Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

superfucha - Wrocław

07.03.12, 12:08
    Zaproponowano mi pracę !!! - w firmie ochroniarskiej RESPEKT SECURITY.
    Płaca 4 pln/godz.netto !

Z Y C, N I E U M I E R A C !!!

Obserwuj wątek
      • psi-arz Re: superfucha - Wrocław 08.03.12, 10:09
        z wrażenia zapomniałem zapytać,na podstawie jakiej umowy miałbym pracować : umowy o pracę,czy tzw.cywilno-prawnej [tzn.bez ZUS-u].
        • tomeczek_44 Re: superfucha - Wrocław 08.03.12, 10:25
          psi-arz napisał:

> z wrażenia zapomniałem zapytać,na podstawie jakiej umowy miałbym pracować :
          > umowy o pracę,czy tzw.cywilno-prawnej [tzn.bez ZUS-u].

Ciesz się, że nie kazali ci dopłacić :)

Ale jeśli na umowę-zlecenia to przecież ZUS jest. Czyli oszałamiające 4,00 za godzinę + składki. Szaleństwo, panie, szaleństwo! :)
      • Gość: UOS Re: superfucha - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 17:12
        Ale w jakiego rodzaju ochronie? Siedzisz i pilnujesz w nocy jakiejś firmy? Jeździsz w patrolu? Chodzisz po supermarkecie? Bo jak nocki na siedząco to w sumie żadna tragedia. Najczęściej połowę i tak ochroniarz przesypia:) A resztę możesz siedzieć i coś czytać, uczyć się języka, cokolwiek w sumie. albo znaleźć jakąś dodatkową robotę na kompie i dorabiać:)
        • psi-arz Re: superfucha - Wrocław 10.03.12, 09:54
          Tragedia może i żadna,ale jeżeli się ma 60 lat,i za te pieniądze trzeba przeżyć jeszcze conajmniej 5 [do emerytury],to wygląda to już troche mniej ciekawie...
      • straw-berry Re: superfucha - Wrocław 11.03.12, 13:15
        ja za mniejsza kwotę (etat za mimilanlna i ok. 20 nieplatnych nadgodzin tygodniowo) robię tłumaczenia, a w umowie mam pomoc biurowa
        dodatkowo to jest stanowisko refundowane przez urzad (prace interwencyjne)
        ciesze sie, ze w ogole (jeszcze) mam prace, bo na moje miejsce jest tabun chetnych
        • agulha Re: superfucha - Wrocław 12.03.12, 01:43
          I ten cały tabun chętnych równie sprawnie robi tłumaczenia? No wybacz, albo Ci pracodawca ściemnia o tych tabunach, albo te Twoje tłumaczenia są z Google translatora. Jako wieloletnia tłumaczka wiem, co mówię. Poszukaj lepiej roboty jako tłumaczka na umowę o dzieło na jakiś czas. Kiedyś marnie płaciła firma Skrivanek (15 zł od strony), za to dość chętnie przyjmowali. Ja akurat mówię o tłumaczeniach specjalistycznych.
          • straw-berry Re: superfucha - Wrocław 12.03.12, 17:29
            moje tlumaczenia nie sa z google translatora, ale masz racje ze sa marne, bo nie mam pojecia o dziedzinie, ktorej dotycza teksty. staram sie jak moge, ale łatwo nie jest.

w umowie mam pomoc biurowa i na takie stanowisko zostalam oddelegowana przez urzad pracy. nie bylo mowy o tlumaczeniach, ani nawet o znajomosci jezyka obcego.

przede mna pracowala tu inna osoba jako pomoc biurowa, ktora tez tlumaczyla, i z jakichś wzgledow rozwiazano z nia umowe. wole nie zglaszac sytuacji w urzedzie, bo to sie skonczy utrata pracy a poki co nie mam innej. taki lajf.
        • psi-arz Re: superfucha - Wrocław 12.03.12, 11:12
          minimalna - to znaczy 1500 PLN/h brutto,ok.1100PLN/h "na rękę".Za taką płacę podjąłbym się pracy np.jako portier.
          • psi-arz Re: superfucha - Wrocław 12.03.12, 17:48
            przepraszam,pomyłka - miało być :1500 PLN/mies.,tzn.ok 1100 PLN/mies.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka