Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BIGRAM - UWAGA !!!

IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 20.08.01, 15:31
    Jestem świeżo po rozmowie na temat dość wysokiego stanowiska w firmie
    oferującej usługi na rynku B2C , obsadzanego przez tytułowego doradcę.Moje CV
    było w ich bazie od października ubiegłego roku.Spotkanie umówione z 10 dniowym
    wyprzedzeniem.Pani konsultant spóźniła się 10 minut , nie powiedziała na ten
    temat słowa.Miała egzemplarz mojego CV , ale jej pytania świadczyły , że
    właśnie teraz widzi je pierwszy raz.Spotkanie miało trwać 40-50 minut ( tak
    zapowiedziała ), w tym czasie miałem streścić 10 lat mojej dotychczasowej pracy.
    Początkowo jeszcze się starałem - kiedy przy trzecim pytaniu uściślającym
    zrozumiałem , że kobieta mnie nie słucha - olałem sprawę.Jej podsumowanie było
    kolejnym potwierdzeniem , na moje spostrzeżenia.Wymyśliłem , że wyślę maila do
    jej szefa.Co sądzicie ? Może macie jakieś doświadczenia z nimi lub rady ?

pzdr yos
    Obserwuj wątek
      • Gość: NJ Re: BIGRAM - UWAGA !!! IP: 148.106.128.* 20.08.01, 16:05
        Gość portalu: yos napisał(a):

> Jestem świeżo po rozmowie na temat dość wysokiego stanowiska w firmie
        > oferującej usługi na rynku B2C , obsadzanego przez tytułowego doradcę.Moje CV
        > było w ich bazie od października ubiegłego roku.Spotkanie umówione z 10 dniowym
        >
        > wyprzedzeniem.Pani konsultant spóźniła się 10 minut , nie powiedziała na ten
        > temat słowa.Miała egzemplarz mojego CV , ale jej pytania świadczyły , że
        > właśnie teraz widzi je pierwszy raz.Spotkanie miało trwać 40-50 minut ( tak
        > zapowiedziała ), w tym czasie miałem streścić 10 lat mojej dotychczasowej pracy
        > .
        > Początkowo jeszcze się starałem - kiedy przy trzecim pytaniu uściślającym
        > zrozumiałem , że kobieta mnie nie słucha - olałem sprawę.Jej podsumowanie było
        > kolejnym potwierdzeniem , na moje spostrzeżenia.Wymyśliłem , że wyślę maila do
        > jej szefa.Co sądzicie ? Może macie jakieś doświadczenia z nimi lub rady ?
        >
        > pzdr yos

pomysl z e-mail jest nawet bardzo ciekawy:-))) pod warunkiem ze dojdzie do jej
        szefa/-owej a nie do sekretarki ktora pierwsza segreguje cala korespondencje:-)))

poz

Nj
      • Gość: zizi to za malo IP: *.sap-ag.de 20.08.01, 16:27
        Gość portalu: yos napisał(a):

> Jestem świeżo po rozmowie na temat dość wysokiego stanowiska w firmie
        > oferującej usługi na rynku B2C , obsadzanego przez tytułowego doradcę.Moje CV
        > było w ich bazie od października ubiegłego roku.Spotkanie umówione z 10 dniowym
        >
        > wyprzedzeniem.Pani konsultant spóźniła się 10 minut , nie powiedziała na ten
        > temat słowa.Miała egzemplarz mojego CV , ale jej pytania świadczyły , że
        > właśnie teraz widzi je pierwszy raz.Spotkanie miało trwać 40-50 minut ( tak
        > zapowiedziała ), w tym czasie miałem streścić 10 lat mojej dotychczasowej pracy
        > .
        > Początkowo jeszcze się starałem - kiedy przy trzecim pytaniu uściślającym
        > zrozumiałem , że kobieta mnie nie słucha - olałem sprawę.Jej podsumowanie było
        > kolejnym potwierdzeniem , na moje spostrzeżenia.Wymyśliłem , że wyślę maila do
        > jej szefa.Co sądzicie ? Może macie jakieś doświadczenia z nimi lub rady ?
        >
        > pzdr yos

jesli mozliwe, dowiedz sie jak nazywa sie firma b2c.
        Niezaleznie od maila do dyrektora, wyslalbym caly opis sytuacji do nich z
        dopiskiem jakiego pracownika stracili.
        To moze bardziej zadzialac.

To mozna nazwac podp..., ale w koncu chodzi o prace, o zycie, wiec jesli chcemy
        zebysmy ich szanowali, niech oni nas szanuja.

• Gość: yos Re: dzięki zizi ! IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 20.08.01, 16:40
          Dzięki zizi - postaram się to tak rozegrać.Dzięki za radę !
          • Gość: Tol Atak mailowy IP: 217.8.166.* 20.08.01, 17:30
            Na forum motoryzacyjnym poskarżył sie kiedyś klient jednego z dilerów Seata.
            Sprawa była skandaliczna (nie chce mi sie teraz pisać o szczegółach). W każdym
            razie dyskusja toczyła się ogromna i ktoś wpadł na pomysł, żeby Iberia Motor
            Company zalać mailami w tej sprawie. Jak wymyślili, tak zrobili. Po jakimś
            czasie klient napisał na forum, że dostał przeprosiny od IMC. Obiecali mu, że
            dobiorą się dilerowi do dupy.
            Wniosek: warto pisać maile. Firma jak widzi, że jest skandal i szum w
            internecie (o prasie juz nie wspomnę), to zaraz reaguje.
        • Gość: Martek Re: to za malo IP: 157.25.99.* 31.08.01, 16:46
          Zgadzam się w pełni.
      • Gość: przejzyj Re: BIGRAM - UWAGA !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 03:37
        No coz. Malo osob zdaje sobie sprawe, ze wiekszosc CV
        (koniecznie podpisanych ad ustawy UODO)
        zalega w firmach i wyrabia im statystyki, tudziez udokumentowanie
        odnosnie liczby klientow (kasa, kasa za pracownika,
        ale nie praca dla niego). Tutaj My jestesmy TOWAREM.

W praktyce jeszcze malo kto uzyskal prace przez takie biuro.
        Ja sam kilka nowych miejsc znalazlem TYLKO przez kontakt
        bezposredni z ogloszenia. A wiecej papierow wyslalem do
        GRAFTONOW, BIGRAMOW, WATDEDOW i JOBSOW - i kupa.

Ciekawszym wyjsciem jest umieszczanie klauzuli w samym CV:
        Wyrazam zgode na przetwarzanie [..] w okresie DO dnia ...
        w celach rekrutacji.

Polecam rowniez wycofywac (pisemnie za poreczeniem odbioru)
        Wasze CV z żądaniem usuniecia z bazy danych osobowych, jesli sie nie odzywaja.
        Takie mamy prawo.
        Tym bardziej, ze wiekszosc ludzi umieszcza w CV dokladny adres
        i inne dane o sobie, (czasem wiecej niz wymagaja ksieza na spowiedzi, a
        ostatnio sa wymagajacy).
        - taka dobrowolna inwigilacja w NADZIEI ZE NAS KTOS KUPI.
        A jak chcecie byc wredni, to sprawdzcie, czy dane zostaly usuniete i ew
        zaskarzcie do sadu.
        W razie pozniejszych problemow z danymi personalnymi
        papiery sie przydadza.
        ;)

Zreszta, jak ktos obserwuje rynek - zauwazy, ze ogloszenia w tych firmach
        nie pokrywaja sie z rzeczywistym zapotrzebowaniem na rynku.

Wiec nie badzcie - jesli bobrowolnym - latwym towarem.
        • Gość: yos Re: BIGRAM - UWAGA do przezyj IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 21.08.01, 10:46
          Nie miałem intencji narzekania na generalia - czyli na system zakładający ( jak
          słusznie twierdzisz ) trkatowania ludzi jak towaru.Mnie udało się dostać niezłą
          pracę przez małą firmę doradczą , a wspomniany Bigram zgłosił się do mnie , bo
          mieli CV.Mnie chodzi o to , że ludzi powinni wykonywać swoje obowiązki dobrze -
          przykład , który opisałem jest dokładnie odwrotny.Całość.Wysyłająć CV wiem , że
          jeśli ktoś jest zawodowcem - to sprzeda mnie dobrze i jego firma na tym
          zarobi ; jeśli jest amatorem - sprzeda mnie źle i w konsekwencji wszystkie
          strony na tym tracą.Dam znać jak się sprawa skończy.
      • Gość: jasiek Re: BIGRAM i inni IP: *.proxy.aol.com 23.08.01, 22:29
        Hej,

Tez bralem udzial w rozmowie z bigramem i z wieloma innymi i musze stwierdzic
        ze bigram prezentowal srednia. Najsmieszniejsi sa "wolni strzelcy" ktorych
        mozna poznac po tym ze najczesciej umawiaja sie w marriocie, w kawiarniach albo
        zgola w fojer i pojecia nie maja co sie robi na stanowisku do ktorego szukaja.
        Ale jeszcze Wam dodam ze w Warszawie jest jedna profesjonalna agencja
        posrednictwa pracy, nie podam nazwy bo nie wolno (regulamin forum).
        W kazdym razie po tych wszystkich "oszolomach" zetkniecie z profesjonalizmem
        bylo szokujace. Zycze szczescia i trafu na nich.

jasiek
        • Gość: yos Re: BIGRAM i inni - do jaska IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 27.08.01, 10:55
          To podaj nazwę tych "profis" w mailu : yosarian@interia.pl - mam nadzieję , że
          nie mieszczą się przy Pułaskiej , tuż przy dawnym kinie Moskwa ?
          • Gość: jasiek Re: BIGRAM i inni - do yos IP: 172.27.44.* / 212.222.117.* 27.08.01, 12:31
            Hej,

nie chce pisac na priva. Podam tutaj, trudno: agencja Agnieszki Janczyk, www.aj.com.pl,
            nie wiem jak dzisiaj, ale pare lat temu profesjonalnie zalatwili mi fajna prace i do tego udalo im sie zrobic
            na mnie wrazenie.

Pozdrawiam,
            jasiek
            ps. oni robia tylko w IT i managemencie.
            • Gość: yos Re: dzięki Jasiek , bo już się bałem ... IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 27.08.01, 12:51
              ... że to Naj Intern. - dlatego pisałem o lokalizacji.Kompletne dno !
              • Gość: jasiek prosze bardzo IP: 172.27.44.* / 212.222.117.* 29.08.01, 15:48
                Ja po tych wszystkich kontaktach z warszawskimi agencjami pracy i tak jestem optymista. Uwazam, ze
                jak ktoras z tych agencji mimo wszystko podlapie jakies fajne zlecenie, tzn. fajna prace dla mnie, to dzieki
                ich dyletanctwu tak ich zbajeruje, ze te prace dostane.

przyklady:
                agencja: czy Pana kontakty wystarcza zeby przyniosl pan firmie dochod rzedu 10 milionow USD rocznie?
                (agencji nie stac na zrobienie mi kawy).
                ja: alez oczywiscie, 10 milionow to powiedzmy w pierwszym roku zupelnie realne, potem progresywnie
                wiecej. Ile wynosza ich obroty obecnie? nie wie pani? no coz...

agencja: ile chcialby pan zarabiac.
                ja: 10 tys. usd miesiecznie, netto.
                agencja: no, a tak realnie?
                ja: a ile zleceniodawca proponuje? To 120% tej kwoty.

agencja: czemu chce pan zmienic prace?
                ja: nie chce zmienic, ale pani mnie tu zaprosila.

ps. kolega umowil sie z taka baba, a ze nie byla stara poderwal ja i sie z nia przespal! autentyczne!

Tak ze te buraki z BIGRAMA, SMG czy gamrata (albo jakos tak) tez sa pozyteczne!
                pozdrawiam,
                jasiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka