Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szukam pomocy.

20.01.12, 07:48
    Witam,a ja zupełnie z innej beczki mam pytanie, a mianowicie :
    pracowałam w domu opieki taki mały prywatny 8 osób,byłoby dalej ładnie,pięknie,gdyby nie to, że niby na początek dostałam umowę na basic (400euro),reszta do ręki,bo jak tłumaczył mój pracodawca to na początek, a byłam tam 24h do dyspozycji,pieniądze (1500) też pózniej lepsze jak się wykarze.I tak pytałam co jakiś czas aż w końcu powiedziałam,że nie bede pracowac jak wół za te pieniadze i bez normalnej umowy, przy 9 osobach(a musiałam robic wszystko, to samo co w domach prywatnych,pranie, gotowanie ,sprzatanie,terminy,itd.)
    Do pomocy miałam praktykantki,które pracujac za darmo robiły co chciały,no i oczywiscie moja zmienniczka,teraz jak się zbuntowałam i nie wracam do obozu pracy to mnie oczerniaja ,że i tak zle pracowalam,zawsze brud i ubóstwi itd.,a moja zmienniczka,potraktowała mnie z grubej rudy i trochę wyobrazni urzyła co to ja zle robiłam,a ona taka wspaniała i jej sie tak podoba,dodam ze ona robi bez żadnej umowy,bo tak jej tam cudownie..
    Mam do was pytanie ,szukam pomocy co z tym fantem zrobic,czy moge się gdzies odwołac odnosnie taj umowy ze byla basic,a ja pracowałam na 24h, no i te pomówienia jak nie zgodziłam się być koniem pociągowym,może znacie jakies namiary gdzie uzyskam fachowa pomoc ,z góry dziękuje .
    Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka