Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wynagrodzenie

04.12.11, 16:36
    Wynagrodzenie
    Pytanie: Witam

Jestem zatrudniony w firmie handlowej od 2007 roku, do lipca byłem szeregowym pracownikiem w lipcu 2011 zwolniło się miejsce i zostałem zastępcą kierownika mój poprzednik osiągał dochód w wysokości 1680 netto i mi też takie zarobki zaproponowano czas ten trwał do listopada 2011,kiedy znów zwolniło się miejsce tyle tylko że teraz zaproponowano mi zostanie kierownikiem ale cały czas na tym dziale co moi poprzednicy. W naszej firmie, jak chyba w każdej jest tajemnicą wysokość otrzymywanych dochodów (mi się udało i dowiedziałem się ile zarabiał poprzedni kierownik tj 3300 netto)a mi zaproponowano 2000 netto. Czy to jest zgodne z prawem? Stanowisko nie zostało zlikwidowane ja tylko przeszedłem szczebel wyżej na czyjeś miejsce w umowie jest wzmianka,że jestem zadowolony z zaproponowanych warunków umowy no tak ale jak mam być niezadowolony skoro nie powinienem wiedzieć ile zarabiał mój poprzednik a wiem!!! Umowę podpisałem bo się nie przyznałem do tego, że wiem. Czy jest jeszcze jakaś możliwość odzyskania reszty tych pieniędzy.PROSZĘ O POMOC

Pozdrawiam

Zielonek123
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: Wynagrodzenie 04.12.11, 18:17
        zielonek123 napisał:

> Wynagrodzenie
        > Pytanie: Witam
        >
        > Jestem zatrudniony w firmie handlowej od 2007 roku, do lipca byłem szeregowym p
        > racownikiem w lipcu 2011 zwolniło się miejsce i zostałem zastępcą kierownika mó
        > j poprzednik osiągał dochód w wysokości 1680 netto i mi też takie zarobki zapro
        > ponowano czas ten trwał do listopada 2011,kiedy znów zwolniło się miejsce tyle
        > tylko że teraz zaproponowano mi zostanie kierownikiem ale cały czas na tym dzia
        > le co moi poprzednicy. W naszej firmie, jak chyba w każdej jest tajemnicą wysok
        > ość otrzymywanych dochodów (mi się udało i dowiedziałem się ile zarabiał poprze
        > dni kierownik tj 3300 netto)a mi zaproponowano 2000 netto. Czy to jest zgodne z
        > prawem? Stanowisko nie zostało zlikwidowane ja tylko przeszedłem szczebel wyże
        > j na czyjeś miejsce w umowie jest wzmianka,że jestem zadowolony z zaproponowany
        > ch warunków umowy no tak ale jak mam być niezadowolony skoro nie powinienem wie
        > dzieć ile zarabiał mój poprzednik a wiem!!! Umowę podpisałem bo się nie przyzna
        > łem do tego, że wiem. Czy jest jeszcze jakaś możliwość odzyskania reszty tych p
        > ieniędzy.PROSZĘ O POMOC

O odzyskiwaniu jakich pieniędzy piszesz? Rozumiem, że dostajesz tyle na ile się zgodziłeś, więc nie masz niczego do odzyskiwania. Wynagrodzenie ustalają między sobą zatrudniony i pracodawca.

S.
        • Gość: Zielonek123 Re: Wynagrodzenie IP: *.28.188.8.aganet.pl 04.12.11, 19:24
          Czasami nie jest tak, że kodeks pracy mówi jeżeli przechodzi się na czyjeś stanowisko to warunki jakie miał twój poprzednik nie mogą ulec zmianie? lub jeżeli stanowisko dalej pozostaje bez zmian to ..... (czy coś takiego) ja tak słyszałem i chcę się tylko upewnić, szukam w kodeksie i nic :-(
          • snajper55 Re: Wynagrodzenie 04.12.11, 21:32
            Gość portalu: Zielonek123 napisał(a):

> Czasami nie jest tak, że kodeks pracy mówi jeżeli przechodzi się na czyjeś sta
            > nowisko to warunki jakie miał twój poprzednik nie mogą ulec zmianie? lub jeżeli
            > stanowisko dalej pozostaje bez zmian to ..... (czy coś takiego) ja tak słyszał
            > em i chcę się tylko upewnić, szukam w kodeksie i nic :-(

Nie, niczego takiego Kodeks pracy nie mówi.

S.
          • Gość: ANTY-SOCJALISTA Re: Wynagrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 23:52
            Wynagrodzenie jest ustalane dobrowolnie pomiędzy pracodawcą a pracownikiem. Możesz zarabiać od 1386 do nieskończoności złotych na dowolnym stanowisku.
      • Gość: majkaf Re: Wynagrodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.11, 22:00
        A jakie pienidzat chcesz odzyskiwac? podpisalas umowe z takim wynagrodzeniem, na jakie sie zgodzilas. teraz mozesz isc tylko i poprosic o podwyzke.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka