Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

roamowa kwalif. KADROWA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 10:47
    jakie mogą byc pytania? mam cały kodeks pracy wystukać na pamięć?
    Obserwuj wątek
      • Gość: up Re: roamowa kwalif. KADROWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:27
      • Gość: asik Re: rozmowa kwalif. KADROWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:41
        no właśnie, mogą pytać o szczegóły?
        • altu Re: rozmowa kwalif. KADROWA 24.06.04, 14:23
          sie uwzielas (uwzielyscie?:) )

to jest normalna rozmowa kwalifikacyjna, beda pytac o znajomosc (jakie pani
          miala najciezsze zagadnienia, z czym pani sobie radzi bez przeszkod, co pani
          sprawia najwiekszy klopot) ogolna zasad panujacych w ksiegowosci, przepisy
          prawne, skoro chodzi o kadrowa powinny byc znane.. tak mi sie wydaje..
          ew. jeszcze zapytanie o wyksztalcenie, kursy, a takze doswiadczenie - opinie o
          prowadzonych biurach..

• Gość: ckw Re: roamowa kwalif. KADROWA IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 24.06.04, 21:39
        Nawet jesli wystukasz KP na blaszke, to i tak to ci niewiele da jesli wczesniej
        nie mialas do czynienia w praktyce z prawem pracy. Moglaby cie zapytac o jakis
        konkretny przypadek (np cos o urlopie pracownika, o czasie pracy itp),ale bardzo
        watpie. Pewnie zapyta cie, jakiego programu kadrowego uzywalas (np czy to byl
        Oracle czy insza cholera). Nie pekaj! Pewnie niedlugo bedziesz sie smiac z tej
        rozmowy, tego ci zycze.
        • Gość: junior Re: roamowa kwalif. KADROWA IP: *.warszawa.tktelekom.pl 26.06.04, 01:04
          A moze TY wiesz ile dni urlopu mi sie nalezy a jest to moj pierwszy urlop a
          pracuje od sierpnia zeszlego roku.
          Nikt nie wie a wakacje sie zblizaja.
          Przepisy sie teraz pozmienialy i nie wiem czy jest to 20 dni?
          Bo ktos kto zaczalby prace w styczniu tego roku tez w tym roku mialby 20 dni
          urlopu?
          Choc sam nie wiem.
          Jesli mozna to prosilbym o odopowiedz.
          POZDRO z KRAKOWA
          • altu Re: roamowa kwalif. KADROWA 28.06.04, 10:09
            jezeli stosunek pracy zostal nawiazany wg "starego" kodeksu pracy, to
            obowiazuja cie wytyczne (jezeli chodzi o urlopy) z tamtego kodeksu...
            urlop - pierwszy, w pelnym wymiarze 18* dni - dopiero po przepracowaniu jednego
            roku (12 miesiecy) - chyba ze miales po 6 miesiacach polowe wykorzystaną...

(* pisze 18, bo nie podales, jakie szkoly pokonczyles... wszystko jest w
            kodeksie pracy podane)

urlopy - art. 152-173 kodeksu pracy
      • Gość: nn Re: roamowa kwalif. KADROWA IP: *.e / *.e-data.net.pl 27.06.04, 12:14
        Chcesz być kadrową i kodeksu nie znasz? Bosz...
        • Gość: myszz Re: roamowa kwalif. KADROWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 08:30
          boszz... no nie znam, pracowałam na zupełnie innym stanowisku, co, przeszkadza
          ci to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka