Gość: krakuska
IP: *.dynamic.chello.pl
17.06.13, 19:03
Szukam od 3 mies. dobrej pracy w Krakowie, mam spore doświadczenie zawodowe- 8 l. w różnych firmach, na różnych stanowiskach, w tym na kierowniczym w średniej firmie szkoleniowej. Chodzę co najmniej 2 razy w tygodniu na rozmowy i okazuje się, że wynagrodzenie na poziomie 1800-2000zł netto, to pułap niemal nie do osiągnięcia. Dzisiaj byłam na rozmowie w dużej firmie szkoleniowej i od razu chcieli nawiązać ze mną współpracę za 1200zł netto:):) W innych firmach,w których byłam na rozmowach- m.in w dwóch kancelariach adwokackich, gdy mówiłam, że chciałabym zarabiać min. 1800zł, to widać było, że już nic z tego nie będzie. Miałam również kilka mailowych pytań o oczekiwane wynagrodzenie, z różnych firm i zawsze pisałam przedział 1800-2200 zł netto, potem wiadomo- cisza.
Nie wiem, jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie. Czy komuś udało się w Krakowie znaleźć pracę za jakieś normalne pieniądze? Pytania nie adresuje oczywiście do informatyków, księgowych czy innych wyspecjalizowanych, deficytowych zawodów.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za opinie.