Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dyscyplinarka a brak umowy

IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.11, 15:13
    Pracuje w prywatnej firmie ponad rok. Z czego rok mialam umowe o prace. Potem umowe zlecenie na dwa miesiace, a teraz pracuje 3ci miesiąc bez zadnej umowy (ale mam dostac umowe o prace). Nie poszlam do pracy w zeszlym tygodniu, zglosilam urlop na zadanie, ale szef powiedzial, ze sie nei zgadza. Ja i tak nie moglam isc do pracy, wiec nie poszlam i teraz grozi mi dyscyplinarką. M<oge po prostu olac prace i wiecej sie tam nie pojawic? Umowy nie dostaolam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tarak Re: Dyscyplinarka a brak umowy IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.11, 15:22
        Nie masz umowy, robisz po prostu wolontariat. Nikt cie nie moze przymusic do powrotu. albo umowa, albo dalszy urlop.
        • Gość: Andrzej Re: Dyscyplinarka a brak umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 11:59
          Mysle,ze przez te 3miesiace pensje pobiera,wiec nie wolontariat...
      • Gość: tomeczek Logika polskiego pracodawcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 18:39
        Gość portalu: KasiA napisał(a):

> teraz pracuje 3ci miesiąc bez zadnej umowy (ale
        > mam dostac umowe o prace). Nie poszlam do pracy w zeszlym tygodniu, zglosilam
        > urlop na zadanie, ale szef powiedzial, ze sie nei zgadza. Ja i tak nie moglam
        > isc do pracy, wiec nie poszlam i teraz grozi mi dyscyplinarką.

Oto logika polskiego pracodawcy: grozić wyrzuceniem z pracy komuś, kto tam i tak (de iure) nie pracuje :)

> Moge po prostu
        > olac prace i wiecej sie tam nie pojawic? Umowy nie dostaolam.

Dziwię się, że w ogóle się pojawiałaś w tej "pracy"; już po kilku dniach harówy za "mam dostać umowę" powinnaś szukać innej.
      • Gość: gość Re: Dyscyplinarka a brak umowy IP: *.waldex.3s.pl 17.10.11, 19:29
        nic Ci nie grozi, nie dostaniesz świadectwa pracy z dyscyplinarką. Ale dobrze by było gdyby Ci wystawili świadectwo za tą pierwszą umowę o pracę.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka