Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca jako Stewardessa

06.06.13, 11:56
    Witam wszystkich forumowiczów.
    Otóż planuję wziąć udział w castingu na Stewardessę w jednej z popularnych linii lotniczych. Jestem jednak zielona w tym temacie- przydałoby się nieco podszkolić. Nie znacie może jakiegoś kursu/szkolenia przygotowującego do takich rozmów kwalifikacyjnych? Katowice i okolice.
    Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: MM Re: Praca jako Stewardessa IP: *.ip.netia.com.pl 07.06.13, 10:07
        Nie wiem, jak takie "castingi" wyglądają, ale myślę, że mogą oceniać:
        1) sposób bycia - czy wydajesz się osobą pogodna, życzliwą i o dużej kulurze osobistej,
        2) opanowanie - czy potrafisz reagować adekwatnie do sytuacji, zachowując spokój i zimną krew, jakie są twoje reakcje w różnych stresujących sytuacjach,
        3) znajomość języków obcych,
        4) znajomość zagadnień dotyczących udzielania pierwszej pomocy i bezpieczeństwa,
        5) inteligencję emocjonalną, czy też kompetencje psychologiczne - może jakieś testy w tym zakresie,
        6) może jakieś podstawy geografii?
        • Gość: MM Re: Praca jako Stewardessa IP: *.ip.netia.com.pl 07.06.13, 10:19
          Ale swoją drogą to bardzo ciężka praca. Wieczne zmiany czasu, praca o różnych dziwnych porach, zarwane noce, praca w ciągłym hałasie i klimatyzacji. Na krotkich dystansach może wydawać się to fajne, ale przy dłuższych lotach to harówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka