Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wyjazd za granicę

IP: 79.97.6.* 01.03.12, 14:58
    Witam serdecznie,

Razem z koleżanką postanowiłyśmy wyjechać na sezon (parę miesięcy) za granicę do pracy. Chcemy zarobić pieniądze, wrócić na jesień i móc opłacić sobie kursy/szkolenia, które pozwolą nam w przyszłości wykonywać pracę naszych marzeń :) nie pytam się was czy to dobry pomysł czy nie, dla mnie jedyny w tym momencie. Chciałabym uzyskać zatem jakąś informację jak zacząć szukać? gdzie uderzyć? żeby nie trafić na oszustów. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia, jakieś strony godne polecenia?

Czego szukamy?
    Raczej pracy w hotelarstwie/gastronomi, ewentualnie w fabryce. Gdziekolwiek, interesuje nas cała Europa. Ważne żebyśmy mogły wyjechać we dwójkę, ponieważ jest to bezpieczniejsze (przynajmniej dla nas).

Mamy 26 lat, brak rodzin, studia wyższe magisterskie, doświadczenie zawodowe (hotelarstwo, gastronomia, stanowiska sekretarskie, turystyka), angielski i trochę niemiecki.

z góry dzięki za jakikolwiek odzew i przepraszam za tak rozpaczliwego maila, ale nawet nie wiem jak mam zacząć szukać
    Obserwuj wątek
      • Gość: adam Re: wyjazd za granicę IP: *.range86-135.btcentralplus.com 01.03.12, 17:13
        zacznijcie od studiowania forum na ktorych bywaja Polacy mieszkajacy i pracujacy zagranica. Szukajcie np. 'Polacy w Norwegii forum', obskoczcie Islandie, Irlandie,Niemcy itp.Nie przejmucie sie jadem wypluwanym przez rodakow,pamietajcie jednak,ze w Europie zachodniej jest kryzys i czesto o prace trudniej niz w Polsce.Jezeli myslicie o 'dorobieniu sie' badz odlozeniu kilku tysiecy euro czy funtow w ciagu pol roku, to nawet nie probujcie,te czasy dawno juz minely i pewnie nie wroca.
        • Gość: patit Re: wyjazd za granicę IP: 79.97.6.* 02.03.12, 00:24
          bardzo dziękuję za odzew.

Chodzi nam raczej o pracę w sezonie, kiedy potrzebne są ręce do pracy (dlatego wspomniałam o turystyce). Nie chodzi nam żeby się dorobić bo wiem, że to nierealne w tak krótkim czasie. Mam brata i znajomych zagranicą, którzy siedzą tam już X lat, więc wiem jak jest mniej więcej. Chcemy po prostu wspólnie z koleżanką wyjechać na okres wakacyjny i dorobić 4, 5, może 6K, aby opłacić sobie kursy. W tej chwili pracujemy w Krakowie na etatach i zarabiamy 1400zł, śmiech na sali ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka