Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak znaleźć pracę ?

IP: *.aster.pl 13.07.11, 12:41
    Witam, pytam jak znaleźć pracę? Pytanie może banalne..... Ale sami pomyślcie, robiłem studium medyczne, licencjat fizjoterapii, kurs wózka widłowego, prawojazdy od 2003 roku, język angielski na poziomie dobrym, świetna znajomość komputera z pakietem Office, dobry kontakt z ludzmi. Pracowałem już w kilku miejscach: w szpitalu we własnym zawodzie, w sklepie spożywczym na ważywach, na stacji benzynowej przy kasie, jako przedstawiciel handlowy.

Pracodawcy szukają pracownika idealnego, a najbardziej rozbawiają mnie ogłoszenia typu: "Zatrudnię ucznia lub studenta, minimalne doświadczenie 3 lata."

Nie ma pracy w tym kraju, a jak jest to za 900 zł, gdzie ja czynsz mam 600 zł i 2 dzieci. Chciałbym aby coś się zmieniło, żeby moznabyło zarabiać pieniądze normalne.

i co Wy na to ?
    Obserwuj wątek
      • rabart Re: jak znaleźć pracę ? 13.07.11, 12:52
        Chciałbym pracę za 900 złotych. Niestety nawet taka jest po znajomości obecnie.
        • Gość: dość Re: jak znaleźć pracę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 14:27
          Doskonale Cię rozumiem, też to przerabiałam i nie mam żadnego złotego srodka. Szukać, pytać , wertować ogłoszenia, tylko tyle. Z twojej wypowiedzi wnioskuje, że chwytasz sie wszystkiego, byle cos zarabiac, ale jak nie masz pewnych konkretów to jest trudno, musisz sobie odpowiedziec na pytanie w jakim kierunku chcesz pracowac. Wydaje mi się ,że w Twojej sytuacji nawet praca za małe pieniądx jest lepsza niż bezczynnośc, ja bynajmniej wychodze z takiego założenia, że lpiej zarabiac mało i szukac lepszej pracy, niż siedziec w domu i nie miec nic,ale to bynajmniej moje sugestywne odczucia
          • Gość: ML Re: jak znaleźć pracę ? IP: *.devs.futuro.pl 13.07.11, 15:12
            ja pracuje za 1200netto przy biurku praca zaawansowana ale jest rynek pracodawcy nie pracownika pół roku temu nie pracowałem , mam nadzieje ze niedługo znajde cos lepszego
        • Gość: . Re: jak znaleźć pracę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 15:57
          Jakim trzeba być ch...em, żeby znajomemu pracę za 900 zł załatwić? Inżynier z ogłoszenia, bez znajomości dostanie pracę za ponad 3000 zł.
      • Gość: MAREK Re: jak znaleźć pracę ? IP: *.aster.pl 13.07.11, 19:54
        ciężko jest bardzo, mam 2 dzieci, opłaty, jeść trzeba. Człowiek wyrzeka się wszystkiego żeby dzieci normalnie żyły. A praca ? jak nawet się znajdzie to jest 1200 zł max za ciężką pracę dzień w dzień 12 godzin. Uważam że człowiek nie z marginesu, z wykształceniem, schludny, umiejący się wysławiać nie powinien być traktowany jak śmieć. A zauważcie że lepiej zarabiają Ci co umieją wykorzystywać i co jadą "lewą stroną". Ktoś kiedyś mi powiedział: "jak w tym kraju nie nakradniesz, to się nie dorobisz". Złodziejem i marginesem nie jestem, jestem uczciwym, normalnym człowiekiem. Powiem jeszcze jedno, Polska (premierzy, politycy i inni w rządzie) nie robi dla mnie nic, a nawet utrudnia życie, więc dlaczego ja mam robić coś dla Polski. Gdyby wybuchła wojna, zostawiłbym go bez wahania. Nie dlatego że bałbym się, dlatego że nie ma za co walczyć.
        • dcio Re: jak znaleźć pracę ? 14.07.11, 00:44
          nie da sie ja mam prace jako magazynier za jakies 800 zl miesiecznie po znajomosci , technik mechanik, mgr ekonomii z doswiadczeniem, praktyczna znajomosc obslugi urzadzen mechanicznych, jakbys chcial emeigrowac to moze razem latwiej nam to sie zrobic.
          • Gość: MAREK Re: jak znaleźć pracę ? IP: *.aster.pl 14.07.11, 18:40
            Bylem w anglii, pracy nie ma, niemieckiego nie znam, ale moznaby sprubować. mam 2 dzieci, muszę pracować bo muszą normalnie żyć w przyszłości. a tak wogóle to jak coś to pisz, ja będę śledził temat :D
      • Gość: keri Re: jak znaleźć pracę ? IP: *.centertel.pl 16.07.11, 02:17
        Witam. Chcę Ci zaprezentować prawdziwy i w 100% pewny sposób na duże dochody. To jest program który zmieni Twoje życie! Swoją przygodę zacząłem dokładnie 8 miesięcy temu. Wtedy nie myślałem że w internecie można naprawdę tyle zarobić! Spróbowałem z ciekawości i ku memu zdziwieniu zarobiłem (w ciągu jednego miesiąca) 689zł z groszami.To było przecudne uczucie móc wypłacić tyle pieniędzy ale to nie wszystko! Zacząłem być bardziej aktywny na tej stronie i polecałem ją innym użytkownikom. Gdy minął kolejny miesiąc na moim koncie było ponad 4x więcej! dokładnie 2943zł z groszami! w ciągu tych 8 miesięcy zdążyłem zarobić grubo ponad 20.000zł niemożliwe?! MOŻLIWE-sprawdź sam jeśli dalej nie wierzysz pod tym linkiem kasiorka.eu/ref-irekjaromin Wystarczy że spróbujesz się na niej zareklamować oraz zostawisz włączony baner dzięki któremu dostajesz punkty. Obiecuje Ci że za nic tutaj nie zapłacisz, rejestracja jest darmowa, nic na tym nie stracisz! Jedynie co możesz to zyskać. Jeśli masz jakieś wątpliwości to wejdź w linka a przekonasz się że mówię prawdę! POLECAM BO NAPRAWDĘ WARTO! TO NIE JEST ŻADNA ŚCIEMA!
        • miniofilka Re: jak znaleźć pracę ? 16.07.11, 09:48
          Gość portalu: keri napisał(a):

> Witam. Chcę Ci zaprezentować prawdziwy i w 100% pewny sposób na duże dochody. To jest program który zmieni Twoje życie! Swoją przygodę zacząłem dokładnie 8 miesięcy temu. Wtedy nie myślałem że w internecie można naprawdę tyle zarobić! Spróbowałem z ciekawości i ku memu zdziwieniu zarobiłem (w ciągu jednego miesiąca) 689zł z groszami.To było przecudne uczucie móc wypłacić tyle pieniędzy ale to nie wszystko! Zacząłem być bardziej aktywny na tej stronie i polecałem ją innym użytkownikom. Gdy minął kolejny miesiąc na moim koncie było ponad 4x więcej! dokładnie 2943zł z groszami! w ciągu tych 8 miesięcy zdążyłem zarobić grubo ponad 20.000zł niemożliwe?! MOŻLIWE-sprawdź sam jeśli dalej nie wierzysz pod tym linkiem kasiorka.eu/ref-irekjaromin Wystarczy że spróbujesz się na niej zareklamować oraz zostawisz włączony baner dzięki któremu dostajesz punkty. Obiecuje Ci że za nic tutaj nie zapłacisz, rejestracja jest darmowa, nic na tym nie stracisz! Jedynie co możesz to zyskać. Jeśli masz jakieś wątpliwości to wejdź w linka a przekonasz się że mówię prawdę! POLECAM BO NAPRAWDĘ WARTO! TO NIE JEST ŻADNA ŚCIEMA!

ładnie tak żerować na biedzie człowieka oferując ściemę?!
      • Gość: MonikaF Re: jak znaleźć pracę ? IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 12:29
        Do najbardziej skutecznych sposobów szukania pracy należą pomoc znajomych i rodziny (co jest także zgodne z obiegowymi opiniami na ten temat) oraz bezpośrednie kontaktowanie się z konkretnymi firmami, nawet jeśli ostatnio nie publikowały one interesujących nas ofert pracy.
        Musimy zawczasu zadbać, aby wszyscy, z którymi mamy dobre relacje wiedzieli, jaka praca nas interesuje. Warto raz na jakiś czas się im przypominać, a także wysyłać swoje CV z prośbą, aby w miarę możliwości kierowali je do współpracowników i przełożonych mających wpływ na decyzje personalne w firmie.
        Skuteczną metodą będzie wybór około 20 firm z interesujących nas branż i w odpowiedniej dla nas lokalizacji oraz sprawdzenie, kto ze znajomych, ich znajomych, itd… tam pracuje, a następnie próba bezpośredniego skontaktowania się z tą osobą.
        • Gość: MAREK Re: jak znaleźć pracę ? IP: *.aster.pl 17.07.11, 10:09
          Ja nie chcę pracować przed kompem w domu, ja chcę normalnej pracy, z ludzmi, a co do szukania pracy to chodzenie po firmach i przypominanie się, nawet do tych które nie wysałały ogłoszenia ze szukają pracownika. Ja teraz niedługo będę zakładał własną firmę jednak, wolę zarabiać miej ale pracować sam dla siebie a nie dla kogoś. Narazie robię badanie rynku, co komu trzeba, a że przeprowadzam się do innego miasta to nawet lepiej.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka