Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zarobić na zdrowym stylu życia

IP: 217.97.182.* 13.09.11, 15:16
    Z tymi cenami to lekka przesada. Z pewnoscią sa kluby z takimi opłatami i trenerzy za te pieniądze, ale uważam że artykuł jest nieco krzywdzący. Postronna osoba czytająca go może dojsć do wniosku, że to tylko dla bogatych.
    Osobiscie korzystam z siłowni PURE, z której nota bene piszę, bo klubowicze mają bezpłatny dostęp do internetu. Miesięczna opłata za karnet to tylko 109 zł i w cenie mam też saunę, a pakiet treningów personalnych nieco ponad 1000zł. Mój trener, Krzysiek, pomógł ułożyć również plan odżywiania. To są ceny przystępne a jakosć nie gorsza od tej wspomnianej w artykule. Chyba że ktos musi koniecznie ćwiczyć z modelem, ja stawiam na skutecznosć i efekty. Widzę je, więc na pewno będę kontynuować ćwiczenia pod okiem mojego trenera personalnego.

Jesli naprawdę Wam zależy rozejrzyjcie się, w pobliskim klubie mogą być podobne warunki. Sprawdźcie tylko kompetencje swoich trenerów i do dzieła!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Martyna Zarobić na zdrowym stylu życia IP: *.toya.net.pl 26.09.11, 20:51
        na fitness bym się nie zdecydowała, totalnie mi to nie odpowiada, wolę uskutecznić jazdę na rowerze i jogging albo właśnie pływanie, w każdym razie niekoniecznie trzeba się oskubać z kasy żeby o siebie zadbać, czasem zdarza mi się zajrzeć na aukcje internetowe, zakupy grupowe, no i znajomi, zawsze coś polecą- tańszego i sprawdzonego jakiś klub sportowy, spa, sklep itd
        • Gość: Toxic Re: Zarobić na zdrowym stylu życia IP: *.toya.net.pl 27.09.11, 19:06
          Wiesz, tylko że niektórych partii mięśni w ogóle nie wyćwiczysz bez fitnesu/siłowni. Druga sprawa to różnica między wysiłkiem tlenowym i beztlenowym. Sporty aerobowe są podstawą każdej dyscypliny, ale bez przygotowania siłowego większość by nie istniało.
          Warto pójść 2-3 razy w tygodniu na siłownie choćby żeby wzmocnić nogi (przysiady), plecy (cwiczenia na grzbiet), porobić brzuszki. I nie mam tu broń Boże na myśli kulturystycznej katorgi. Do tego 2x tydzień - basen i 3 razy bieganie (ogólnie najlepszy sport bo podkreśla naturalność ludzkiego ruchu krokowego).
          A kosztuje wszystko. Za karnet zapłacisz 100 zł na siłownię, ale za profesjonalne sportowe buty do biegania Mizuno czy Asics wydasz 500 zł. Dres, ortalion, czapka, kurtka treningowa do biegania zimą, obuwie z Goretexu? Obawiam się że bieganie to droższy sport nawet niż siłownia.

Ja przynajmniej polecam tzw. trening bokserski - czyli pływanie, bieganie, siłownia i worek. 45 min. boksowania z cieniem i jestem o pół kilo lżejszy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka