Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

10 porad na 2012 rok: co zrobić, żeby nie strac...

IP: *.as13285.net 20.01.12, 17:41
    Trudno mi podzielić opinię obu Panów, gdyż oprócz "10 porad by nie stracić pracy" należałoby wziąć pod rozwagę kolejnych "10 porad co zrobić by móc się utrzymać";

koszty alternatywne:
    1.to cie pracodawca wykorzysta do granic możliwości;
    2. rachunki same się nie zapłacą, po co więc było się uczyć, inwestować jak zwrot miałby być tak mizerny; zamiast wraz ze stażem móc pozwolić sobie na więcej znów zaciskanie pasa?
    3.Mobilność dobra rzecz ale za tym idą wyższe koszty dojazdu do miejsca pracy, krótszy sen; czy w związku z tym ktoś mi to zrekompensuje?
    4.Kosztem życia rodzinnego? dobrze jest mieć pasje, ale patrz pkt 2 i 3;
    5.bez komentarza;
    6.czy ktoś da gwarancje że po uzyskaniu dodatkowych unikalnych kompetencji polityka firmy się nie zmieni?
    7.Ten pkt polecam, bo trzeba znać swoja wartość;
    8.Częsty udział w grupach zadaniowych? W moim przekonaniu to wygląda tak, najpierw robię to co do mnie należy, kolejno jeśli mam czas i chęci mogę służyć radą koledze lub koleżance ale nie żeby za nich cokolwiek wykonywać;
    9.Tego nie polecam, większy dystans tym większy szacunek nie tylko kolegów z pracy ale i pracodawcy;
    10.Dobrze jeśli jest to możliwe i jeśli firma ma wizje i cele; z doświadczenia wiem że im mniejsza firma tym mniej skonkretyzowane wizje i misje że o celach już nie wspomnę; no może za wyjątkiem jednego zysk za wszelką cenę
    Pozdrawiam,
    AD
    Obserwuj wątek
      • Gość: 100lec4PSEUDOSZEFO ja bym poszedł dalej IP: *.sun-net.pl 23.01.12, 11:23
        i jeszcze:
        11 kup dużo wazeliny i trzymaj pod ręką
        12 daj się szefowi trzaskac po mordzie
        13 najlepiej płasko leż na ziemi żeby szef nie musiał wysoko nogi podnosić jak będzie cie chciał w du*e kopnąć
        Ludzie, właśnie po to wymyślono kryzys. Po to, żeby ludzi za gardła trzymać.
        To kiedyś pęknie jak wrzód na plecach i rozleje się po całym kraju krwawą plamą.
        Ile można dociskać, oszukiwać i dawać udawaną wolność?
        A teraz jeszcze ACTA żeby ludziom gęby pozamykać.
        Dalej pozwalajmy na takie traktowanie nas - ludzi, podobno żyjących w demokracji :)
        Hmmmm ... demokracja zaczyna zmieniać swoją definicję, podobnie jak teorie ekonomiczne.
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Gdybym wynalazł cudowny lek, który pozwoliłby IP: *.jmdi.pl 23.01.12, 11:28
        ludziom ograniczyć zwolnienia chorobowe, a najlepiej wyeliminować je, to zarobiłbym tyle, że nie musiałbym już nigdy iść do pracy. Co za głupota! To autor bierze zwolnienia jak jest zdrowy i może je sobie tak po prostu "ograniczać"?! Może ma jakieś tajemnicze pole siłowe rodem z filmów s-f wokół siebie, które chroni go przed chorobami i wypadkami? Ale taki wynalazek też mógłby dobrze sprzedać i nie musiałby zarabiać na życie pisząc bzdury.
      • Gość: Bamber0 Porada 11. Nie pierdż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 14:17
        Dawno nie czytałem takich bzdur! Ile wyniosła wierszówka?
      • Gość: mm 10 porad na 2012 rok: co zrobić, żeby nie strac... IP: *.scansafe.net 23.01.12, 14:17
        --Ograniczaj zwolnienia chorobowe---!!!! tego typu tekst to skandal w cywilizowanym kraju. Dla mnie jest oznaka kompletnego braku szacunku dla pracownika. Na szczescie juz tu nie mieszkam.

mm
        • Gość: frik Re: 10 porad na 2012 rok: co zrobić, żeby nie str IP: *.library.put.poznan.pl 23.01.12, 16:30
          A myślisz że tam gdzie mieszkasz będzie lepiej? Zakładając że mieszkasz w UK tam to dopiero będzie bolało.
      • sselrats Zrobić co, żeby stracić pracy nie? 23.01.12, 16:01
        10 porad na 2012 rok
      • kowalewskilukasz Może zamiast zastanawiać się co zrobić żeby nie 25.01.12, 17:07
        Może zamiast zastanawiać się co zrobić żeby nie stracić pracy pomyśleć o jakiejś alternatywie na przyszłość lub o możliwości dorobienia do pensji ? Ja na przykład prowadzę blogi i powoli zaczynam je rozwijać. Nie są to kokosy ale z miesiąca na miesiąc jest coraz lepiej. Zapraszam na mój Blog o zarabianiu gdzie znajdziesz parę cennych informacji jak zarobić w internecie.
      • Gość: vv Re: 10 porad na 2012 rok: co zrobić, żeby nie str IP: *.play-internet.pl 30.01.12, 17:34
        bravo - święta racja
      • Gość: Obserwator Ja mam jedną, za to uniwersalną IP: *.icpnet.pl 20.05.12, 23:01
        Wchodź w rowa języczkiem.

Sprawdza się w każdej wielkości przedsiębiorstwie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka