zrezyg.nowana
21.02.12, 21:33
Piszę do Was, bo może uzyskam jakąs konstruktywna krytykę lub poradę co robić mam. Sama już chyba wykorzystałam wszelkie mozliwości, a moze jeszcze nie? ale już na prawdę nie mam pomysłów na to co robić, w która stronę pójść...
Pokrótce
skończyłam liceum ekonomiczne - bez presji i pasji, ot wybór niczym nieuzasadniony, miłości wielkiej do ekonomii nie wykazałam
aktualnie studiuję zaocznie zarządzanie zasobami ludzkimi, zaocznie, wkładam w to dużo serca bo kadry i HR to to co chciałabym w życiu robić.
Mam około 6 lat doswiadczenia zawodowego, w róznych firmach, poczatkowo staże, praktyki - wszystko zwiazane z administracją, niecałe dwa lata przerwy, potem dwuletnia własna działalność, branża publikacji specjalistycznych, potem niecały rok jako pracownik administracji, trzy miesiace bezrobocia, kolejny rok jako sekretarka-pracownik od wszystkiego i w drodze awansu na kolejny rok dostałam stanowisko windykacyjne, po czym nie dałam rady psychicznie i nie wyraziłam chęci przedłuzenia umowy. Stanowiska stanowiskami, obowiazki na nich różne. Sprawy kancelaryjne, dokumenty księgowe, kadrowe, rozliczanie pracowników, kontorla nad przedstawicielami, zatrudnianie pracowników, ogranizacja imprez, szkoleń, windykacja, obsługa klienta, zakupy, magazyn itd itp. Oczywiście jestem zarejestrowana w UP, w tym też czasie zrobiłam 3 miesięczne bezpłatne praktyki zawodowe w agencji pracy tymczasowej.... i to koniec. Już 7 miesięcy jestem bez pracy, zaczyna ogarniać mnie coraz wieksza beznadzieja. Wysłałam milion cv i tyleż samo listów motywacyjnych, poczatkowo na stanowiska kadrowe, ale nikt pewnie nawet nie spojrzał na moje cv, bo stanowiska niezbyt branżowe. Ostatnio wysyłam juz wszędzie gdzie moim zdaniem mogłabym potencjał wykorzystać, czyli asystentki, sekretarki, kadrowe, specjaliści do spraw szkoleń, kadr, zakupów, pracownicy biurowi i administracyjni, a nawet przedstawiciele handlowi. Serio rozważam opcję "wyczyszczenia" cv do średniego bez matury i minimalnego doświadczenia zawodowego, byleby dostać pracę.
Poradzcie prosze co moge zrobić, jak szukać, na jakie kursy się zapisać, jak sie uczyć, doszkalać no nie wiem by coś robić!