Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie 31.05.11, 15:32
          Ja mam dyplom UAM i jakos nikt nigdy do tej pory smiechem nie wybuchnal...
        • Gość: najmądrzejszy Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.11, 15:34
          I tu się poważnie mylisz. Spójrz jakie wykształcenie mają tzw. liderzy i elity, zazwyczaj są to absolwenci uniwersytetów.

Faktem jest, że typowy inżynier, który nie ma problemów ze znaleziem pracy, jest specjalistą w swojej wąskiej dziedzinie. Zazwyczaj jednak nie nadaje sie na stanowiska tzw. koncepcyjne, które wymagają szerokiego widzenia problemów.

Większość pracodawców na pewno nie jest inżynierami, więc taki pracodawca śmiałby się sam z siebie.
          • Gość: DD Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.11, 22:48
            POPIERAM zamknąć i głęboko zakopać
      • nikorason Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie 31.05.11, 22:50
        Hehe chcesz zabronić zarabiania na ludzkiej głupocie? To jeszcze zażądaj zniesienia wyborów powszechnych :DDDDDDD
      • Gość: real Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 07:33
        Zlikwidować także wszystkie prywatne szkoły średnie. Prywatna szkoła średnia to nic innego jak targowisko papierków. Zero nauki i zero praktyki.
        • najlepszygeorge Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie 01.06.11, 09:35
          Czyzby K.Kononowicz zabrał głos nA forum? "Nie bedzie niczego..."
      • truten.zenobi Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie 01.06.11, 13:08
        jak zwykle sie z Tobą nie zgadzam.

myślę że problemem tak naprawdę jest niski poziom edukacji i tej ogólnej i tej zawodowej...

gdyby przyjąć zasadę ze uczelnia musi reprezentować określony pozom to pewnie i Twój postulat został by spełniony... niby efekt ten sam ale jednak różnica jest zasadnicza.
      • ka-mi-la789 Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie 01.06.11, 13:21
        Zlikwidować także prywatne przedsiębiorstwa, prywatne domy i prywatne samochody.
        • Gość: bezrobotny Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 13:33
          czy oddalabys policje i wojsko prywatnym firmom ?
          • ka-mi-la789 Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie 01.06.11, 13:42
            Zacząłeś o szkołach, a nie o policji i wojsku. Aha, czy tę postulowaną przez ciebie likwidację należy zacząć od Harvardu i Yale?
            • boni.m Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie 01.06.11, 13:48
              Mowa jest tu o POmrocznej, a nie US of A!
          • boni.m Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie 01.06.11, 13:49
            To jest marzenie aferalow z PO! Prywatne wojsko i policja.
      • Gość: bezrobotny problem jest oczywisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 13:42
        skonczylem dobre studia na czolowym Uniwersytecie
        pokonalem spora konkurencje kandydatow na jedno miejsce na moim kierunku

a zlosliwi ludzie chca mi wmowic, ze jestem nikim, tylko dlatego, ze teraz kazdy debil moze skonczyc studia

no to ja mowie, uniemozliwic miernotom intelektualnym studiowanie, to wowczas przywroci sie prestiz studiow a absolwenci beda automatycznie obarzani szacunkiem

i zreszta tak powinno byc, ktos kto ma magistra, jest elita spoleczenstwa

• ka-mi-la789 Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 13:46
          > no to ja mowie, uniemozliwic miernotom intelektualnym studiowanie, to wowczas
          > przywroci sie prestiz studiow a absolwenci beda automatycznie obarzani szacunkiem

To się nazywa myślenie magiczne.

> i zreszta tak powinno byc, ktos kto ma magistra, jest elita spoleczenstwa

Elita społeczeństwa po renomowanej uczelni nie posługuje się poprawnie językiem polskim.
          • annajustyna Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 13:49
            A ja mam jednego magistra, dwa mastery, ba, bakalarza jeszcze mam i do tego dwa doktoraty - powinnam peknac z dumy jako elyta? :P
            • boni.m Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 13:52
              Nie masz sie czym chwalic. Ja jestem np.:
              Profesor Nadzwyczajny Belwederski, Docent Doktor (Re)Habilitowany, Magister Inzynier Architekt, Lekarz Medycyny oraz Weterynarii i na dodatek mam wiecej Nagrod Nobla i Doktoratow H.C., niz sam Lech Walesa!
              • annajustyna Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 13:53
                Oj, rehabilitacji niestety nie mam :'(.
                • Gość: kagan Re: problem jest oczywisty IP: *.dsl.telepac.pt 01.06.11, 16:35
                  Moge ci tanio (50% upust) odstapic jedna z moich!
                  lech.keller@gmail.com
            • najlepszygeorge Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 13:55
              Wg 'bezrobotnego' to powinnaś już być zwolniona ze świadczenia pracy do końca życia, ewentualnie PAŃSTWO może zaoferować tobie kilka miejsc w RN spółek skarbu państwa, a reszta społeczeństwa zasponsoruje Tobie 6 średnich krajowych podstawy. W końcu jesteś ELITĄ, bo ukończyłaś prestiżowe studia dzienne w Polsce.
              • Gość: bezrobotny Re: problem jest oczywisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 14:08
                przede wszystkim, jej post byl zartem, wiec nie wiem po co odpowiadac na powaznie

po drugie, nie wiem co zlego w traktowaniu osob z wyksztalceniem wyzszym jako elity spoleczenstwa? takie standardy obowiazuja wszedzie, sa dwa glowne kryteria umiejscowienia w strukturze spolecznej - wyksztalcenie i dochody

• ka-mi-la789 Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 14:49
                  > takie standardy obowiazuja wszedzie

Czyli gdzie konkretnie? Bo miejsce pod nazwą "wszędzie" nie istnieje.

> sa dwa glowne kryteria umiejscowienia w strukturze spolecznej - wyksztalcenie i dochody

Nie wykształcenie, tylko wykonywany zawód i/lub pełnione stanowisko (co nie musi być tożsame z wykształceniem). To po pierwsze. Po drugie, w dzisiejszych czasach wykształcenie to nie papirek z napisem "magyster". Żeby być wykształconym, trzeba się uczyć bez przerwy, a ukończenie szkoły (wyższej czy nie) to dopiero początek tej nauki. Po trzecie, poważanie, którym na świecie cieszą posiadacze niektórych dyplomów, nie wynika z faktu, że są posiadaczami dyplomów, tylko z roli, którą pełnią w życiu społecznym jako lekarze, sędziowie, architekci i tym podobni. A ty chcesz być dożywotnio postawiony na piedestale za sam fakt, że udawało ci się wybębnić na egzaminach z pamięci całe skrypty. Klasyczne podejście do życia tak zwanej inteligencji, dla której dyplom ukończenia studiów jeszcze 30 lat temu nie był stwierdzeniem kwalifikacji zawodowych, tylko ersatzem patentu szlacheckiego, którym rzeczona inteligencja poprawiała sobie samopoczucie po wysadzeniu z siodła najpierw przez cara, a potem przez komunę. Nawiasem mówiąc, twoje pretensje do nabożnie czołobitnego traktowania dowodzą poczucia niskiej wartości własnej, bo człowiek o wysokiej samoocenie niczyjego uwielbienia nie potrzebuje. Zamiast pisać na forum, które nie rozwiąże żadnego z twoich problemów, pogadaj z dobrym psychologiem.
                  • annajustyna Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 14:54
                    Oczekiwanie czolobitnosci tylko z racji posiadania magistra, to tak samo jakby oczekiwac jej z racji posiadania tytulu arystokratycznego. Zalosc nad zalosciami...
                    • Gość: Kagan Hierarchia "akademicka" w PL IP: *.dsl.telepac.pt 01.06.11, 16:43
                      PANIE Z REKTORATU
                      PANIE Z KWESTURY
                      PANIE Z DZIEKANATOW

Rektor
                      Prorektor
                      Dziekan
                      Prodziekan
                      Profesor Belwederski
                      Profesor Podworkowy (uczelniany)
                      Adiunkt z habilitacja
                      Adiunkt bez habilitacji
                      Starszy Wykladowca z doktoratem
                      Starszy Wykladowca bez doktoratu
                      Wykladowca z doktoratem
                      Wykladowca bez doktoratu
                      Asystent/Lektor z doktoratem
                      Asystent/Lektor bez doktoratu
                      Magister na etacie technicznym
                      Licencjat na etacie technicznym
                      Magister z ulicy
                      Licencjat z ulicy
                      Wszelaka cholota bez ukonczonych studiow wyzszych, a w szczegolnosci studenci
                      • annajustyna Re: Hierarchia "akademicka" w PL 01.06.11, 17:49
                        Holota piszemy przez samo h (pierwotnie byla to golota czytana po ukrainsku).
                        • Gość: Cholota Re: Hierarchia "akademicka" w PL IP: *.dsl.telepac.pt 02.06.11, 00:56
                          A mnie sie bardziej podoba z "ch" i jusz! ;)
                  • Gość: bezrobotny Re: problem jest oczywisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 15:16
                    ka-mi-la789 napisała:

>A ty chcesz być dożywotnio postawiony na piedestale za sam fakt, że ud
                    > awało ci się wybębnić na egzaminach z pamięci całe skrypty

a gdzie ja cos takiego napisalem?
                    przeciez ja chce pracowac!!!
                    chce podjac prace, w niej bede dawac z siebie wszystko i jesli zostane doceniony to za to, co tam bede soba reprezentowal, a nie za dyplom

ale najpierw musi mnie ktos zatrudnic, a jeszcze wczesniej zaprosic na rozmowe

nie wyobrazam sobie bycia 40 letnim bezrobotnym, mowiacym kazdemu, ze zasluguje na szacunek bo ponad 15 lat temu obronilem dyplom

nie traktuje posiadania wyksztalcenia wyzszego jako sytuacji powodujacej, zeby ludzie mieli bic mi poklony
                    jesli mowie o szacunku, to chodzi :
                    1. o pracodawcow - ja akurat bylem dobrym studentem, prace napisalem samodzielnie, jestem inteligentny. Sytuacja w ktorej masa przyglupow ma dyplom jest dla mnie niefortunna, a brak widocznych checi ze strony pracodawcow do weryfikowania tego, czy dany absolwent politologii jest debilem, czy moze jednak kims inteligentnym, o szerokich horyzontach, jest krzywdzaca i frustrujaca !
                    2. o takie osoby jak... ty. Na forach przejaskrawiasz moje wypowiedzi (a moze przypisujesz mi slowa innych osob) i je wysmiewasz, zamiast przyznac "kurcze to faktycznie kiepsko swiadczy o naszym rynku pracy kiedy madre, wyksztalcone, inteligentne osoby znajace biegle 2 obce jezyki nie moga znalezc zatrudnienia"

natomiast sugestii podjecia pracy jako telemarketer lub ukonczenia kursu wozkow widlowych nie da sie brac na powazne

a teraz pytanie do ciebie... z tego co wiem, masz wiecej lat niz ja i masz chyba dzieci
                    gdyby twoj syn ukonczyl prawo na UW, a potem przez rok nie mial pracy, to tez bys mowila mu "ok, sluchaj, widzialam oferte kursu wozkow widlowych, zrob to, a potem z pewnoscia znajdziesz prace, lepsze to niz siedzenie w domu"?
                    oczekuje powaznej, szczerej odpowiedzi na ostatnie pytanie, a nie takiej, ktora ladnie lub ironicznie zabrzmi na forum
                    • ka-mi-la789 Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 15:54
                      > a gdzie ja cos takiego napisalem?

A choćby w pierwszej wiadomości tego wątku:

"niech ukonczone studia znowu stana sie wyznacznikiem pozycji spolecznej i gwarancja sukcesu na rynku pracy"

> oczekuje powaznej, szczerej odpowiedzi na ostatnie pytanie

Odpowiedzi udzieliłam ci na tym forum od cholery i ciut ciut. Tyle, że spływają po tobie jak woda po gęsi. Jedyną twoją reakcją jest powtarzanie jak zegarynka: "jestem pokrzywdzony i nieszczęśliwy, pracodawcy są be, bo mnie nie zapraszają na rozmowy, należy mi się, bo miałem same piątki, a kto jest innego zdania, ten jest guuuupi". W którymś wątku wskazałam konkretne kursy, które mógłbyś skończyć, żeby mieć większe szanse na zatrudnienie - odpowiedzi nie było. Więc, do ciężkiej cholery, nie oczekuj, że ktokolwiek będzie cię poważnie traktował, bo na to trzeba zasłużyć. Jedyne, co ci mogę jeszcze poradzić, to wizyta u psychologa. O ile nie jesteś botem, bo merytoryczna i formalna monotonia twoich wypowiedzi coraz silniej mnie skłania ku takiemu poglądowi.
                      • Gość: bezrobotny Re: problem jest oczywisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 16:09
                        >a teraz pytanie do ciebie... z tego co wiem, masz wiecej lat niz ja i masz chyba dzieci
                        >gdyby twoj syn ukonczyl prawo na UW, a potem przez rok nie mial pracy, to tez bys mowila >mu "ok, sluchaj, widzialam oferte kursu wozkow widlowych, zrob to, a potem z pewnoscia >znajdziesz prace, lepsze to niz siedzenie w domu"?
                        >oczekuje powaznej, szczerej odpowiedzi na ostatnie pytanie, a nie takiej, ktora ladnie lub >ironicznie zabrzmi na forum

ka-mi-la789 napisała:

> Odpowiedzi udzieliłam ci na tym forum od cholery i ciut ciut. Tyle, że spływają
                        > po tobie jak woda po gęsi.

czyli nie chcesz lub nie potrafisz odpowiedziec
                        no coz, wszyscy wiemy, ze odpowiedz bylaby mniej wiecej taka:

"moj syn to madry facet, jesli by studiowal prawo i skonczyl te studia i nastepnie bylby bezrobotny, to z pewnoscia podtrzymywalabym go na duchu, ewentualnie bym probowala szukac dla niego pracy po znajomosci."

Natomiast nigdy nie spojrzalabys mu w twarz i nie powiedziala "synu, dyplom Uniwerku jest teraz gowno warty. Schowaj go do szafy, nie uzalaj sie nad soba i idz zrob kurs na wozki widlowe. Ewentualnie zostan pomocnikiem na budowie, pan Krzysiu ktory remontowal ostatnio dach sasiadowi szuka pomocnika".

NIGDY BYS TAK NIE POWIEDZIALA DO WLASNEGO DZIECKA KTORE OSTRO STUDIOWALO PRZEZ 5 LAT I ZDOBYLO DYPLOM MAGISTRA I DOBRZE O TYM WIESZ
                        • ka-mi-la789 Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 17:32
                          > czyli nie chcesz lub nie potrafisz odpowiedziec

Potrafię. Ja w ogóle wiele rzeczy potrafię. A że nie chcę, to prawda. Skutecznie zniechęcasz do interakcji ze sobą.

> NIGDY BYS TAK NIE POWIEDZIALA DO WLASNEGO DZIECKA KTORE OSTRO STUDIOWALO PRZEZ
                          > 5 LAT I ZDOBYLO DYPLOM MAGISTRA I DOBRZE O TYM WIESZ

No, qrva, jasnowidz. Lepiej ode mnie wie, co ja bym powiedziała, co bym zrobiła, co bym pomyślała. Lepiej ode mnie wie też, czy mam dzieci. Bo ja do tej pory byłam święcie przekonana, że nie mam. Ale skoro gieniuś po renomowanej twierdzi inaczej... Jesteś jeszcze silniej zaburzony niż mi się wydawało. Aha, tak dla twojej wiadomości: inteligencję dziedziczy się po matce, więc moje dziecko - gdybym je miała - miałoby ogromne zdolności analityczne i umiejętność wnioskowania, dzięki którym bardzo szybko zakminiłoby, że studiowanie prawa w tym kraju to jeden z gorszych pomysłów, jakie mogą człowiekowi przyjść do główeńki. Nawet gdyby mu odbiło akurat w ten sposób, zrobiłabym wszystko, żeby je odwieść od tego samobójczego planu i nakłonić je do zdobycia ZAWODU I KWALIFIKACJI, nie papirka. Ponadto moje hipotetyczne dziecko z całą pewnością nie użalałoby się nad sobą, byłoby cholernie zaradne i w ostateczności zrobiłoby ten kurs na wózki widłowe, bo byłoby odpowiednio wychowane, nie srałoby wyżej niż dupę ma i nie traktowałoby z góry ludzi robiących w życiu coś innego niż pierdzenie w stołek od ósmej do czwartej. Miałoby też wysoką, adekwatną samoocenę, dzięki której ani nie musiałoby się dowartościowywać literkami przed nazwiskiem i "pracą biurową", ani korona z głowy by mu nie spadła od kursu na wózki. Widzisz, jak fajnie byś miał, gdybyś był moim synem?
                          --
                          Gadał dziad do obrazu, a obraz do niego: "Spieprzaj, dziadu".
                          • Gość: bezrobotny Re: problem jest oczywisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 17:46
                            kilkanascie linijek wywyzszania sie
                            ciesze sie, ze nie masz dzieci :)

bez odbioru
                            • ka-mi-la789 Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 17:56
                              > kilkanascie linijek wywyzszania sie

No paczpan, kto to mówi.

> ciesze sie, ze nie masz dzieci :)

To akurat nie twój pieprzony biznes.
                              • Gość: sddds Re: problem jest oczywisty IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 18:06
                                dobra to przynajmniej zakażcie studiowania na uczelniach prywatnych kierunków społecznie szkodliwych- przez nadmiar absolwentów na rynku pracy jak np politologia , marketing itp jest dużo tego by wymienic wszystkie (jeden do drugiego podobny przez swoją ogólność)
                                młodzi zaraz po maturze są nieświadomi łapią się w to szambo po 5 latach jest za pózno

te kierunki można ukończyć tylko na uniwersytetach i są rygorystyczne limity np 50osób na rok , na zaocznych 150 i koniec -bezwględna zasada wcale nie przesadzona

• annajustyna Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 18:27
                                  Ale dlaczego ograniczac czyjas wolnosc wyboru? Niech studiuja, jak maja ochote!
                                  • Gość: bezrobotny Re: problem jest oczywisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 18:43
                                    annajustyna napisała:

> Ale dlaczego ograniczac czyjas wolnosc wyboru? Niech studiuja, jak maja ochote!

ochote???
                                    ludzie majac 18 lat zyja w innym swiecie

IQ nie jest rownoznaczne z wiedza o zyciu (mowie zwlaszcza o ludziach mlodych)

a zreszta moze teraz sie juz troche zmienilo, jak ja szedlem na studia to nie bylio tego, zeby ktos myslal, ze po skonczeniu tego albo innego kierunku bedzie sie straconym pokoleniem i znalezienie jakiejkolwiek pracy bedzie szalenie trudne
                                • ka-mi-la789 Re: problem jest oczywisty 01.06.11, 20:00
                                  Rozumu bozia nie dała? Trzeba was pilnować, żebyście sobie krzywdy nie zrobili jak roczne dzieci pchające paluchy do gniazdek elektrycznych? W takim razie należy was również pozbawić praw wyborczych i odebrać prawa jazdy. No, i zabronić rodzicielstwa. Skoro bowiem nie potraficie pokierować własnym życiem, to tym bardziej nie wolno wam pozwalać na decydowanie o cudzym.
                                  • Gość: sds Re: problem jest oczywisty IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 21:25
                                    tak bo 18-20 lat to jeszcze dzieci potwierdza to fakt właśnie wyboru tych gó...anych jak się okazało kierunków -młodych trzeba naprowadzać . reklama pseudouczelni zrobiła im niejednokrotnie z mózgu gó...
                        • Gość: real Re: problem jest oczywisty IP: *.stk.vectranet.pl 01.06.11, 18:11
                          Natomiast nigdy nie spojrzalabys mu w twarz i nie powiedziala "synu, dyplom Uniwerku jest teraz gowno warty. Schowaj go do szafy, nie uzalaj sie nad soba i idz zrob kurs na wozki widlowe. Ewentualnie zostan pomocnikiem na budowie, pan Krzysiu ktory remontowal ostatnio dach sasiadowi szuka pomocnika".

NIGDY BYS TAK NIE POWIEDZIALA DO WLASNEGO DZIECKA KTORE OSTRO STUDIOWALO PRZEZ 5 LAT I ZDOBYLO DYPLOM MAGISTRA I DOBRZE O TYM WIESZ

Wiesz co dziecinko? 5 lat temu syna wypie...łem do Niemiec do roboty i teraz sobie bardzo chwali (a nie pracuje zgodnie z wykształceniem czy kwalifikacjami). Do kraju już nie wróci. Błędem rodziców jest utrzymywanie dzieci. Dziecko po osiągnięciu 18 roku życia powinno być kopnięte w tyłek i wywalone na swoje. Jak sobie samo pościele tak się wyśpi.
                          • Gość: dd Re: problem jest oczywisty IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 18:13
                            tak można zrobić w szwecji lub w canadzie ale nie w pl lub rumunii ty PODŁY BANDYTO (nie człowiek)
                            • Gość: real Re: problem jest oczywisty IP: *.stk.vectranet.pl 01.06.11, 18:33
                              Cieszy mnie twoja reakcja. Dziecko tego bandyty jest przynajmniej dobrze ustawione w przeciwieństwie do ciebie.
                              • Gość: ff Re: problem jest oczywisty IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 20:39
                                no napewno niezle ustawione jak wszyscy polacy na zachodzie ...elita-)
      • Gość: bezrobotny Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 12:06
        studiowac powinno ok 20% osob w wieku 20 lat
        czyli ok 2.5 razy mniej niz obecnie

wowczas nawet absolwent politologii spotykalby sie z szacunkiem, a nie z lekcewazeniem
        • Gość: RABARTOWA Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 16:01
          SPOKO NIZ DEMOGRAFICZNY ROZWIĄŻE SPRAWE JUZ ZA 10 LAT NIE BĘDZIE POŁOWY PRYWATNYCH UCZELNI HEHE
          • Gość: hydrolaza Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie IP: 212.120.136.* 02.06.11, 17:05
            Ja już nie dzielę ludzi na tych, co po studiach i tych, co bez, nie mówiąc już o tym, czy po prywatnej uczelni czy po państwowej. W każdej z tych podgrup można bowiem znaleźć zarówno takich, którzy nie wiedzą, co jest stolicą Portugalii i mówią "bynajmniej" zamiast "przynajmniej" oraz takich, którzy czytują Prousta i Dostojewskiego.
      • kazjenka Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie 02.06.11, 22:32
        Ok. 70% studentów studiuje na uczelniach państwowych, a to prywatne są oskarżane o produkcję magistrów.
        • Gość: RABARTOWA Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 18:19
          A ILE STUDIUJE NA ZAOCZNYCH!!!!!!!!!! A ILE WYLATUJE Z PAŃSTWOWYCH I WRACA NA PRYWATNE I BEZ TRUDU ZDAJĄ NA 4 I 5??
          • Gość: dd Re: Zamknac wszystkie niepubliczne uczelnie IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 21:20
            kazdy wie ze w pl lub w rumunii albo na ukrainie mozna miec magistra na prywatnej uczelni tylko płacąc i nie robiac przy tym zupełnie nic . nie ma przeciez zadnych kontroli bo to moja prywatna uczelnia dam tytuł komu chce i za co chce
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka