Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy to normalne?

IP: *.e-wro.net.pl 10.11.12, 10:39
    Chciałam się Was spytać bo już sama nie wiem, czy to normalne ,że menedżer zmusza ludzi w pracy to wzięcia udziału w "mikołajkach"-w robieniu sobie nawzajem prezentów( z losowaniem)?? czy w waszych firmach tez tak jest? bo trochę mnie to śmieszy a trochę niepokoi?
    Obserwuj wątek
      • marian446 Re: czy to normalne? 10.11.12, 13:43
        Ależ to jest absolutnie normalne w tym kraju. Nie masz się czym przejmować.
      • tanebo Re: czy to normalne? 10.11.12, 13:45
        Normalne to nie jest. Powinien najpierw zapytać a uzyskawszy 100% akceptację wyjść z inicjatywą jako firma.
        • nchyb Re: czy to normalne? 11.11.12, 11:40
          > Normalne to nie jest. Powinien najpierw zapytać a uzyskawszy 100% akceptację

trochę realizmu, w naszym kraju nie ma szans zdobycia na cokolwiek 100% akceptacji...
      • Gość: mi Re: czy to normalne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 22:40
        Ja jestem takim menedżerem, co to zmusza ludzi do podobnej szopki. No dobra może to nie ja zmuszam, ale biorę w tym udział bo mnie zmuszają moi przełożeni w ramach integracji zespołu. A mnie trafia na myśl, że muszę skłonić dorosłych ludzi do robienia z siebie dzieciaków z podstawówki. I och jak to my wszyscy będziemy się szampańsko bawić.
        Plus dodatkowy smaczek czyli konieczność zapłacenia podatku od prezentów.
        • agulha Re: czy to normalne? 11.11.12, 11:56
          To się ciesz, że tylko od prezentów, a nie od kosztów przyjęcia mikołajkowego. U nas przynajmniej można odmówić udziału w przyjęciu, a prezentów nie ma. Przyjęcie oczywiście po godzinach pracy, a jakże.
          Nie jest to w pełni OK, ale z drugiej strony - jeżeli tylko jeden raz w roku i jeżeli nie oczekuje się, żeby te prezenty były drogie, tylko ot takie drobiazgi, to można kupić jakiś nietypowy gadżet np. na Allegro i wczuć się w rolę.
      • fomica Re: czy to normalne? 11.11.12, 12:37
        Ostatni raz w losowanych mikołajkach brałam udział w 8 klasie podstawówki. Na pewno nie jest to normalne wśród dorosłych ludzi, których - jak piszesz - zmusza się do tego. Jesli szefostwo chce uczcić mikołajski to kupuje każdemu jakiś drobiazg, najczęściej paczkę słodyczy, ale o takich losowankach jak w szkole to słyszę pierwszy raz.
        • Gość: corpo Re: czy to normalne? IP: *.e-wro.net.pl 11.11.12, 21:17
          ;-) no mi się właśnie też to kojarzy z przedszkolem, podstawówką...a nie z zachowaniem sród dorosłych ludzi....
      • Gość: meg Re: czy to normalne? IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.12, 12:46
        praca w necie www.mypay.pl/?ref=136601&subid=
      • vag-auto Re: czy to normalne? 11.11.12, 13:01
        Skoro zmuszanie do ubezpieczenia się w 10x za drogiej firmie ZUS większość uznaje za normalne, to może i tak...
        • Gość: 22 Re: czy to normalne? IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.12, 22:14
          to nie jest normalne ale najpierw sobie zadaj pytanie czy żyjesz w normalnym kraju . Moj manager robi nam konkursy z rzucania w kręgle i robi rankingi -wysyłając każdemu na maila które miejsce itd. bo sam zapewne bardzo lubi kręgle i koniec . Mały szczegół , że w te kręgle gramy z reguły w piątek wieczorem i nie ma że nie chcesz/nie lubisz ...jesteśmy jednym zespołem!-)!
          • Gość: corpo Re: czy to normalne? IP: *.e-wro.net.pl 12.11.12, 08:31
            to chyba jeszcze gorzej niż mikołajkowe prezenty raz w roku ;-(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka