Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rozliczenie podatku z Holandii.

12.02.13, 11:28

Witam,
    czy mógłby mi ktoś polecić jakąś niedrogą firmę, która rozlicza podatki zagraniczne? Pracowałam w Holandii tylko miesiąc i z tego co obliczyłam na kalkulatorze internetowym należy mi się zwrot podatku w wysokości 117 euro. Firmy, w których o to pytałam życzą sobie około 70 euro więc jak widać kompletnie się to nie opłaca. Chciałam wykonać zwrot podatku bezpośrednio przez program, który pobiera się ze strony Belastingu, niestety nie jest to możliwe, gdyż nie byłam tam zameldowana i nie posiadam numeru DIGIT.
    Dziękuję z góry za wszelkie informacje.
    Obserwuj wątek
      • rose71 Re: Rozliczenie podatku z Holandii. 06.05.13, 14:57
        Wcale nie musisz miec DIGIT, zeby rozliczyc sie online, wiem bo rozliczalam wiele razy online bez DIGIT. Te wszystkie firmy biora duza prowizje, a prawda jest taka, ze rozliczenie samemu wcale nie jest skomplikowane.

twojzwrotpodatkowzzagranicy.blogspot.com/
        • Gość: holandia_org Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.ip.telfort.nl 10.05.13, 00:49
          holandia.org calkowity koszt to 150PLN. Rozliczenia wysylamy za pomoca certyfikatu
      • marcin_doradca Euro-tax.pl 08.05.13, 23:23
        Witam,

Jesteśmy największą polską firmą zajmującą się doradztwem w zakresie zwrotu podatku oraz innych usług związanych z legalną pracą za granicą.

Do tej pory pomogliśmy odzyskać ponad 100 mln zł podatków dla ponad 100 tysięcy Polaków pracujących poza granicami Polski. I wierzymy, że uda nam się pomóc jeszcze większej liczbie osób.

Zapraszam do odwiedzenia strony internetowej Euro-Tax.pl - w nowej odsłonie.

Znajdą tam Państwo wszelkie niezbędne informacje o wymogach, przepisach i sposobach rozliczenia podatków zagranicznych. Oraz szczegółową ofertę Euro-Tax.pl doradztwa w zakresie zwrotu podatku oraz innych usług związanych z legalną pracą za granicą.

Niezmiennie pozostaję do Waszej dyspozycji.

Pozdrawiam,
        --
        Marcin
        Doradca online Euro-Tax.pl
        Zwrot podatku za pracę za granicą
        • marcin_doradca Przewodnik migranta i pomocne gadżety dla wyjeżdza 13.06.13, 23:07
          Przewodnik migranta i pomocne gadżety dla wyjeżdzających za granicę.

DARMOWE KARTY SIM DLA OSOB WYJEŻDŻAJĄCYCH ZA GRANICĘ

Pierwsze kroki w pracy za granicą nie należą do najłatwiejszych. Dobrze o tym wiemy, dlatego postaramy się udzielać Wam porad i wskazówek dotyczących pracy i życia w obcym kraju. Dostarczymy Wam przydatnych informacji oraz realia życia i pracy za granicą.

Zapraszamy do odwiedzin naszej strony na Facebooku. Https://www.facebook.com/jadezagranice

Wszystkich, którzy wybierają się do pracy na obczyźnie zapraszamy także po odbiór prezentu – zestawu starterów telefonicznych, które pomogą Wam komunikować się z bliskimi.
          Http://www.euro-tax.pl/kampania/lp/

Pozdrawiam,
          --------------------
          Marcin,
          Doradca online Euro-tax.pl
        • marcin_doradca Opóźnienia w Urzędzie Holenderskim. 21.08.13, 20:29
          Opóźnienia w Urzędzie Holenderskim.

Z informacji uzyskanych z Belastingsdienst, z działu zajmującego się procedurami skarbowymi w Holandii wynika, że w tym roku nie wszystkie deklaracje 2012 zostaną rozpatrzone na czas. Poniżej przedstawiamy wypowiedź jednego z przedstawicieli urzędu skarbowego:
          „Dziś otrzymaliśmy informacje, że część osób, które złożyły swoje deklaracje podatkowe 2012 do 01.04.2013 nie otrzymało decyzji do 01.07.2013. Sprawdzamy ten problem i postaramy się go możliwie szybko rozwiązać. Nie ma możliwości wysłania nowej deklaracji podatkowej i otrzymania decyzji wstępnej. Proszę poinformować klientów, że rozwiązanie tego problemu zajmie trochę czasu. Każdy otrzyma decyzję w sprawie swojej deklaracji podatkowej, natomiast nie wiemy kiedy to nastąpi.”
          Jeśli zechcieliby Państwo potwierdzić powyższe informacje podajemy nr telefonu pod którym można skontaktować się z urzędem skarbowym Belastingdienst pod numerem 0031 555 385 385.

Pozdrawiam,
      • Gość: holandia_org Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.ip.telfort.nl 10.05.13, 00:51
        Jezeli Loon jest ponizej 2000€ to rozliczenie wykonamy za 99PLN
        • anne8 Re: Rozliczenie podatku z Holandii. 29.05.13, 15:27
          Za 100 zl. rozlicze podatek z Holandii. Kiedys pracowlaam w biurze podatkowym, chetnie pomoge sie rozliczyc!

gg:439892
      • rose71 Re: Rozliczenie podatku z Holandii. 31.05.13, 21:33
        A ja polecam samemu sie nauczyc rozliczac, zamiast placic kasy posrednikom. To naprawde nic trudnego, az dziwne, ze dalej ludzie placa firmom zamiast samemu sie rozliczac
      • tax_sms_com Re: Rozliczenie podatku z Holandii za 99 złotych 06.06.13, 15:08
        Polecam TaxSms.com opłata to jedyne 99PLN, jeżeli zechcą Państwo zapłacić po odzyskaniu zwrotu to koszt wyniesie 199PLN.
        Krzysztof
      • Gość: Rafał Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.cable.tvk.wielun.pl 20.07.13, 16:23
        Dla osób z Wielunia i okolic polecam biuro na Targowej. Współpracują oni z Time-Tax z Opola. Solidna firma.www.urszulazdybel-biuro.pl
      • eurowork1 Re: Rozliczenie podatku z Holandii. 27.02.14, 15:53
        Rozliczenie podatku dochodowego za pracę w Holandii z Euro Work

Jeśli pracowałeś w Holandii w roku 2013 lub we wcześniejszych latach (2009,2010,2011, 2012) przysługuje Ci zwrot nadpłaconego podatku !

Odzyskanie podatku wiąże się często ze zmierzeniem się z barierą językową oraz szeregiem skomplikowanych i czasochłonnych formalności, których pracownicy wyjeżdżający do pracy za granicą zazwyczaj nie znają, co zniechęca ich do odzyskania należnych im pieniędzy.

Wychodząc naprzeciw tym potrzebom oferujemy Państwu możliwość skorzystania z usług naszej firmy, profesjonalnie zajmującej się odzyskiwaniem podatku.

Do rozliczenia potrzebne są skany dokumentów lub oryginały do wglądu w przypadku korzystania z usług w naszym biurze. Dokumenty należy przesyłać na nasz adres e-mail: rozliczenia@eurowork.net.pl

Wymagane dokumenty:
        1. Ankieta osobowa
        2. Skan dokumentu SoFi
        3. Skany jaroopgave
        4. Kopia dokumentu tożsamości

Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszych usług oraz do kontaktu z naszym biurem w Katowicach, bądź przesyłania zapytań na nasz adres mailowy: rozliczenia@eurowork.net.pl
      • andrzejgorzadek Re: Rozliczenie podatku z Holandii. 08.04.14, 15:19
        Ja z czystym sumieniem mogę polecić www.mag-tax.pl/ biorą od 10 do 15% więc 100euro powinno ci zostać w kieszeni :)
      • bednarzkamilka Re: Rozliczenie podatku z Holandii. 08.04.14, 16:20
        Korzystam z Eu Service i miło się zdziwłam, bo przy niskim zwrocie podatku cena rozliczenia to 100 pln.
        • vespes Re: Rozliczenie podatku z Holandii. 16.09.14, 23:32
          Polecam firme MBG Adviesbureau z Eindhoven . Rozliczalem u nich podatek oraz staralem sie zasilek rodzinny . Z pozytywnym skutkiem . Zasilek otrzymalem po 6 miesiacach , ale to chyba norma z tego co czytam w necie
          • Gość: oliveres Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 15:11
            Ja polecam europejskie centrum podatkowe - www.ecpodatkowe.pl/. Znają się na rzeczy, szybko i skutecznie.
          • Gość: Radek Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.15, 20:24
            Potwierdzam, solidna firma. Pan Michał jest wart polecenia.
      • Gość: klemik75 Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.14, 18:01
        Ja polecam EC Podatkowe - pomogli z papierkową robotą i kasa była szybko u mnie na koncie, a to chyba najważniejsze.
        • Gość: gość Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.14, 11:28
          klemik75, nie rób autoreklamy. Bardzo prymitywnie to robisz. Nie oszukuj, że byłeś klientem tej firmy. Raczej jesteś ich pracownikiem
          • Gość: klemik75 Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.14, 15:24
            Tak się składa, że jestem klientem tej firmy już od jakiegoś czasu. Piszę jak jest: pomogli mi z papierami, bo z tym był problem, nie znam się na przepisach, cały temat był zamknięty szybko i skutecznie, bo pieniądze miałem na koncie szybciej niż sądziłem i niż się naczytałem na forach. Do tego bardzo miła obsługa. Ale nikogo nie mam zamiaru przekonywać na siłę, opinii w internecie jest wiele, a na temat tej firmy sporo pozytywnych - to chyba samo za siebie mówi? Jak ktoś szuka uczciwej firmy, to polecam zajrzeć na ich stronę, gdzie znajdziecie kontakt na biura w całej Polsce.
            • Gość: hehehe Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.14, 16:22
              Prymitywna autoreklama dla naiwnych
      • lukkul82 Re: Rozliczenie podatku z Holandii. 28.12.14, 14:51
        Odezwij się na mala kontakt@kdf-podatki.pl
        Pomagamy odyskać podatek za pracę w Holandii. Nie pobierzemy opłat wstępnych. Być może mamy przedstawicielstwo u Ciebie w mieście.

Pozdrawiam
        Zwrot podatku z Holandii
      • Gość: mk Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.20.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 25.01.15, 15:14
        Witam
        Polecam biuro z Torunia. Fisqs - Zwrot podatku z Holandii.
        Rozliczają tylko Holandię i są specjalistami w tym temacie.
        Szybko, sprawnie i niedrogo.
        Mają super doradcę. Polecam.
        mk
      • Gość: agnieszka_white Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.15, 17:54
        Ja bym polecał Europejskie Centrum Podatkowe, sprawna obsługa, kasa była szybko na koncie. Sprawdzona firma, wracam do nich co rok.
        • Gość: oburzony Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.15, 19:19
          Najpierw bądź tym klientem, a nie pracownikiem udającym klienta
          • Gość: agnieszka_white Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.15, 11:22
            Jako osoba korzystająca z usług tej firmy OD LAT mogę ich śmiało polecić, zwłaszcza że takie padło pytanie. Konkurencji szkoda, że to nie do nich się chodzi? :)
          • gosia12343 Re: Rozliczenie podatku z Holandii. 24.03.15, 17:31
            Samo rozliczenie, a w dodatku extra zwrot podatku można łatwo dostać z EU Service. Co najlepsze, mogłam się z nimi kontaktować za pomocą korespondencji. Zwrot za 2014 można będzie dostać do 01-07-2015, trzeba tylko złożyć dokumenty do 31-03-2015.
      • Gość: agnieszka_white Re: Rozliczenie podatku z Holandii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.15, 16:16
        Na tym forum pojawia się wiele nazw, wielu firm, ja polecam tę, którą znam i za którą mogę poręczyć. Za nikogo się nie podszywam i nie życzę sobie insynuacji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka