Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Agencja reklamowa poszukuje kreatywnych...

15.03.02, 13:16
    Szanowni Państwo!
    Jesteśmy niewielką, ale prężną agencją reklamową. Zajmujemy się m.in.
    projektowaniem i produkcją gadżetów reklamowych. Obecnie chcemy poszerzyć naszą
    działalność o projektowanie reklam internetowych i prezentacji multimedialnych.
    W związku z tym poszukujemy osób kreatywnych, z dobrą znajomością html i
    programu Power Point. Nasza firma ma swoją siedzibę w Krakowie, ale miejsce
    zamieszkania naszych ewentualnych współpracowników nie ma większego znaczenia:
    zlecenia projektów i odbiór gotowych prac może odbywać się pocztą e-mail, a
    wynagrodzenie możemy przelewać na konto. Wstępnie proponujemy zawarcie umowy
    cywilnoprawnej (o dzieło lub zlecenia), jeżeli nasza współpraca będzie
    satysfakcjonująca dla obydwu stron - nie wykluczamy możliwości zawarcia umowy o
    pracę. Istnieje także możliwość potraktowania naszej ewentualnej współpracy
    jako pracy dodatkowej. Szczegółowe warunki pracy i płacy uzgodnimy z wybranymi
    osobami. Jeżeli są Państwo zainteresowani nawiązaniem współpracy - prosimy o
    przesłanie swojego CV pocztą e-mail na adres: praca@poczta.gazeta.pl Ponieważ
    zależy nam na osobach - jak wspomnieliśmy - kreatywnych, z dobrą znajomością
    html i programu Power Point, prosimy o przesłanie CV w załączniku w formie
    strony www lub prezentacji wykonanej w Power Point. Jeżeli w chwili obecnej nie
    mają Państwo takiej możliwości, lub też niezbyt dobrze znają Pańswo ww.
    aplikacje, ale uważają Państwo że są osobami kreatywnymi mogącymi
    wnieść "świeży powiew" do naszej firmy, prosimy o przesłanie swojego CV w pliku
    Word'a - ale warunkiem jest, żeby Państwa CV nas "zaskoczyło", czyli zostało
    wykonane w zupełnie nieszablonowy sposób (w jaki - to już pozostawiamy Państwa
    inwencji, pragniemy jednakże zauważyć, że umieszczanie np. wirusa w makrach
    word'a w celu "zaskoczenia" nas - nie jest dobrym pomysłem...).
    Pozdrawiamy
    Agencja Reklamowa "Blue Line"
    Katarzyna Rodak
    Paweł Woluski
    praca@poczta.gazeta.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: ? Re: Agencja reklamowa poszukuje kreatywnych... IP: *.tera.com.pl 16.03.02, 13:02
        a co to jest ten power point?
        • Gość: agulha Power Point IP: *.astercity.net / 10.131.128.* 16.03.02, 22:45
          ...kpisz czy o drogę pytasz? Jako szary użytkownik o bardzo przeciętnej wiedzy
          nt. komputerów oczywiście wiem, co to jest Power Point, i parę razy nawet
          robiłam w nim prezentację...
          • ryba2002 Re: Power Point 17.03.02, 00:22
            Gość portalu: agulha napisał(a):

> ...kpisz czy o drogę pytasz? Jako szary użytkownik o bardzo przeciętnej wiedzy
            > nt. komputerów oczywiście wiem, co to jest Power Point, i parę razy nawet
            > robiłam w nim prezentację...

On tylko zartował a ty dałaś się nabrać...
            • Gość: agulha Re: Power Point IP: *.astercity.net / 10.131.128.* 17.03.02, 00:54
              Pewnie, że wiem, że mogła to być podpucha, ale mam koleżankę plastyczkę, która
              chce zacząć zarabiać robiąc strony www. Jej obecny poziom wiedzy komputerowej:
              chcąc sprawdzić swoje konto na wp., po zapytaniu mnie, jaki jest adres tej
              Wirtualnej Polski (moja odpowiedź: www.wp.pl) wpisała w okno Explorera:
              swój_login@wp.pl.
              I co byś na to powiedział/a?
              • ryba2002 Re: Power Point 17.03.02, 01:02

> Pewnie, że wiem, że mogła to być podpucha, ale mam koleżankę plastyczkę, która
                > chce zacząć zarabiać robiąc strony www. Jej obecny poziom wiedzy komputerowej:
                > chcąc sprawdzić swoje konto na wp., po zapytaniu mnie, jaki jest adres tej
                > Wirtualnej Polski (moja odpowiedź: www.wp.pl) wpisała w okno Explorera:
                > swój_login@wp.pl.
                > I co byś na to powiedział/a?

Och... plastycy są tacy roztrzepani... no wiesz... Sam mieszkałem kiedyś w bursie
                szkół artystycznych przez 2 lata (dawno temu) więc wiem, że oni są tacy trochę
                zakręceni...
                A w ogóle na słowo komputer reagują tak, jak niektórzy na słowo: matematyka.

Ale to wyglądało fajnie :-)) swój_login@wp.pl

Ja też kiedyś powiedziałem koleżance, że musi się zalogować, a ona zapytała co to
                znaczy: zalogować.
                Ale komputerów coraz więcej, więc kolega też może kiedyś przeczyta w gazecie o
                pauer pojncie ;-)
                • Gość: agulha Re: Power Point IP: *.astercity.net / 10.131.128.* 17.03.02, 01:12
                  Miło, że ktoś jeszcze nie śpi.
                  Powinnam pracować...ale mi się deczko nie chce (chodzi o robotę w domu, na
                  zlecenie, więc nikogo nie okradam nieróbstwem, łącze też moje własne).
                  Ostatnio miałam do czynienia z panem profesorem około 70-tki. Miałam mu
                  przekazać pilnie pewne teksty; niedaleko niego mieszka jego wnuczka dysponująca
                  kompem z dostępem do Internetu. Fajne były pytania pana prof. - np. czy jak
                  mail się wysyła [w nocy, jak to ja], to to nie obudzi wnuczki [wnuczka ma dial-
                  up i w ogóle sprawdza pocztę po telefonicznym uprzedzeniu]. Albo: źle
                  sformatowałam tekst (pojedynczy odstęp zamiast podwójnego) i on pracował na
                  takim, jak jest, zamiast poprosić ją o wydrukowanie z podwójnym, przy czym
                  uważał, że to ONA TAK WYDRUKOWAŁA - problem lokalizował na etapie druku.
                  Za to mój kolega bardzo zaawansowany komputerowo błyskał głupotą co i raz: że
                  wysyłał pisma bez daty, nie wspomnę, ale załatwiał wysyłkę pewnych materiałów;
                  listy przewodnie archiwizuje się w komputerze, na wypadek, gdyby odbiorca
                  zgubił je (musimy mieć potwierdzenie), a ten idiota wstawił zamiast np.
                  11.02.2002 pole daty bieżącej i już nigdy nie dowiem się, kiedy co wysłał (a to
                  nie jest znowu tak całkiem wszystko jedno).
                  • Gość: Rybka Re: Power Point IP: *.astercity.net / 10.131.129.* 19.03.02, 02:15

> Miło, że ktoś jeszcze nie śpi.
                    > Powinnam pracować...ale mi się deczko nie chce (chodzi o robotę w domu, na
                    > zlecenie, więc nikogo nie okradam nieróbstwem, łącze też moje własne).
                    > Ostatnio miałam do czynienia z panem profesorem około 70-tki. Miałam mu
                    > przekazać pilnie pewne teksty; niedaleko niego mieszka jego wnuczka dysponująca
                    >
                    > kompem z dostępem do Internetu. Fajne były pytania pana prof. - np. czy jak
                    > mail się wysyła [w nocy, jak to ja], to to nie obudzi wnuczki [wnuczka ma dial-
                    > up i w ogóle sprawdza pocztę po telefonicznym uprzedzeniu]. Albo: źle
                    > sformatowałam tekst (pojedynczy odstęp zamiast podwójnego) i on pracował na
                    > takim, jak jest, zamiast poprosić ją o wydrukowanie z podwójnym, przy czym
                    > uważał, że to ONA TAK WYDRUKOWAŁA - problem lokalizował na etapie druku.
                    > Za to mój kolega bardzo zaawansowany komputerowo błyskał głupotą co i raz: że
                    > wysyłał pisma bez daty, nie wspomnę, ale załatwiał wysyłkę pewnych materiałów;
                    > listy przewodnie archiwizuje się w komputerze, na wypadek, gdyby odbiorca
                    > zgubił je (musimy mieć potwierdzenie), a ten idiota wstawił zamiast np.
                    > 11.02.2002 pole daty bieżącej i już nigdy nie dowiem się, kiedy co wysłał (a to
                    >
                    > nie jest znowu tak całkiem wszystko jedno).

A jak myslisz... czy ta firma tutaj to tak naprawdę kogoś szuka.. Ja myślę że to
                    ściema, tak jak i pewna Kaha, która ogłosiła się w innym poście z ofertą pracy...
                    Adres na gazecie to i ja mogę sobie założyć... np.... śmieszny
                    pajacyk@poczta.gazeta.pl he he .. ale mam inny..

Podobno niektórzy w ten sposób kompletują sobie różne CV, poczem wybierają sobie
                    co ciekawsze kawałki i wysyłają jako własne... he he.. Taka polska
                    rzeczywistość..

Co do ludzi i komputerów to to pełna zgoda... w Sumie są tacy co się zupełnie na
                    tym nie znają i to wina szkoły...
                    Np. moja koleżanka (plastyczka nomen omen) z Tajlandii miała już w szkole
                    średniej egazminy z oprogramowania użytkowego i programowania w Basicu - niby
                    nic, ale w sumie jakąś wiedzę daje...

No nic.. ja nie pracuję po nocy i właśnie idęspać więc stawiam kropke . PA
      • praca Re: Agencja reklamowa poszukuje kreatywnych... 18.03.02, 10:36
        Szanowni Państwo!
        Dziękujemy za przesłane oferty, z każdym z Państwa skontaktujemy się w terminie
        do 14 dni. Pragniemy jednak powtórzyć, że - z uwagi na charakter pracy - zależy
        nam przede wszystkim na osobach które w miarę dobrze znają program power point -
        stąd nasza prośba o cv wykonane właśnie w tym programie (pozwoli nam to od
        razy zweryfikować czy kandydaci biegle "poruszają się" w tej aplikacji - czy
        też nie... Dopuściliśmy co prawda możliwość przesłania cv w postaci pliku
        word'a - ale pod warunkiem że będzie ono wykonane niestandardowo (czyli np. w
        ciekawej formie graficznej, w formie komiksu, itp - tutaj zostawiamy pole dla
        Państwa inwencji), co wg nas może świadczyć o Państwa kreatywności. Dziękujemy
        za wszystkie aplikacje - ale prosimy o nienadsyłanie "zwykłych" cv - jakich
        wzory są dostępne na większości portali czy wręcz w szablonach word'a...
        Oczywiście doceniamy Państwa zalety i przymioty, ale jesteśmy niewielką firmą i
        nie możemy sobie pozwolić na kształcenie przyszłych współpracowników...
        Jak wspomnieliśmy, będziemy wdzięczni również za aplikacje w postaci strony
        www, a także za linki do stron wykonanych SAMODZIELNIE przez Państwa (prosimy
        jednak o nie podawanie adresów do swoich - nawet bardzo osobistych stron,
        zawierających informacje typu: oto ja i mój pies Pikuś, ale do stron które
        wykonali Państwo na zlecenie firm komercyjnych)
        Pozdrawiamy
        Blue Line
        praca@poczta.gazeta.pl
        • praca Re: Agencja reklamowa poszukuje kreatywnych... 03.04.02, 13:36
          Szanowni Państwo!
          Uprzejmie informujemy, że zakończyliśmy prowadzenie rekrutacji tą drogą (tj
          wykorzystując forum "G.W."). Otrzymaliśmy w sumie 12 e-maili, z czego 1 - od
          innej firmy reklamowej proponującej współpracę, 1 - od Pani która z dumą
          poinformowała nas że właśnie nauczyła się obsługi Power Pointa (cyt.: "zajęło
          mi to pół godziny!"), 2 - zawierały CV w ww. programie, jednakże ich poziom był
          niestety - wg oczywiście naszej subiektywnej oceny - niezadowalający, 4 -
          zawierały "tradycyjne" CV - mimo że prosiliśmy by je NIE nadsyłać, 1 CV b.
          ładnie wykonane we Flashu - niestety, nie o to nam chodziło, a pozostałe
          zawierały treść taką jak poniżej (pozwolimy sobie na dokładny cytat ostatniego -
          dzisiejszego e-maila):
          "Witam,
          chętnie wysłałbym swoją ofertę. Mam spore portfolio i CV w Power Poincie,
          jednak materiały wyślę dopiero gdy dowiem się czegoś więcej o waszej firmie.
          Przydałby się na przykład numer RHB albo NIP.
          No i cos niecos o warunkach finansowych, bo nie wiem czy wogóle warto
          podejmować współpracę z firmą korzystającą z darmowego konta mailowego...
          Pozdrawiam,(...)"
          No cóż, co do warunków finansowych - nie możemy ich omawiać nie wiedząc co dany
          kandydat reprezentuje, co do e-maila - oczywiście posiadamy własną stronę www
          na komercyjnym serwerze, jednakże nie zależy nam by nasz adres trafił na
          kolejną spamerską listę, a co do ogólnej wymowy - bez komentarza.
          W związku z powyższym - dalsze prowadzenie rekrutacji tą drogą uważamy za
          bezcelowe. W przyszłym tygodniu zamieścimy nasze ogłoszenie w "Gazecie -
          Praca", być może przyniesie to lepszy efekt.
          Pozdrawiamy i gratulujemy dobrego samopoczucia (co niektórym).
          Blue Line
          p.s. Przepraszamy za ton - ale czyjemy się b. rozczarowani...
          • Gość: Rybka Re: Odpowiedz.... IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 05.04.02, 04:24
            praca napisał(a):

> Szanowni Państwo!
            > Uprzejmie informujemy, że zakończyliśmy prowadzenie rekrutacji tą drogą (tj
            > wykorzystując forum "G.W."). Otrzymaliśmy w sumie 12 e-maili, z czego 1 - od
            > innej firmy reklamowej proponującej współpracę, 1 - od Pani która z dumą
            > poinformowała nas że właśnie nauczyła się obsługi Power Pointa (cyt.: "zajęło
            > mi to pół godziny!"), 2 - zawierały CV w ww. programie, jednakże ich poziom był
            >
            > niestety - wg oczywiście naszej subiektywnej oceny - niezadowalający, 4 -
            > zawierały "tradycyjne" CV - mimo że prosiliśmy by je NIE nadsyłać, 1 CV b.
            > ładnie wykonane we Flashu - niestety, nie o to nam chodziło, a pozostałe
            > zawierały treść taką jak poniżej (pozwolimy sobie na dokładny cytat ostatniego
            > -
            > dzisiejszego e-maila):
            > "Witam,
            > chętnie wysłałbym swoją ofertę. Mam spore portfolio i CV w Power Poincie,
            > jednak materiały wyślę dopiero gdy dowiem się czegoś więcej o waszej firmie.
            > Przydałby się na przykład numer RHB albo NIP.
            > No i cos niecos o warunkach finansowych, bo nie wiem czy wogóle warto
            > podejmować współpracę z firmą korzystającą z darmowego konta mailowego...
            > Pozdrawiam,(...)"
            > No cóż, co do warunków finansowych - nie możemy ich omawiać nie wiedząc co dany
            >
            > kandydat reprezentuje, co do e-maila - oczywiście posiadamy własną stronę www
            > na komercyjnym serwerze, jednakże nie zależy nam by nasz adres trafił na
            > kolejną spamerską listę, a co do ogólnej wymowy - bez komentarza.
            > W związku z powyższym - dalsze prowadzenie rekrutacji tą drogą uważamy za
            > bezcelowe. W przyszłym tygodniu zamieścimy nasze ogłoszenie w "Gazecie -
            > Praca", być może przyniesie to lepszy efekt.
            > Pozdrawiamy i gratulujemy dobrego samopoczucia (co niektórym).
            > Blue Line
            > p.s. Przepraszamy za ton - ale czyjemy się b. rozczarowani...

No coz... my tez czujemy sie rozczarowani, np. moja skromna osoba, ktora nie
            stawiala zadnych durnych żadan finansowych, bo się ich na tym etapie po prsotu
            nie stawia, a tylko przesłała prośbę o maila firmowego, aby na tego maila wysłać
            swoje CV...
            Niestety nie doczekała się maila firmowego ani w ogóle żadnej odpowiedzi, w
            związku z czym uznała, że jest to kolejny żart kogoś kto nie chce się ujawnić
            (może jest na internetowej liście dłużników???), albo podpucha od kogoś, kto sam
            nie potrafi zrobić sobie CV, a więc szuka inspiracji dla plagiatu...

Coż... po raz kolejny potwierdza się, że to pracodawcy jednak mają ten
            (nieciekawy i arogancki) ton... a nie osoby (cyt: niektóre) szukające pracy...

Gratulujemy dobrego samopoczucia....
            • Gość: he Re: Odpowiedz.... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 13:29
              Rybka - cipka. A nawet pipka (mimo że to facet). Biegasz po wszystkich forach,
              wszędzie dajesz głos, pokazujesz jaki to jesteś wyszczekany, i cio? i gówno. I
              jeszcze długo pipo pracy nie znajdziesz - właśnie dlatego że masz takie
              podejście.
              • Gość: a4e Re: Odpowiedz.... IP: *.czechowice.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 14:57
                Ty chyba zycia nie znasz kolego - 90% rekrutacji, w ktorych o przyjeciu
                decyduje wykonanie zadania testowego to podpucha - zdarza sie to nader czesto,
                ze portfolio nie wystarcza - trzeba przygotowac projekt, kod, przykladowa
                oferte, tlumaczenie - po to tylko zeby ktos to UKRADL. Sloganik odezwiemy sie
                za dwa tygodnie, a po 2 tygodniach odwiedzajac strone tej firemki widzi sie
                swoja prace w ich portfolio. Wiec zanim cos zrobisz to pomysl czy chcesz
                pracowac na siebie czy na jakiegos bubka, ktory "boi sie spamu".
                • Gość: he Re: Odpowiedz.... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 02:26
                  no, ale ci z tej agencji zdaje sie prosili tylko o cv, więc?
                  • Gość: Rybka Re: Odpowiedz.... IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 07.04.02, 05:35
                    Gość portalu: he napisał(a):

> no, ale ci z tej agencji zdaje sie prosili tylko o cv, więc?

Ja napisałem, ale nie dali adresu firmowego...
                    Power Pointa mam w małym paluszku, nawet CV kiedyś sobie napisałem w nim w wolnej
                    chwili... Ale to tutaj to po prostu podpucha, a ty głupi dałeś się na to
                    nabrać....

• Gość: a4e Re: Odpowiedz.... IP: *.czechowice.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 22:28
                    Nie tylko o Cv ale takze o wczesniejsze prace - w tej branzy da sie wiele
                    rzeczy ukrasc - napisalem tak tylko z wlasnego doswiadczenia i ku przestrodze.
                    Byc moze sie pomylilem, ale jesli agencja reklamowa szuka ludzi od PP to
                    troche podejrzane jakby tam stal Director, Flash, Premiere, to faktycznie
                    mozna by sie zastanawiac, ale na moj gust ktos potrzebuje sie nauczyc szybko i
                    sprawnie PP, moze szef jemu/jej kazal przygotowac powazna prezentacje, wtedy
                    wysyla sie wlasnie takie posty na grupe :) A moze to zaliczenie z informatyki
                    w LO - Przygotuj dowolna prezentacje w PP :)
              • Gość: Rybka Re: Hej palancie he he IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 07.04.02, 05:33

> Rybka - cipka. A nawet pipka (mimo że to facet). Biegasz po wszystkich forach,
                > wszędzie dajesz głos, pokazujesz jaki to jesteś wyszczekany, i cio? i gówno. I
                > jeszcze długo pipo pracy nie znajdziesz - właśnie dlatego że masz takie
                > podejście.

W piątek odebrałem wypłatę za tłumaczenie 35 stron tekstu... (umowa zlecenia)...
                Ja biorę 45 złotych za stronę...
                Daję korki z języka obcego (jak to się mówi na czarno) - mam 2 uczniów - 40
                złotych za 45 minut, więc nie martw się o mnie, z głodu nie przysycham....

Lubię pisać na forum i nie tylko na forum, natomiast pracę wolałbym mieć stałą
                niż taką jak teraz, bo to różnie bywa.... Poza tym nie interesuje mnie
                tłumaczenie lub nauczanie języka aż tak bardzo, żeby robić to na zawsze....

W jednym miesiącu mogę pojechać na wakacje na Szeszele, w drugim muszę zyć z
                tego co mi zostało z poprzedniego, ale to nie jest taka tragedia... W
                Afganistanie mają gorzej....

A ty jesteś po prostu debilem, który by najlepiej zamknął tę swoją głupią twarz i
                siedział cichutko pod miotłą...

Aha.. też jesteś wyszczekany... moje uznanie...

• Gość: he Re: Hej palancie he he IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 16:02
                  Rybka - cipka napisał:
                  "A ty jesteś po prostu debilem, który by najlepiej zamknął tę swoją głupią
                  twarz i siedział cichutko pod miotłą... "
                  Odpowiedź he:
                  he, he - a ty jesteś rybką - cipką - pipką.
                  Poczytaj sam siebie, zasrańcu - jesteś żałosny i nawet nie zdajesz sobie z tego
                  sprawy.
                  Tak na koniec - sam sie odpierdol, cioto...
                  • ryba2002 Re: Hej palancie he he 08.04.02, 16:05

> Rybka - cipka napisał:
                    > "A ty jesteś po prostu debilem, który by najlepiej zamknął tę swoją głupią
                    > twarz i siedział cichutko pod miotłą... "
                    > Odpowiedź he:
                    > he, he - a ty jesteś rybką - cipką - pipką.
                    > Poczytaj sam siebie, zasrańcu - jesteś żałosny i nawet nie zdajesz sobie z tego
                    >
                    > sprawy.
                    > Tak na koniec - sam sie odpierdol, cioto...

Takie piękne CV ci przemknęło koło nosa....
                    No nic... może ktoś inny ci wyśle swoje, to będziesz mógł wykorzystać, a na razie
                    zamiataj nowohucki bruk....
                    Pa
                    • Gość: he Re: Hej palancie he he IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 19:06
                      Rybko - cipko: co ty z tą Nową Hutą? Kompleks masz pało, czy cio? Stukam z
                      Ruczaja bucu, a podlegam pod telekomunikację z Prokocimia. Oto kolejny dowód na
                      inteligencję Rybki - cipki
                      • ryba2002 Re: Hej palancie he he 08.04.02, 19:47

> Rybko - cipko: co ty z tą Nową Hutą? Kompleks masz pało, czy cio? Stukam z
                        > Ruczaja bucu, a podlegam pod telekomunikację z Prokocimia. Oto kolejny dowód na
                        >
                        > inteligencję Rybki - cipki

Podaj swoje IQ... zobaczymy jak to jest...

• Gość: he Re: Hej palancie he he IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 00:53
                          jacha - boję się tylko bucu, że porównując swoje do mojego - wpadniesz w dół
                          psychiczny i mógłbyś z rozpaczy się pochlastać. nie chce mieć nikogo na
                          sumieniu, nawet taką flądrę jak ty. Wiesz jak jest - zarżniesz rybę, a
                          odpowiadasz za człowieka...
          • oliwka7 Re: Agencja reklamowa poszukuje kreatywnych... 11.04.02, 15:49
            Ludzie, sorry, trudno kupic Wasze wyjasnienia. Wygladacie na kolejna 'firme'
            krzak. I nie dziwcie sie ze tylko 12 osob odpisalo, ja sie dziwie ze AZ 12.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka