megasceptyk 01.11.12, 12:27 Chce się to komuś komentować? Bo mi nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inż. bezrobotny Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 12:46 to porozmawiajmy o pogodzie - u mnie pada deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz. na 1/16 etatu w koncu udalo mi sie zatrudnic IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 17:22 1/16 minimalnej to nie w kij dmuchal za te prawie 100 zł to zrobie sobie prenumerate systemu czytania gazet w internecie: PIANO glownie mi zalezy na gazecie wyborczej, ktora to jest najlepsza gazeta i lubie ja czytac a jak cos zostanie to darowizne zorobie na PO albo PSL żyć nie umierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polish-crap Re: w koncu udalo mi sie zatrudnic IP: *.fbx.proxad.net 01.11.12, 17:52 Najlepiej powinni byc oplacani inzynierzy tacy jak socjolog lub politolog. Mgr inz. teolog tez brzmi bardzo dumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majtki ministry Re: w koncu udalo mi sie zatrudnic IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.12, 10:35 >Najlepiej powinni byc oplacani inzynierzy tacy jak socjolog lub politolog. Mgr inz. teolog tez brzmi >bardzo dumnie. _____________ W całej rozciągłości POpieram. Myślę, że w obecnym systemie multikulturowym wiele dobrych POsad dostaliby zwłaszcza magistrowie iżynierowie kulturoznawcy i magistry inżyniery kulturoznawczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Który inżynier zarobi najwięcej? 01.11.12, 17:25 U mnie przelotne opady ale jest ciepło, 12C. Zaraz jade na lodowisko. Będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszek_malutki Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 13:20 EDC jest partnerem akcji a w artykułach ani słowa o zarobkach inż. mechaników, lotnictwa lub energetyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yobcok Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: 159.253.7.* 01.11.12, 14:15 > EDC jest partnerem akcji a w artykułach ani słowa o zarobkach inż. mechaników, > lotnictwa lub energetyki Przeczytaj artykuł, ze zrozumieniem. Jeśli tego nie potrafisz to do kogo masz pretensje i o co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Najlepiej zarobi inzynier lekarz ;) IP: *.homenett.pl 01.11.12, 14:50 :) Albo inżynier prawa ! inżynier minister tez sporo wyciągnie Odpowiedz Link Zgłoś
fogohogo Re: Najlepiej zarobi inzynier lekarz ;) 01.11.12, 17:09 nie wspominając o inżynierze proboszczu...czy inżynierze biskupie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier rewolucji wszystkich ich przebija inżynier SBek IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 17:27 tu zarobki idą w miliardy trzeba tylko dobrze donosić na kolegów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Re: wszystkich ich przebija inżynier SBek IP: *.net2u.pl 02.11.12, 09:43 Grubo można wyciągnąć będąc inżynierem kontraktacji w silosie zbożowym (z wykształceniem podstawowym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak maly Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.11.12, 13:25 jak sie nauczysz poprawnie jezyka, to pewnie ci wzrosnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.12, 14:05 Bogaci?! Za 3-4 tys netto, az brak slow na taka glupote autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yobcok Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: 159.253.7.* 01.11.12, 14:16 Chyba biedę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njliber Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 14:20 czyli w skrócie, podczas wybierania kierunku studiów trzeba wziąść pod uwagę to czy się jest jełopem (i pójść na jakikolwiek kierunek) czy nie (i pójść na informatykę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: 80.50.54.* 01.11.12, 15:07 Nie rozumiem. Czyli wszyscy mamy iść na informatykę bo praca pewna i zarobki duże? Ale czy warto w ten sposób wybierać kierunek studiów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwartz Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 21:56 Moze i pewna ale zarobki nic szczegolnego. To branza gdzie zarobki sa adekwantne do umiejetnosci. Swietnie zarabia tylko elita zawodu, np. programisci po najlepszych uczelniach w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
wamker Re: Który inżynier zarobi najwięcej? 01.11.12, 23:24 Gość portalu: qwartz napisał(a): > Moze i pewna ale zarobki nic szczegolnego. To branza gdzie zarobki sa adekwantn > e do umiejetnosci. Swietnie zarabia tylko elita zawodu, np. programisci po najl > epszych uczelniach w kraju. Tak sie składa ,że uczelnie te są w dużych ośrodkach przem.. bardziej budżetowych ,gdzie jest zapotrzebowanie . Co drugi post to o tych programistach ,typowa głupota polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janisko Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.12, 19:16 Najpierw, należy zapoznać się z pisownią słowa WZIĄĆ. Następnie przemyśleć, czy w ogóle mamy po co iść na studia. Do Pana powyżej, owszem, nie każdy nadaje się na informatyka albo inżyniera. Ale jeśli koniecznie chce się studiować i wybiera się kierunki które nie są "zawodowe" to należy wziąć za to odpowiedzialność. Aktywnie działać w czasie studiów, studiować to co nas interesuje i wychodzić stale poza zakres materiału. Kompletować umiejętności zamiast papierów! Mieć na siebie jakiś plan a nie po prostu wystudiować co trzeba, wziąć dyplom i oczekiwać pracy dla pana magistra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Dlaczego mają papiery ok.? IP: *.icpnet.pl 01.11.12, 23:00 Zgoda, nie każdy się nadaje, tylko dlaczego każdy dostaje papier inżyniera? "Prostytucja" profesorków i doktorków? Czy tylko biznes na papierkach kosztem podatnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 08:02 Znam dużo kolesi po informatyce, którzy nie mają zbyt dobrej pracy i trzech po: filozofii, matematyce i socjologii, którzy pracują w IT i zarabiają po kilka średnich krajowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.homenett.pl 02.11.12, 09:31 nam dużo kolesi po informatyce, którzy nie mają zbyt dobrej pracy i trzech po: > filozofii, matematyce i socjologii, którzy pracują w IT i zarabiają po kilka ś > rednich krajowych. Ja znam kobietę po zoologii i robi za dziennikarkę i kupę kasy bierze ,właściwie za nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż biskup Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.12, 10:38 >nam dużo kolesi po informatyce, którzy nie mają zbyt dobrej pracy i trzech po: > filozofii, matematyce i socjologii, którzy pracują w IT i zarabiają po kilka ś > rednich krajowych. > Ja znam kobietę po zoologii i robi za dziennikarkę i kupę kasy bierze ,właściwie za nic Też ją znam. Ale ona sypia z kimś ważnym i podobno ma bardzo głębokie gardło. Jak się ma takie unikalne zdolności to nie dziwota, że jest doskonale wynagradzana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfsad ż 8,4 tys. zł brutto IP: *.catv.broadband.hu 01.11.12, 15:07 no mega pensja. 5k netto, czyli 1250 Euro przy dobrych wiatrach. Tyle co pensja kioskarza w Niemczech, tyle 2 tygodnie pracy przy nalewaku na wyspach. Przy cenach samochód 5-10% wyższych niż w Niemczech, przy takich samych cenach elektroniki, mieszkań, energii elektrycznej. Noż co za kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
vag-auto Re: ż 8,4 tys. zł brutto 01.11.12, 17:32 No patrz, a Ci głupi niemcy przyjeżdżają do Wrocławia droższe samochody kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janisko Re: ż 8,4 tys. zł brutto IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.12, 19:19 Mieszkania tyle samo, elektronika? Panie... we Francji chciałem durną ładowarkę kupić w czasie podróży i po obejrzeniu cen uznałem, że jednak wytrzymam te 5 dni bez telefonu. Dla przykładu. Student na wymianie dostaje zawsze 400 euro, skąd nie jest i gdzie nie jedzie. Pomyśl sobie jak za te 400 euro żyją studenci przyjeżdżający do Polski (moje wydatki ok 1000zł). Jeżeli zaś pojedziesz do Szwecji, 400 euro wystarczy ci na mieszkanie i opłaty, na pozostałe wydatki potrzebujesz kolejnego 1000zł (skądkolwiek weźmiesz). Tak samo mieli znajomi którzy wyjechali na wymianę do Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: ż 8,4 tys. zł brutto IP: *.toya.net.pl 01.11.12, 22:15 no super tylko kioskarz w niemczech albo Polak przy nalewaku na utrzymanie tam zaplaci znacznie wiecej niz Polak w Ojczyznie. I wole zarobic te 5k w Polsce niz 8 tys na obczyznie. A mam akurat to szczescie ze zarabiam w Polsce 6k na reke co miesiac i o emigracji nie mysle. Jestem inzynierem, programistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffdd Re: ż 8,4 tys. zł brutto IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 02.11.12, 09:36 czyli zakladasz ze za granica bedziesz tylko robil przy nalewaku za 8k? Ja robie w IT i po przeliczeniu mam 30K PLN miesiecznie. Wyzsze koszty utrzymania? I co z tego skoro ciagle mi zostaje calkiem sporo w kieszeni. Zyj dalej w swoim malym zamknietym swiatku za 6k na reke hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: ż 8,4 tys. zł brutto IP: *.homenett.pl 02.11.12, 10:14 czyli zakladasz ze za granica bedziesz tylko robil przy nalewaku za 8k? Ja robi > e w IT i po przeliczeniu mam 30K PLN miesiecznie. Wyzsze koszty utrzymania? I c > o z tego skoro ciagle mi zostaje calkiem sporo w kieszeni. Zyj dalej w swoim ma > lym zamknietym swiatku za 6k na reke hehe A najzabawniejsze ,że takiego cwanego inaczej .za jakis czas wypie... z roboty ,bo technologia się zmieniła i zatrudnią na jego miejsce dwóch młodych dynamicznych znających języki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blf Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.12, 15:17 wszystko dobrze, tylko w artykule jest mowa o sowitych pensjach, a potem padają kwoty 3-5 tys. Wypada zapytać, kto zjadł fragment tekstu mówiący o sowitych zarobkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.krawarkon.pl 01.11.12, 15:33 dokladnie, co to za gowniane pensje typu 6, 7 tys brutto w Wawie dla inzyniera z 4,5 letnim doswiadczeniem wystarczy na klepanie biedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 22:31 Szczerze mowiac nie znam dobrego speca z IT z Warszawy, ktory by zarabial mniej niz 11k brutto na etacie. Norma sa raczej zarobki 12k+ na etacie, ew. 15k + VAT (i wiecej) na kontrakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wamker Re: Który inżynier zarobi najwięcej? 01.11.12, 23:20 > Szczerze mowiac nie znam dobrego speca z IT z Warszawy, ktory by zarabial mnie > j niz 11k brutto na etacie. Norma sa raczej zarobki 12k+ na etacie, ew. 15k + V > AT (i wiecej) na kontrakcie. Polska według gazetowych znawców to dolina krzemowa ;) i to cała Polska ,byle informatyk zarabia góry kasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 00:06 W Polsce kilka dobrych firm gdzie sie dobrze zarabia i pewnie wszystkie w Warszawie, Krakowie lub Wroclawiu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Btn Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.12, 09:31 Potwierdzam. Tyle sie zarabia w Warszawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uklak Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: 198.175.152.* 02.11.12, 09:55 Potem HR czyta te brednie i próbuje ustalać takie lub niższe stawki w firmie. Na doświadczonych pracowników patrzą spode łba i kombinują jak im zabrać, bo zarabiają o wiele za dużo (czyli na poziomie sprzątaczki w Niemczech) w stosunku do stawek "rynkowych" ustalonych przez pismaka z GW lub tym podobnych "ekspertów". Żygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.krawarkon.pl 01.11.12, 15:36 inzynier po studiach dostaje w NIemczech 2 tys Euro na reke w PL 2 tys ale zlotych, czyli 4 razy mniej!! projekty infrastrukturalne, ktore realizujemy w PL maja takie same budzety jak na Zachodzie...wiec kto przejada ta kase?? poki to sie nie zmieni bedziemy biedakami Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Bingo: GW o tym nie pisze bo to "swoi" kradną 01.11.12, 17:47 Re: Który inżynier zarobi najwięcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janisko Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.12, 19:24 A ile dostaje inżynier na Ukrainie? Co mnie obchodzi ile zarabiają w Niemczech. To my jesteśmy biedni i to my pracowaliśmy na konto Rosji przez kilkadziesiąt lat. Tego nie da się zniwelować o tak tak. Jak chcesz zrównać zarobki to proszę bardzo. Załóż firmę i zatrudnij ludzi za 1200 euro, zobaczymy ile wytrzymasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ste Przejdzcie sie po firmach IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.12, 17:34 Tylko w dziale it znajdziecie najgorsze boxy pracownicze, i najwiekszy procent ludzi dojezdzajacych komunikacja miejska, zracych tanie zarciem. Dzial lumpow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Przejdzcie sie po firmach IP: *.31.86.223.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.12, 18:11 Komunikacją miejską? To akurat należy popierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczypion Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 18:34 hurrra!!! przekwalifikujmy się wszyscy, w imię społecznej mobilności, na inżynierów :) watanabe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janisko Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.12, 19:25 Ktoś ci broni? Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.warszawa.mm.pl 01.11.12, 19:20 Boże zbiera mi sie na wymioty. Co za bełkot co za syf po prostu sedlak & Sedlak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ExpertITT Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.jmdi.pl 01.11.12, 20:51 Jestem informatykiem w Banku. Wyciągam spokojnie 10 000 - 11 000 PLN miesięcznie na rękę. Da się ? Da :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tycho Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.4web.pl 01.11.12, 21:13 pfff... dla banków to nie sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqq Myślałem, że czasy "gór złota" dla inż. przeminęły IP: 195.82.180.* 01.11.12, 22:00 A tu proszę. Najpierw wielce zdziwiony pan Bartosz Sendrowicz opowiada, że inżynierów potrzeba WSZĘDZIE.... "nawet w fabryce słodyczy" (to zdanie wiele mówi o kompetencjach tego pana). Teraz to.... Nie wiem skąd dziennikarze GW, siedlaki i inni "eksperci" biorą swoje rewelacje. Może trzeba czasem wyjechać poza Warszawę? Może mają jakiś ukryty interes w szerzeniu bzdur? Nie wiem... Wiem natomiast, że są to olbrzymie bzdury. Jestem inżynierem, mam znajomych inżynierów i wiem jak wygląda sytuacja na rynku. Pracy jest zaskakująco mało, a zarobki przeciętne. Większość znajomych zarabia w okolicach oficjalnej średniej krajowej (a raczej poniżej). Tyle w temacie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Myślałem, że czasy "gór złota" dla inż. przem IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 22:18 Ja jestem inzynierem programista i zarobki moich znajomych w tym zawodzie to 2k do 13k na ręke. Od czego one zależą ? 1. Umiejętności (rozstrzał jest ogromny i tylko garstka ludzi w tym zawodzie dojdzie do naprawdę wysokich zarobków, zdecydowana wiekszosc osyluje w poblizu sredniej, ale niektore firmy sa jak najbardziej w stanie zaoferowac duze pieniadze dla swietnego specjalisty) 2. Firmy, im wieksze miastko, im bardziej znana firma, najlepiej dobra zagraniczna tym wieksze zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
wamker Re: Myślałem, że czasy "gór złota" dla inż. przem 01.11.12, 23:17 Gość portalu: sid napisał(a): > Ja jestem inzynierem programista i zarobki moich znajomych w tym zawodzie to 2k > do 13k na ręke. Od czego one zależą ? Bez obrazy ,ale kolega pisało inżynierach a nie o programistach. W programowaniu(zarobkach) też są spore różnice. I ja znam wielu informatyków(magistrów) z marną pensją ,lub bez pracy . Gdyby to było tak ,to wielu inteligentnych ludzi jakoś przeszłoby trzy lata studiów informatycznych i żyłoby według ciebie jak Lordy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Myślałem, że czasy "gór złota" dla inż. przem IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 00:04 Inna nazwa zawodu programisty to inżynier oprogramowania. To mocno techniczny zawód więc jak najbardziej inżynierski. Wiec nie rozumie, czemu nie zaliczasz tej grupy zawodowej do inzynierow. Informatyków jest jak psów więc pensje sa słabe, żadna sztuka skończyć informatykę w dzisiejszych czasach. Wysokie pensje sa dla naprawde zdolnych ludzi, dyplom ma drugorzedne znaczenie, licza sie umiejetnosci ktore sa dokladnie weryfikowane. Skonczenie studiow niczego nie gwarantuje. Odpowiedz Link Zgłoś
saj-gon-ki gó... prawda, Intel płaci max 7 brutto ze dwóm 02.11.12, 00:30 na całe miasto, jakies tam Lufthansy czy inne jak to mówisz zagraniczne firmy to samo. Nikt nie zapłaci polskiemu robolowi IT zagranicznej pensji. Dlaczego? Po pierwsze w Polsce nie robi się zaawansowanych rzeczy bo ludzie sa niewykształceni a wskutek tego nikt nie może osiągnąć zaawansowanego poziomu w swojej dziedzinie i kółko się zamyka. W Polsce korporacje za małe pieniądze robią proste rzeczy i nic tego nie zmieni. Ktoś kto pisze, że zarabia 12k kłamie. Chyba, że na kontrakcie, czuli 3 do 6 miesięczna fucha ale jak żyję to o pracy kontraktowej w Polsce nie słyszałem. I młodzi, nie dajcie się nabrać płatnym naganiaczom na forum. Jest w ch... cięzko a zarobki jak pisałem, kilka osób wyciągnie ze 4 k na rękę, czasaaaaami z jakąś premią. Reszta wpie... trociny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rep Re: gó... prawda, Intel płaci max 7 brutto ze dwó IP: *.30.59.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.11.12, 02:31 Informacja dla osób, które nie znają rynku pracy IT: saj-gon-ki ironizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
saj-gon-ki Re: gó... prawda, Intel płaci max 7 brutto ze dwó 02.11.12, 10:54 To nie ironia tylko fakt. Tyle ile mówisz zarabia "inżynier" handlarz jeśli wciśnie swój kit jakiemuś bankowi albo ma koleę szefa działu zakupów i podzielą się premią od wciśniętego na chama softu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: gó... prawda, Intel płaci max 7 brutto ze dwó IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 09:00 No a w takim IBM to tyle dostajesz na poczatku na reke. Wiec zalezy o jakiejs branzy mowimy. Odpowiedz Link Zgłoś
vag-auto Bzdury. 02.11.12, 11:42 IBM płaci ochłap, są informatycy, co zarabiają tam 2200 netto i nie odchodzą tylko dlatego, że "kozacko" jest mieć IBM w CV. Firma właśnie wykorzystuje ten fakt, że każdy IT-nerd marzy o pracy w IBM i płacą grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
saj-gon-ki nie ma sensu kłamać kolego 02.11.12, 20:06 Prześledźmy to co powiedziałeś pod kątem logiki. Przychodzi student do IBM i mówi poproszę 7k na rękę. Jak myślisz co się stanie? Może niech każdy, kto ma ochotę, poda swoją propozycję wersji wydarzeń. Może być zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: nie ma sensu kłamać kolego IP: *.homenett.pl 02.11.12, 22:53 Rechot kadrowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: gó... prawda, Intel płaci max 7 brutto ze dwó IP: *.hostowo.eu 16.03.13, 18:41 Zgadzam sie, to zalezy od branzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iuo Re: Myślałem, że czasy "gór złota" dla inż. przem IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.12, 22:18 A pisa o czyms trzeba. Najwiecej zarabiaja sprzedajni dziennikarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruner Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.cdma.centertel.pl 02.11.12, 05:58 Jestem mgr inż. po uczelni technicznej, zarabiam siedem tysięcy brutto tj. prawie piątka na rękę, jestem przedstawicielem handlowym i prawdę mówiąc G.... warte są takie artykuły, ponieważ jak to mowią "jak sobie pościelesz tak się wyśpisz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.srv.volvo.com 02.11.12, 08:12 3-4k brutto to dobre zarobki i bogactwo ? czy ktos na glowe upadl ? Sprzataczka ma tzw. "zachodzie" zarabia wiecej niz inzynier w Polsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Kraj, w którym inżynier na produkcji IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.11.12, 08:16 zarabia 10 razy mniej od medyka na państwowym, z naszych składek, w szpitalu powiatowym, MUSI UPAŚĆ. Macie wątpliwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
glupota.nie.boli Kto podskoczy wyzej? Glosuj! 02.11.12, 08:59 Te zalosne artykuliki gniota stazysci pracujacy za 750 PLN lub za darmo. Pismacy w GW to ubodzy durnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 09:14 Prezesi kopalń na Śląsku zarabiają miesięcznie 65 tysięcy i to jest zarobek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FENG Informatyk to też inzynier! IP: *.internetia.net.pl 02.11.12, 10:40 INFORMATYK TO TEŻ INZYNIER, drodzy "dziennikarze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ban Re: Informatyk to też inzynier! IP: *.internetia.net.pl 02.11.12, 10:52 Najlepiej mają mgr. inż. księża: 1. Świeżak po studiach ma ok 5K na rękę 2. Po kilku latach 10-15 K na rękę 3. Proboszcz 20-30 K na rękę 4. Biskupi 50 - 150 K na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 02.11.12, 10:46 Jeżeli ksiądz zarabia miesięcznie około 3 lub 4 tysiąze złotych i za nic nie odpowiada to inżynier z dobrym stażem powinien zarobić jeszcze raz tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek_sziwa Czytam i nie wiem, smiac sie czy plakac IP: 195.254.196.* 02.11.12, 10:56 5 czy 6 tys BRUTTO to jest moze dobra pensja jak sie mieszka w Koluszkach (bez obrazy dla mieszkancow) i jest sie singlem. Gdy pracuje sie w Warszawie, Wroclawiu, Poznaniu, Krakowie to z takimi zarobkami mozna co najwyzej kupowac chleb i maslo oraz jezdzic 12 letnia toyota corolla (bez urazy dla uzytkownikow). I to sa niby DUZE zarobki ??? Ogarnia mnie pusty smiech. Pracowalem w Warszawie z pensja 7tys netto i ledwo mi starczalo na utrzymanie siebie, zony i dziecka. Zylismy skromnie i nie bylismy w stanie NIC odlozyc. Wynajem 3p mieszkania - 2500zl, rachunki - 600zl. Zarcie, pieluchy, paliwo, i cala reszta normalnych wydatkow tak aby godnie zyc to 1000zl/tydzien. A gdzie urlop? A gdzie wyjscie do restauracji? A gdzie zakup np. nowych nart albo komputera? Nie wspominajac o np. nowym samochodzie lub chociaz uzywanym ale tak max 3 letnim? I najwazniejsze pytanie: W JAKI SPOSOB MAM ODLOZYC NA WKLAD WLASNY ABY KUPIC SWOJE MIESZKANIE? To jest spirala bez wyjscia. Takze prosze mi tu nie pisac artykulikow ze 5tys brutto to super zarobki, a 8tys brutto to juz w ogole high life bo to sa BREDNIE oderwanego od rzeczywistosci redaktora. Pozdrawiam Inzynier z 10 letnim stazem, obecnie, po raz 2 i juz ostatni na emigracji (nie wracam juz do PL nigdy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: Czytam i nie wiem, smiac sie czy plakac IP: *.homenett.pl 02.11.12, 11:12 > 5 czy 6 tys BRUTTO to jest moze dobra pensja jak sie mieszka w Koluszkach (bez > obrazy dla mieszkancow) i jest sie singlem. Prac w Polsce to jest dobro reglamentowane . Pierwszy przykład z brzegu ,badania lekarskie przydatności do zawodu ? np . na sekretarkę czy na inne prace biurowe:) Po jaki ch... te badania ? Ale ... już pracujący na umowę zlecenie ,umowę o dzieło itp. ,to juz nie ,żadnych badań nie potrzebują ,nawet do zwykłego lekarza sie nie dostaną jeżeli nie opłacą z własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Czytam i nie wiem, smiac sie czy plakac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 12:37 Ale jak zdarzy się wypadek przy pracy to zrobią tak jak z moim znajomym, był elektrykiem i w pracy poraził go prąd – na chwilę stracił przytomność. Zamiast zadzwonić po pogotowie to zawieźli go do domu i nawet nie zadzwonili po pogotowie. Na drugi dzień chłopak zmarł. Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Re: Czytam i nie wiem, smiac sie czy plakac 02.11.12, 14:11 Jeśli decydujesz się na umowę śmieciową to jesteś traktowany jak śmieć. 99% wypadków przy pracy na umowę śmieciową jest zatajane. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Który inżynier zarobi najwięcej? 02.11.12, 12:22 Sedlak & Sedlak i 1. Netto 2. Województwo i miasto, bo jeśli Kowalski w małym mieście ma 1400zł, a Nowak w Warszawie 1900zł to wcale nie ma lepiej bo koszty np. wynajmu mieszkania są znacznie wyższe. 3. Jaki procent firm przebadano, tylko te duże, duże i średnie, a małe ? Liczycie jak GUS średnią, bo średnia dla nich to 3000zł+, ale ile osób procentowo tyle zarabia netto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. bud. Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 07.11.12, 17:14 Mam pytanie do kolegów inżynierów, czy ktoś z Was czyta jeszcze te wypociny żałosnych redaktorzyn ..?. dlatego specjalnie wszedłem na to forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.homenett.pl 07.12.12, 20:24 Ja czasem wpadam ,ale gdybym musiał kupić GW ,to bym w kiblu ją powiesił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Który inżynier zarobi najwięcej? IP: *.slupsk.vectranet.pl 18.08.13, 21:09 "najbardziej opłaca pracować się" - a co to za twór? Ludzie, którzy tak formułują zdania, nie powinni zarabiać nawet najniższej krajowej ... Wstyd :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inzynier logistyk Bezrobotny IP: 85.219.143.* 16.01.14, 11:04 POLSKA TO DZIADOWSKI KRAJ UKLAD ZAMKNIETY TUTAJ RZADZI MAFIA OBJETA PRAWAMI LUDZIE SA OKRADANI CO DO GROSZA A TE DARMOZJADY SIE BAWIA W NAJLEPSZE TAKIE SUM PODAJECIE W WYNAGRODZEN ZE TO SIE WIERZYC NIE CHCE U NAS ZA 900zl ludzie pracaja utrzymuja rodziny na miesiac jedna matka czy ojciec a tam takie kokosy i narzekaja;/..pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś