Gość: michael IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 04:14 Avon reprezentuje kancelaria Laszczuk i Wspolnicy. Jest to jedna z najlepszych kancelarii w Polsce. Posiadaja swietnych prawnikow, taka sprawa dla nich to bulka z maslem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MATKA POLKA Re: W szarej strefie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 07:50 NO CO Z TEGO ZE MAJĄ "ŚWIETNYCH " PRAWNIKÓW ,TO ONI NAPISALI TREŚĆ UMÓW KTORE KONSULTANTKI PODPISAŁY ,CZYLI SA BARDZIEJ WINNI NIŻ SAM AVON .NO ALE ZA TAKĄ KASĘ JAKĄ DOSTAJĄ ,MAM NADZIEJE ŻE JUZ NIEDŁUGO . AVON JUŻ JEST ZAŁATWIONY , W KOLEJCE CZEKAJĄ KOORDYNATORZY .A CO MÓWIĄ "ŚWIETNI PRAWNICY" NA TEMAT TZW. WIZYT DOMOWYCH DO KTORYCH ZMUSZA SIE KOORDYNATORÓW .DLACZEGO OKSKI I DYWIZYJNE KIEROWNICZKI ZABRANIAJĄ SIĘ WYPOWIADAĆ NA TEMAT OBECNEJ SYTUACJI AVONU .A JAKIE SĄ WYPOWIEDZI "ŚWIETNYCH PRAWNIKÓW " NA AVONOWSKI MOBING . MAM NADZIEJE ŻE KANCELARIA POLAMIE SOBIE ZĘBY NA TEJ CZERSTWEJ BUŁCE -SMACZNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchetany Avon to dobra firma IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:20 Dała kopa w dupę temu nieliczącemu się z człowiekiem systemowi, który jest w Polsce. Pokazała tej czerwonej hołocie (Buzek, śp.Kuroń, Miller, Belka, Michnik, etc.) co o niej myśli. I zrobiła to rękami zwykłych ludzi. To hołota jest winna temu, że ludzie tak tanio dali się sprzedać. Nie pochwalam takich metod, ale na tych hurtowo-systemowych złodziei to i tak jest za słabe. Tylko pod mur, albo na szubienicę. Alternatywą jest nie dawać im piniędzy z podatków. A ten Boni był współautorem tego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
tani.net.pl zus nie nadarmo nosi nazwe ukryty podatek 24.06.04, 09:00 był kiedyś u mnie znajomy i rozpaczał że u niego sa wysokie podatki około 12% wyobrażcie sobie jego zdziwienie jak sie dowiedział jakie są u nas podatki, a stawka zus poprostu wyrwała go z kapci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubudubu Zaporowy ZUS to jeden z najwiekszych absurdow IP: *.acn.waw.pl 24.06.04, 11:45 obecnej Polski. Jest to rozwiazanie niezwykle szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ox Re: Zaporowy ZUS to jeden z najwiekszych absurdow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 12:28 To wielki problem, bo przez 50 lat panstwo okradalo ze skladek ludzi. Teraz to okolo 13 lmn rencistow i emerytow, ktorzy slysznie domagaja sie swoich zasilkow. Ale pieniedzy z ich skladek nigdy nie bylo (bo wpadaly do jednego worka). I ktos musi na te skladki pieniedze dac. Ten kto, to obecnie pracujacy ludzie, ktorych skladki tez nie sa odkladane :-) Jakby zlikwidowac obowiazek ZUS-u (tak nawet przez chwile chyba bylo), to NIKT by go nie placil ! Bo lepiej samemu odlozyc kae, niz dac niewydajnemy systemowi. Druga strona sprawy, to kompletne blokowanie mlodych ludzi, ktorzy nie moga otworzyc dzialalnosci gospodarczej i placicic podatki tylko od ZYSKU. Puki co zarobek 2tys drutto+VAT na miesiac absolutny prog oplacalnosci otwierania dizalalnosci gospodarczej (bo mniej wiecej polowe trzeba oddac panstwu). A takto taki mlody czlowiek moglby zrabiac 500/iesiac z czego oddac panstwu 100zl i wsyscy byliby szczesliwi. Moze sie kiedys doczekmy uczciwych podatkow: placonych od realnego zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M ZUS to głod i ubostwo IP: 83.238.1.* 24.06.04, 14:48 Jako studnet miałem firme. dorabiałbym do stypendiu 400 zł (pięć lat temu) co miesiąc, ale ZUS wynosił 600 zł.... a tego typu dizałalności nie można prowadzić na czarno. Wiec zamknałem firme. Przecież mam 26 lat, jak bede w wieku emerytalnym nigdzi na świecie nie bedzie się wyplacało emerytur. Najwyżej będzie darmowa eutanazja. Rozwiażmy teraz tą szaqjkę zlodzieji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caralajna Re: W szarej strefie IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 24.06.04, 15:11 1000 zl ? Sama jestem konsultantką. Jakoś nie czuję się częścią gwardii handlar które wciskają ludziom katalog i kosmetyki. Nie weim poza tym kto ustalił to 1000 zł średniego utargu. Wy chyba nie wiecie ile przeciętnie ma konsultantka, jest ich tak dużo że często nie mogą zebrać nawet na minimalne zamówienie i co od tego ma sie placić podatek ? Nie dość że za lecznie praktycznie trzeba już płacić z własnej kieszeni, żywność strasznie droga i pracy dla młodych nie ma bo starzy wyjadacze ściskają "stołeczki" to jeszcze płacić Zus a resztę zabierze fiskus. To po co wogóle żyć ? Chyba po to żeby nabijać kieszenie politykom i czekać na wykrywanie kolejnych afer. Nawet po śmierci księzulo nie pochowa bez kasy. Nie ma gorszego narodu niż Polacy, bo tak jak rodak rodaka załatwi to nikt inny nie potrafi. Trzymajcie tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: W szarej strefie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.06.04, 13:20 Absolutnie sie z Tobą zgadzam, gdyby sie chciało działąc całkowicie legalnie nic by sie poprostu nie opłacało, a zachłanny i złodziejski fiskalizm powoduje że taki ZUs np. zamiast dostać od Cibie 100 zł (gdyby był taka stawka) nie dostaje nic. A co lepsze dla zus? Mieć 100 żł czy nie mieć 750zl? (bo tyle wynoci teraz stawka od dział gosp) A ze polacy to zachłanne i zawistne robaczki, to wiadomo od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
1szylider Zlikwidować PIRAMIDE czyli ZUS! 26.06.04, 04:09 Witam! ZUS to klasyczna piramida finansowa! Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś