Gość: ja IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:15 dostałam pracę w służbie cywilnej, bez żadnych znajomości, załatwiania itd. wygrałam konkurs na stanowisko - skąłdajcie dokumenty, warto, uwierzyłam, że mozna tam się dostać do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olek6 Re: służba cywilna 17.06.04, 14:44 NO własnie jak to jest z ta pracą w służbie cywilnej ?Czy można pracowaćna drugim roku studiów ?Jakie trzeba złożyc dokumenty Bardzo proszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: służba cywilna IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:47 Możesz znaleźć informację na ten temat na stronie usc.gov.pl jeśli na dane stanowisko wymagane jest wykształcenie średnie, to nie musisz mieć skończonych studiów. Trzeba spełniać warunki określone w ofertach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Do: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:33 Witaj, Piszę do ciebie ponieważ jutro wysyłam dokumenty do pracy właśnie w służbie cywilnej. Możesz podzielić się ze mną doświadczeniem w związku z tym?? Jakie dokumenty składałaś, czego wymagali, jakich dokumentów, jakich kwalifikacji?? Napisz proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do: ja IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:46 Witaj, wymagane jest złożenie CV, Listu motywacyjnego, ksero dyplomu oraz formułka podpisana, ze nie było się karanym za czyny umyślnie popełnione i że wyraża się zgodę na przetwarzanie danych. Spełniałam warunki na stanowisko które dostałam (sekretariat) - czyli ukończone studia wyższe (to do autora poprzedniego wątku), znajomośc obsługi urządzeń biurowych, znajomość angielskiego, znajomośc komputera - programy biurowe. Nie miałam doświadczenia w pracy w sekretariacie, to moja pierwsza praca - więc niewątpliwie minus, ale to chyba dość trudne mieć doświadczenie w sekretariacie po studiach dziennych... Złożyłam dokumenty i zaproszono mnie na rozmowę. Jak składałam dokumenty, a był to ostatni dzień, pani odłożyła moje podanie na duuuużą stertę - mogło być tam około 100 podań.... Więc nie wierzyłam, że w ogóle zaproszą mnie na rozmowę. Ale zaprosili. Rozmowa składała się z 2 etapów. Najpierw sprawdzono znajomośc obsługi komputera - musiałam przepisać w wordzie tekst,(nie był to zwykły tekst, było sporo formatowania, wstawianie zdjęcia) wyszukać informację w Internecie, wysłąć e-mail przez program outlook, policzyć w excelu dane z tabeli. BYł na to określony czas - 10 minut. Potem przeszłam do 2 pokoju, gdzie rozmawiałam z komisją. Pytano o moje osiągnięcia, co uważam za swoje atuty, czego spodziewam się po pracy w służbie cywilnej. Rozmowa bardzo miła, choć w komisji były 4 osoby. No i musiałam czekać na wyniki. 3 dni później zadzwonili, że wypadłam najlepiej na rozmowie i zapraszają mnie ponownie w celu uzgodnienia warunków pracy. Przedstawiono mi zakres obowiązków, zaproponowano wynagrodzenie. I to wszystko. Jestem bardzo szczęśliwa i jak pisałam w pierwszym poscie, naprawdę wierzę, że można dostac pracę bez znajomości, protekcji i wysoko postawionych rodziców! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do: ja IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:49 www.usc.gov.pl - tam można znaleźć wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Do: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 07:56 Dzięki serdeczne za rady. Dzisiaj wysyłam wszystkie dokumenty wskazane w ogłoszeniu, mam nadzieję, że mi się powiedzie. Mam już doświadczenie w pracy biurowej, ale wiadomo, że podań do pracy na to stanowisko będzie mnóstwo, więc z pewnością nie będzie łatwo, ale będę próbować. Dzięki za adres strony, też mam ten adres, odwiedzam ją prawie codziennie. Pozdrawiam Serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-ja Re: Do: ja 18.06.04, 08:09 Nie chciałabym być ciekawska ale czy możesz zdradzić jakie wynagrodzenie zaoferowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Do: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 08:24 Mam jeszcze pytanie, CV wysłałaś ze zdjęciem czy bez? U mnie w ogłoszeniu było tylko napisane CV i nie wiem które wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do: ja IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 10:56 u mnie w ogłoszeniu było "życiorys". ;) ale wysłałam CV ze zdjęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Do: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 11:20 U mnie w ogłoszeniu też był życiorys, ale też mam zamiar wysłać cv ze zdjęciem. Nie wiem jednak czy wysłać cv podając jedynie daty i miejsca pracy, czy też może wykorzystać formę cv rozbudowaną, w której oprócz miejsc pracy i dat, będzie również krótki opis zadań na konkretnym stanowisku. Z drugiej strony wymagany jest list motywacyjny, w którym to wszystko już opisałam. Jak sądzisz, napisać to w cv czy nie?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do: ja IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 12:18 ja w cv zawarłam krótki opis obowiązków, osiagnięć. list motywacyjny natomiast napisałam pod kątem instytucji - dlaczego właśnie chcę pracowac w służbie cywilnej. To był mój 3 wysłany list do służby- wcześniej nie byłam nawet zaprawszana na rozmowę. Trudno mi więc powiedzieć, co powinno tam być...Akurat w tym przypadku musiał się spodobać. Odpowiedz Link Zgłoś