Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Powrót do pracy o L4

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 23:07
    Witajcie
    Mam problem i nie wiem co będzie. Jestem na L4 a od 16 sierpnia na zasiłku rehabilitacyjnym (miałam poważną operację) Podczas zwolnienia dostałam pismo od pracodawcy, że likwidowany jest dział w którym pracuję. I tak się stało. 31 sierpnia wszystkie działy w całej Polsce zostały zlikwidowane. Co będzie jak po zasiłku wrócę do pracy, bo tak naprawdę to nie mam gdzie wrócić. Mam umowę na czas nieokreślony i obowiązuje mnie trzymiesięczny okres wypowiedzenia. Przy likwidacji jest odprawa, ale co z tym okresem wypowiedzenia?? Poradźcie mi proszę bo może ktoś z was był w takiej sytuacji.
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: Powrót do pracy o L4 04.09.12, 00:25
        Gość portalu: Basia napisał(a):

> Witajcie
        > Mam problem i nie wiem co będzie. Jestem na L4 a od 16 sierpnia na zasiłku reha
        > bilitacyjnym (miałam poważną operację) Podczas zwolnienia dostałam pismo od pra
        > codawcy, że likwidowany jest dział w którym pracuję. I tak się stało. 31 sierpn
        > ia wszystkie działy w całej Polsce zostały zlikwidowane. Co będzie jak po zasił
        > ku wrócę do pracy, bo tak naprawdę to nie mam gdzie wrócić. Mam umowę na czas n
        > ieokreślony i obowiązuje mnie trzymiesięczny okres wypowiedzenia. Przy likwidac
        > ji jest odprawa, ale co z tym okresem wypowiedzenia?? Poradźcie mi proszę bo mo
        > że ktoś z was był w takiej sytuacji.

Albo zaproponują Ci pracę w innym dziale (nie znam specyfiki firmy), albo będziesz przez trzy miesiące dostawać wynagrodzenie, ale nie będziesz pracować. Pracodawca może zwolnić pracownika będącego w okresie wypowiedzenia z obowiązku świadczenia pracy. Możesz też dostać od razy trzy wypłaty wraz z odprawą.

Jeśli będą chcieli na Tobie zaoszczędzić mogą zaproponować Ci skrócenie okresu wypowiedzenia. Nie zgadzaj się na to, ponieważ dostaniesz wtedy mniej pieniędzy.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka