Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mam 30 lat i nie chcę szukać pracy

29.04.13, 18:51
    Witam, jestem prawie 30letnią kobietą. Wiem, że zaraz posypią się na mnie gromy, bo to, co chce napisać jest baaardzo kontrowersyjne... Otóż... nie chcę iść do pracy. Utrzymuje mnie mama. Dla czego zdrowa, normalna kobita nie chce iść do roboty i wyprowadzić się z rodzinnego domu, tylko postanawia wybrać bezrobocie? Otóż powody są takie:

-nie chce oddawać znacznej części swojego życia za marne ochłapy, nikt nie da mi odpowiedzialnej posady za godne pieniądze, większość ludzi w moim wieku, bez doświadczenia może liczyć jedynie na prace w monopolowym za 6zł/godź plus darmowe nadgodziny, niestety bez znajomości nigdzie nie przyjmą zwykłej, przeciętnej kobiety bez jakichś zwalających z nóg umiejętności

-jestem bardzo słabą psychicznie osobą, w każdej pracy w jakiej kiedykolwiek pracowałam nie dawałam sobie rady, byłam pomiatana przez wszystkich i nigdy nie dawałam sobie rady z obowiązkami, niestety mam nerwicę i deprasje (uprzedzam teksty typu "lecz się"- uczęszczam na psychoterapie, jednak nie jest tak łatwo nagle stać się przebojową, kontaktową, umiejącą działać w zespole, energiczną osobą, a przecież takich szukają pracodawcy)

-moja mama utrzymuje mnie. Moja mama przez całe moje dzieciństwo i dorastanie nie dała mi podnieść łba, trzymala mnie pod kloszem, kontrolowała każdy ruch, wypytywała, drążyła, żądała zwierzeń, rościła sobie prawa do kontroli nad moim życiem. Nie mogłam podjąć sama żadnej decyzji, nie bylo mowy o "uczeniu się życia", zdobywaniu samodzielności. Wiem, że to zuchwałe co teraz napiszę, ale... jak sobie mnie wychowała, taka mnie ma. Mogła przewidzieć, że trzymaniem mnie na ultrakrótkiej smyczy doprowadzi do tego, że będzie miała mnie na utrzymaniu dłużej niż powinna... A tak w ogóle to ona mnie z domu nie wygania, wręcz przeciwnie, dobrze nam idzie "współpraca"- ona pracuje, ja popiorę, pozmywam, zrobię za nią pracę na komputerze, beze mnie straciłaby swoją pracę, bo pomimo wielu prób nie może nauczyć się obsługi komputera, a jest jej to niezbędne. Dodam, że mama ma pracę dość dobra, zarabia dużo i ma też dużo czasu dla siebie, gdyż w pracy spędza góra 5 godzin, czasem 4.

-tak całkiem poza tym, to... ja lubie siedzieć w domu. Jestem typem outsiderki, nie pociąga mnie tak wychwalane przez wszystkich pracowe życie towarzyskie, nie czerpię przyjemności z pracy w zespole, rywalizacji, kontaktów z ludźmi. Na prawdę dobrze mi w domu.

-mam swoją wielką pasje, która zapełnia mi każdy dzień i której bez reszty się oddaję. I nie, nie da się przekłuć jej w biznes. Przynajmniej nie na razie, do tego potrzeba sporej gotówki na start i odwagi, a i tak w dobie kryzysu takie coś nie będzie się sprzedawać i przynosić zyskow.

-ktoś może napisać: a co jak poznasz chłopaka i będziesz chciała założyć rodzinę? Otóż poznałam chłopka:) Jest to człowiek, z którym chce spędzić życie i oboje wiemy, że bardzo chcemy tworzyć dwuosobową, szczęśliwą rodzinę:) Nie mamy zamiaru się rozmnażać teraz ani nigdy. Mój chłopak mieszka również z mamą, sam pracuje za najniższą krajową i nie ma szans na usamodzielnienie się, gdyż grosze, które zarabia może jedynie dorzucić do pensji mamy, a nie utrzymać się.

Nie wiem, czy te powody są wystarczające, żeby siedzieć w domu i cieszyć się życiem, zamiast zapie***ć codziennie po 8 godzin za jałomużnę. Co Wy byście zrobili na moim miejscu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: heartz Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 12:00
        Skoro Ci tak dobrze, to po co ten temat? Szukasz akceptacji dla swojego sposobu na życiu na forum?
        • Gość: asparagus Re:ktora z was jest agresywniejsza IP: *.pools.arcor-ip.net 30.04.13, 15:10
          i kiedy
          • Gość: dewiant Re:ktora z was jest agresywniejsza IP: *.1.20.195.pp.com.pl 23.08.13, 11:54
            Dziewczyna zawsze może pisać bloga... ;)
        • anasz Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 25.08.13, 19:06
          pisze bo to troll,a trolle zwykle trolują.
        • tak.ale Zainwestuj w siebie 06.09.13, 09:49
          Odszukaj firmę komputerową, gdzie prowadzone są drogie, certyfikowane szkolenia - zdąbądź grafik. Pokręć się po firmie, gdy szkolący są dostępni - nawiąż znajomość. Oni z reguły nie mają czasu na poznawanie dziewczyn, a takie niunie jak ty są dla nich idealnymi kandydatkami na żonę. Zaangażuj mamę do przeprowadzenia tego planu. Powodzenia!
          • obywatelone Re: Zainwestuj w siebie 17.09.13, 03:15
            Nic z tego. Ją też ciągle boli głowa
        • Gość: misiowa Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 11.09.13, 13:51
          a co zrobisz i jak będziesz żyć jak mamy zabraknie? Przecież wiecznie Twoja mama żyć nie będzie.
          • Gość: mały miki Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.szczecin.uw.gov.pl 11.09.13, 15:30
            O!!! To, to! Właśnie miałem o to zapytać???
        • Gość: mki Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 15:39
          Do 90 czyli do wieku emerytalnego zdążysz się napracować . Masz rację .
        • Gość: IgoreX Zajdziesz w ciąże i to będzie koniec.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.13, 23:57
          Nie planujesz dzieci, ale wpadki zdarzają się bardzo często.
          Co będzie gdy zajdziesz?
          Nie pracujesz, on pracuje ale mieszka z mamą..
          Czarno to widzę..

------
          www.tesprawy.pl
          • Gość: OOOO Re: Zajdziesz w ciąże i to będzie koniec.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 16:22
            G.prawda jakie wpadki. Marzyłam o wpadce. Jak nie chcesz to nie zajdziesz w ciąże i już.
        • obywatelone Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 14.09.13, 03:54
          Ja na Twoim miejscu , to bym sobie palnoł w łeb
          • Gość: M.43 lata z mamą Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.opera-mini.net 11.01.15, 00:03
            Palnij,w naszym społeczeństwie nie potrzeba więcej słabych kmiotków bez wyobraźni i pomysłów na życie.
          • Gość: paul Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.15, 08:22
            A ja na Twoim palnął, bo jebnięcie młotem w łeb i tak nie nauczy cię pisać po polsku. Matoł.
      • Gość: Pff Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 23:15
        A czego konkretnie oczekujesz od czytelników forum?

Co my byśmy zrobili? Ogarnęlibyśmy się i doroślibyśmy.

Grzenie 4 liter w domu do niczego nie doprowadzi. Nawet jeśli dorobisz do tego taaaaaaką ideologię.
        • piko-lak Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 22.05.13, 16:08
          Każdy żyje jak chce i tyle.
          • Gość: dżeki Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.13, 14:06
            każdy żyje, jak chce, więc po co skamle na portalu?
            • Gość: qwe Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.ip.netia.com.pl 12.09.13, 11:22
              Wiesz dlaczego? Bo jej przeciwieństwa, tzw. yapies wszystkim narzucają ich sposób myślenia, widzenia świata. Uważam, że jej wypowiedź była bardzo potrzebna. Pokazała wielu osobom (więcej niż być przypuszczał), ze tak, jak oni myślą jeszcze inni. Tyle, że opublikowanie tego w Gazecie musi się spotkać z krytyką ze względu na jej czytelników. Target Gazety to ludzie zaliczający się do grupy tych, którzy doskonale odnajdują się we współczesnych realiach i świat oparty na zamordyźmie im odpowiada.
          • Gość: umyslwciszy Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.k357.webspeed.dk 08.09.13, 18:06
            i dokladnie tak jest...ale bez wyrazu "i tyle"
          • Gość: umyslwciszy Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.k357.webspeed.dk 08.09.13, 18:10
            i dokladnie tak jest...ale bez wyrazu "i tyle" - poniewaz mozemy decydowac skutkiem zycia
        • Gość: M.43 lata z mamą Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.opera-mini.net 11.01.15, 00:00
          Doroślibyśmy.W czyim imieniu piszesz?Ta kobieta dorosła do wyciągania słusznych wniosków.Jej życiem kierowała mama niech więc teraz mama zapewni jej godziwą prace lub utrzymuje nadal jeżeli taką widzi dla niej przyszłość.Bardzo dobrze mieszkaj z mamą nie o to chodzi aby pracować za jedzenie i mieszkać w schronisku dla bezdomnych.Wtedy wszyscy napisali by BRAWO! Jest Ci ciężko jesteśmy z Tobą dasz sobie rade będzie lepiej.Już jest lepiej.
      • Gość: kazik Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 21:17
        Jeżeli w żadnej z prac, które miałaś do tej pory nie dawałaś sobie rady to faktycznie nie masz po co szukać następnej. I tak sobie nie poradzisz. Tak więc to nie tylko Twój wybór, że nie chcesz pracować, Ty się do pracy zwyczajnie nie nadajesz. I nie wiem co by tu doradzić. Fajnie, że choć masz jakąś tam pasję i ukochaną osobę. No i dobrze zarabiającą mamę oczywiście.
        • Gość: ik Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 20:23
          Ależ absolutnie nie podejmuj żadnej pracy tfuj ukohany tez niech nie pracuje.. Wasze mamy będą żyć wiecznie wiec nie macie się o co martwić. Dobrze, że nie macie ochoty się rozmnażać, przyroda choc w tym wypadku odniesie korzyść. Dla pewności poprosiłabym obie mamy o pieniążki by to zalatwić "na pewniaka", bo jeszcze... Strach pomyśleć, że to mogłoby się powiększać....
        • jacek226315 Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 12.09.13, 13:51
          Gość portalu: kazik napisał(a):

> Jeżeli w żadnej z prac, które miałaś do tej pory nie dawałaś sobie rady to fakt
          > ycznie nie masz po co szukać następnej. I tak sobie nie poradzisz. Tak więc to
          > nie tylko Twój wybór, że nie chcesz pracować, Ty się do pracy zwyczajnie nie na
          > dajesz. I nie wiem co by tu doradzić. Fajnie, że choć masz jakąś tam pasję i uk
          > ochaną osobę. No i dobrze zarabiającą mamę oczywiście.
          I Ty to nazywasz dobrocia?Przeciez Jej matka to tylko krzywde Jej zrobila,wychowala inwalidke.Pewnikem jest toksyczna mamunia.Niewiadomo kto tu jest wiekszym idiota
      • kosmadd Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 26.06.13, 12:27
        Nie chcę nikogo straszyć ani podcinać skrzydeł,ale rodzice nie żyją wiecznie...
        • exwir Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 22.08.13, 15:55
          To wcale nie jest powiedziane kto umrze pierwszy.
          Poza tym są przecież małżeństwa, gdzie mąż jest w wieku rodzica.
          Nie ma co sobie zaprzątać głowy tym co będzie za kilkadziesiąt lat.
      • greeks Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 22.08.13, 11:39
        Bycie pasożytem to wspaniała rzecz... Ale jak Mamy zabraknie, lądujemy pod mostem...
      • exwir Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 22.08.13, 15:53
        Mnie się to podoba ;)
        Kto powiedział, że rodzina, to żona, mąż i dzieci?
        Rodziną może być matka i córka mieszkające razem.
        W sumie to przecież pracujesz pomagając mamie na kompie i prowadząc dom.
        Są mężatki niepracujące, bez dzieci, na utrzymaniu męża. I czym się różnią od Ciebie? Że muszą świadczyć mu usługi seksualne ;P
        Chłopaka masz i nie chcecie mieć dzieci. I dobrze. Po co płodzić dzieci i skazywać je na ciężkie życie i na końcu śmierć. Żeby państwo i ZUS ich okradało?
        Ciekaw jestem co to za pasja? :)

pozdrawiam
      • nativeau Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 22.08.13, 21:38
        fajny post, wreszcie ktos normalny ma odwage powiedziec ze nie ma zamiaru zap..lac za darmo. Podjelas kilka wspanialych i bardzo madrych decyzji: nie chcesz miec przereklamowanych wystarczajaco dzieci oraz faceta dla ktorego musialabys nianka. To jasne dla mnie ze cierpisz na depresje tak jak jasne jest dla mnie ze twoja depresja jest sprawnie i szybko uleczalna tylko nie tak jakby sie moglo wydawac. Co ci potrzeba to troche wyjazdow z facetami do cieplych krajow. Daj ogloszenie ze poznasz faceta w celach towarzyskich, jakiegos starszego co juz nie moze albo niewiele i podrozuj sobie do woli. W ktoryms momencie poznaj mlodszego od siebie faceta ktorego w sobie rozkochaj i przekonaj ze najbardziej w zyciu liczy sie przyjazn. To tak pokrotce bo jest wiele aspektow takich jak choroby weneryczne czy przestawienie organow tych na dole w poprzek ale to wszystko da sie podpiac pod te przyjazn. Caluski i serdecznosci. PS olej tego nieroba chlopaka ktoremu swiadczysz uslugi seksualne za darmo. A koncu Bog wyposazyl cie w maszynke ATM miedzy nogami to sobie dorob jak cala twoja generacja i miej cos z tego dla siebie.
        • Gość: niepowazny Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.1.20.195.pp.com.pl 23.08.13, 11:56
          Wszystko fajnie, ale koleżanka jest dziewicą:)
          • nativeau Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 04.09.13, 14:04
            tak, w uchu.
      • Gość: leniwy pracuś Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.hsd1.mi.comcast.net 24.08.13, 04:57
        najlepiej zmienic lekarza bo Cie oszukuje!
      • oregano1 Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 25.08.13, 12:59
        Chyba oczekujesz od swiata kopa w pupę! i faktycznie należy ci się.Nie wierzę w twoja depreche,osoby z tą przypadłością,nie sa zdolne do niczego.Kogo chcesz oszukać?siebie?!-to błąd,chyba zdajesz sobie z tego sprawę.Nikt szanujący się,nie chce podejmować pracy za grosze .ale LIVE is Brutal-chcę zyć,marzę o lepszej przyszłości ,to chociaż próbuje "piąc sie po drabince awansu-tobie wygodnie jest ,tak jak żyjesz,twojej mamie też,córeczkę ma pod kontrolą,ale to niestety jest chore!!
        • Gość: kotek i myszka jutro będzie inaczej IP: *.play-internet.pl 25.08.13, 13:29
          Każda wypowiedż jest do analizowania i zastanowienia się co dalej -za rok .za 5 lat ,za 10 lat.
          Człowiek z czasem gnuśnieje i nie wiadomo co robić jutro czy za miesiąc.I co dalej pomyśl nad swoją przyszłośćią?Warto!
      • kasz0 mam wiecej lat i nie chcę szukać pracy 25.08.13, 20:20
        ciszawumysle napisała:

> Witam, jestem prawie 30letnią kobietą.

Witam, jestem prawie mezczyzna. Nie/stety znacznie starszym. Po pierwsze primo bardzo mi sie podoba Twoj nick: ciszawumysle. O ile to nie pomylka to jest bardzo intensywne wyznanie z kategorii zen.

Bardzo mi sie podobaja Twoje "retoryki" "ustawiania rzeczywistosci". Sam je stosuje tyle ze z calkowicie przeciwstawnych pozycji.

Ostatnio robie wszystko aby uzyskac certyfikaty operatora walca dziejow. Co i Tobie rekomenduje.
        • Gość: tolek Re: mam wiecej lat i nie chcę szukać pracy IP: *.play-internet.pl 25.08.13, 21:30
          Temat ciekawy a może i romantyczny początek czegoś oczekiwanego?
        • magia_sieci Re: mam wiecej lat i nie chcę szukać pracy 27.08.13, 00:01
          ależ ty kolego popaprany jesteś.Zen?Sren?Lekarza sobie poszukaj.
          • oldboy42wawa Re: mam wiecej lat i nie chcę szukać pracy 27.08.13, 11:05
            gdybym miał dobrze zarabiającą mamę która chciałaby mnie utrzymać nie miałbym żadnych skrupułów wobec takiego życia
            • Gość: dzizas Re: mam wiecej lat i nie chcę szukać pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 07:23
              Popieram.

Banda niewolników, która nie może istnieć bez zapie...nia tego nie zrozumie.
      • Gość: konie Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.13, 23:52
        ostrzegawczy strzał w tył głowy
      • Gość: gramulti@gazeta.pl Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: 93.154.158.* 26.08.13, 13:02
        Twoje życie Twój wybór. Kto powiedział,że komiecznie trzeba powielać stereotypowe modele! Jeśli się dobrze z tym czujesz, to czemu nie ? Pozostaje tylko pytanie czy jesteś wstanie udzwignąć ten temat ? Szukasz porady ? Wsparcia na forum? Więc masz watpliwości ? Można podejść do temetu również racjonalnie , jakie masz perspektywy na przyszłość? Pomijając Twoje doświadczenie z matką , weż pod uwagę jedno- to Twoje życie nie jej. TY PONOSISZ ZA NIE ODPOWIEDZIALNOŚC NIE ONA. To bardzo wygodne szukac usprawiedliwienia w rodizcach , nieszczęśliwym dziecinstwie, itd...Niestety prawda jest prosta i brutalna : RODZICE, ZNAJOMI, CHŁOPAK, PRZYJACIÓŁKA NIE PRZEŻYJĄ ZA NAS ŻYCIA ! ZA NASZE ŻYCIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚĆ MY SAMI. Okoliczności mogą być tylko sprzyjające, bądz nie- fakty pozostają bez zmian. Powodzenia w dokonywaniu właściwych wyborów ( wyboru właściwego dal Ciebie nie twojej matki czy chłopaka , itd.. )
        • Gość: umyslwciszy Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.k357.webspeed.dk 08.09.13, 18:19
          Podoba mi sie twoja wspinaczka do prawidlowego rozumowania. To stopnie ktore po przerobieniu w umysle pytan/odpowiedzi ukoncza na podjeciu jakiejkolwiek decyzji
      • Gość: Dejv Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.13, 17:05
        Co bedzie jak Mama umrze ?
        • Gość: cudne Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.dynamic.mm.pl 26.08.13, 17:51
          Siedź u mamy jak ci dobrze

• dzielanski Nie "jak", tylko "kiedy umrze" 11.09.13, 12:31
          O ile autorka wątku nie cierpi na jakąś nieuleczalną chorobę (a o niczym takim nie wspomina), to niemal na pewno będzie żyła dłużej niż jej matka. Problemy ze znalezieniem pracy, które dokuczają jej przed trzydziestką, na pewno nie osłabną po skończeniu pięćdziesięciu lat (oczywiście życzę szanownej mamie utrzymującej autorkę jak najdłuższego życia, ale statystycznie rzecz biorąc, umrze ona, zanim autorka dobrnie do sześćdziesiątki). Rozpoczynanie życia zawodowego po pięćdziesiątce? Ciężka sprawa.
      • feminatyka Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 26.08.13, 20:28
        Co będzie jak Mamy zabraknie ? dom starców?, altanka na działce?, garść proszków nasennych?
      • magia_sieci Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 26.08.13, 23:54
        Boże...jakie to życie przewrotne jest.Gdy przeczytałem pierwsze słowa Twojego postu miałem ochotę odsądzić cię od czci i wiary..ale...poczytałem i przyznaję ci rację!Ja od lat pracuję w rajach podatkowym i zarabiam niezłą kasę.W Polsce spedzam tylko wakacje i płacę podatki pośrednie.Innymi słowy.Niczego nie daję temu złodziejskiemu Zusowsko-skarbowemu systemowiale też niczego od niego nie żądam.W Polsce jestem bezrobotny, gdyż w tym kraju niema pracy dla ludzi z moim wykształceniem!!!!Zastanów się jednak , proszę, czy aby obiektywnie oceniasz swoją mamę..i czy aby to nie jest zwyczajne wygodnictwo?i co stanie się z tobą gdy szanowna mamusia odejdzie????
        • agawa288 Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 27.08.13, 18:32
          na pewno się boisz, co potem, bo nie jesteś samodzielną osobą
          i to jest twoja cena za bycie zależną
          no i nikt ci nie pokazał jak pracować za więcej niż najniższa krajowa
      • dyha Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 27.08.13, 22:42
        A może wszyscy zróbmy tak jak Ty. Bądźmy dziećmi do końca życia rodziców. Troszkę im skubnijmy i schowajmy w materac. Przynajmniej nie będzie kryzusu przez banki. Nie rozmnażajmy się i skończmy na nas to co się dzieje:(
      • Gość: 60-cioletni Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 23:28
        Ciekawa postawa życiowa. Abnegacja z biernością. Skoro zostałam spłodzona to niech mnie utrzymują. Ja się na świat nie prosiłam. A jeśli mamusia odejdzie w zaświaty, to skuszę jakiegoś nieszczęśnika, żeby zap.... na siebie i na mnie, a ja będę królewną przez niego rozpieszczaną. I od czasu do czasu strzelając focha będę go doprowadzała do szaleństwa,żeby za mną świata nie widział. A co będzie kiedy zmęczony zmieni ciebie na młodszy model? Skoro nie masz zawodowych umiejętności to będziesz kopała wtedy studnię, kiedy pić ci się będzie chciało. Ciekawy plan na życie. Życzę powodzenia.
        • magia_sieci Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 28.08.13, 00:25
          Zawsze znajdzie się frajer który ją utrzyma.Pod warunkiem że dobrze będzie dawać doooooopy
          • Gość: quest Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 11:12
            Nie zawsze; w pewnym momencie nie będzie nic warta ta d..a - przecież są inne, które też czekają na "rycerza";(
      • an.16 Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 28.08.13, 10:09
        Tyle, ze to nie matke karzesz za złe wychowanie ale sama siebie. Stajesz sie biernym odludkiem, który ucieka od zycia, bo sobie z nim nie radzi. Może to truizm, ale całe życie przed toba, a chcesz je przeżyć w strachu i z głowa piasku,. Współczuje i nie pochwalam "sposobu na życie". Jezeli matka nic nie zrobiła, aby cię usamodzielnic, to sama się za to weź.
      • Gość: reni prowokacja IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.13, 17:58
        Twój wpis jest bardzo inspirujący. Jakbym była na miejscu Twojej Mamy, to natychmiast sprzedałabym wszystko co mam, dokładnie WSZYSTKO, i zwiałabym od Ciebie gdzie pieprz rośnie, daleko i nie do Unii, żebyś mnie nie znalazła. A Ty byś wtedy pisała po forach, jaka jesteś dzielna.
      • Gość: es To by nawet było ciekawe ale to na 100% prowokacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.13, 10:46
        Wprawdziie zwykle chodzi własnie o komentarze pod tym ale nie lubię komentować fikcji, postarajcie się bardziej.
        • Gość: feminatyka Re: To by nawet było ciekawe ale to na 100% prowo IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.13, 16:58
          No nie wiem ? mam w rodzinie taki przypadek , w wydaniu męskim, dosłownie !
      • Gość: Jojo Fascynujące, jak ludzie łykają IP: 89.174.75.* 29.08.13, 12:25
        marny, bardzo, ale to bardzo marny trolling.
      • assisi Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy 29.08.13, 15:26
        Zgadzam się całkowicie. Marny trolling. Ten wątek mamusi dobrze zarabiającej w czasie 4-5 godzin dziennie, której pomagasz na komputerze brzmi „bardzo wiarygodnie”
      • Gość: lunch Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.13, 20:36
        Z taką biegłością w posługiwaniu się językiem ojczystym poszukiwanie pracy faktycznie lepiej sobie odpuścić.
      • Gość: hehej Re: mam 30 lat i nie chcę szukać pracy IP: *.piaseczno.robbo.pl 30.08.13, 20:40
        tez mam to samo prawie i podobnie myślę . Ale mało ludzi to rozumie, chcą być za wszelką cenę "normalni".. może masz osobowość unikającą (lękową). nie słuchaj zazdrosnych frustratów.! tez by tak chcieli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka