zielonek123
04.12.11, 16:36
Wynagrodzenie
Pytanie: Witam
Jestem zatrudniony w firmie handlowej od 2007 roku, do lipca byłem szeregowym pracownikiem w lipcu 2011 zwolniło się miejsce i zostałem zastępcą kierownika mój poprzednik osiągał dochód w wysokości 1680 netto i mi też takie zarobki zaproponowano czas ten trwał do listopada 2011,kiedy znów zwolniło się miejsce tyle tylko że teraz zaproponowano mi zostanie kierownikiem ale cały czas na tym dziale co moi poprzednicy. W naszej firmie, jak chyba w każdej jest tajemnicą wysokość otrzymywanych dochodów (mi się udało i dowiedziałem się ile zarabiał poprzedni kierownik tj 3300 netto)a mi zaproponowano 2000 netto. Czy to jest zgodne z prawem? Stanowisko nie zostało zlikwidowane ja tylko przeszedłem szczebel wyżej na czyjeś miejsce w umowie jest wzmianka,że jestem zadowolony z zaproponowanych warunków umowy no tak ale jak mam być niezadowolony skoro nie powinienem wiedzieć ile zarabiał mój poprzednik a wiem!!! Umowę podpisałem bo się nie przyznałem do tego, że wiem. Czy jest jeszcze jakaś możliwość odzyskania reszty tych pieniędzy.PROSZĘ O POMOC
Pozdrawiam
Zielonek123