Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

służba cywilna

IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:15
    dostałam pracę w służbie cywilnej, bez żadnych znajomości, załatwiania itd.
    wygrałam konkurs na stanowisko - skąłdajcie dokumenty, warto, uwierzyłam, że
    mozna tam się dostać do pracy!
    Obserwuj wątek
      • altu Re: służba cywilna 17.06.04, 12:28

Gratuluję :)
        • olek6 Re: służba cywilna 17.06.04, 14:44
          NO własnie jak to jest z ta pracą w służbie cywilnej ?Czy można pracowaćna
          drugim roku studiów ?Jakie trzeba złożyc dokumenty Bardzo proszę o odpowiedż.
          • Gość: ja Re: służba cywilna IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:47
            Możesz znaleźć informację na ten temat na stronie usc.gov.pl jeśli na dane
            stanowisko wymagane jest wykształcenie średnie, to nie musisz mieć skończonych
            studiów. Trzeba spełniać warunki określone w ofertach pracy.
      • Gość: mania Do: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:33
        Witaj,

Piszę do ciebie ponieważ jutro wysyłam dokumenty do pracy właśnie w służbie
        cywilnej. Możesz podzielić się ze mną doświadczeniem w związku z tym?? Jakie
        dokumenty składałaś, czego wymagali, jakich dokumentów, jakich kwalifikacji??

Napisz proszę.
        • Gość: ja Re: Do: ja IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:46
          Witaj, wymagane jest złożenie CV, Listu motywacyjnego, ksero dyplomu oraz
          formułka podpisana, ze nie było się karanym za czyny umyślnie popełnione i że
          wyraża się zgodę na przetwarzanie danych.
          Spełniałam warunki na stanowisko które dostałam (sekretariat) - czyli ukończone
          studia wyższe (to do autora poprzedniego wątku), znajomośc obsługi urządzeń
          biurowych, znajomość angielskiego, znajomośc komputera - programy biurowe. Nie
          miałam doświadczenia w pracy w sekretariacie, to moja pierwsza praca - więc
          niewątpliwie minus, ale to chyba dość trudne mieć doświadczenie w sekretariacie
          po studiach dziennych...
          Złożyłam dokumenty i zaproszono mnie na rozmowę. Jak składałam dokumenty, a był
          to ostatni dzień, pani odłożyła moje podanie na duuuużą stertę - mogło być tam
          około 100 podań....
          Więc nie wierzyłam, że w ogóle zaproszą mnie na rozmowę. Ale zaprosili.
          Rozmowa składała się z 2 etapów. Najpierw sprawdzono znajomośc obsługi
          komputera - musiałam przepisać w wordzie tekst,(nie był to zwykły tekst, było
          sporo formatowania, wstawianie zdjęcia) wyszukać informację w Internecie,
          wysłąć e-mail przez program outlook, policzyć w excelu dane z tabeli. BYł na to
          określony czas - 10 minut. Potem przeszłam do 2 pokoju, gdzie rozmawiałam z
          komisją. Pytano o moje osiągnięcia, co uważam za swoje atuty, czego spodziewam
          się po pracy w służbie cywilnej. Rozmowa bardzo miła, choć w komisji były 4
          osoby. No i musiałam czekać na wyniki. 3 dni później zadzwonili, że wypadłam
          najlepiej na rozmowie i zapraszają mnie ponownie w celu uzgodnienia warunków
          pracy. Przedstawiono mi zakres obowiązków, zaproponowano wynagrodzenie. I to
          wszystko. Jestem bardzo szczęśliwa i jak pisałam w pierwszym poscie, naprawdę
          wierzę, że można dostac pracę bez znajomości, protekcji i wysoko postawionych
          rodziców! Powodzenia
          • Gość: ja Re: Do: ja IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:49
            www.usc.gov.pl - tam można znaleźć wszelkie informacje.
            • Gość: mania Re: Do: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 07:56
              Dzięki serdeczne za rady.
              Dzisiaj wysyłam wszystkie dokumenty wskazane w ogłoszeniu, mam nadzieję, że mi
              się powiedzie.
              Mam już doświadczenie w pracy biurowej, ale wiadomo, że podań do pracy na to
              stanowisko będzie mnóstwo, więc z pewnością nie będzie łatwo, ale będę próbować.
              Dzięki za adres strony, też mam ten adres, odwiedzam ją prawie codziennie.

Pozdrawiam Serdecznie.
              • ma-ja Re: Do: ja 18.06.04, 08:09
                Nie chciałabym być ciekawska ale czy możesz zdradzić jakie wynagrodzenie
                zaoferowali?
                • Gość: mania Re: Do: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 08:24
                  Mam jeszcze pytanie,

CV wysłałaś ze zdjęciem czy bez? U mnie w ogłoszeniu było tylko napisane CV i
                  nie wiem które wysłać.
                  • Gość: ja Re: Do: ja IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 10:56
                    u mnie w ogłoszeniu było "życiorys". ;) ale wysłałam CV ze zdjęciem.
                    • Gość: mania Re: Do: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 11:20
                      U mnie w ogłoszeniu też był życiorys, ale też mam zamiar wysłać cv ze zdjęciem.

Nie wiem jednak czy wysłać cv podając jedynie daty i miejsca pracy, czy też
                      może wykorzystać formę cv rozbudowaną, w której oprócz miejsc pracy i dat,
                      będzie również krótki opis zadań na konkretnym stanowisku.
                      Z drugiej strony wymagany jest list motywacyjny, w którym to wszystko już
                      opisałam. Jak sądzisz, napisać to w cv czy nie??

Pozdrawiam
                      • Gość: ja Re: Do: ja IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 12:18
                        ja w cv zawarłam krótki opis obowiązków, osiagnięć. list motywacyjny natomiast
                        napisałam pod kątem instytucji - dlaczego właśnie chcę pracowac w służbie
                        cywilnej. To był mój 3 wysłany list do służby- wcześniej nie byłam nawet
                        zaprawszana na rozmowę. Trudno mi więc powiedzieć, co powinno tam być...Akurat
                        w tym przypadku musiał się spodobać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka