Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oknoplast PRACA

IP: 77.243.10.* 25.06.13, 10:15
    Hej pracownicy, szukam informacji odnośnie firmy OKNOPLAST, a dokładniej interesują mnie informacje w temacie praca. Zamierzam aplikować, na stanowisko montażysty ze względu na dotychczasowe doświadczenie i staż jaki dała mi poprzednia praca. Macie może info jak wygląda praca jaką oferuje oknoplast, w szczególności atmosfera i zarobki na montażu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: marusz Oknoplast PRACA IP: *.itc.net.sa 25.06.13, 13:18
        to zależy na jakie stanowisko, oknoplast to ogromna firma i pojęcie praca chyba sam rozumiesz jest dosyć szerokie. Uściślij trochę jaka praca Cię interesuje, na pewno ktoś coś doradzi.
        • Gość: Zuzza Re: Oknoplast PRACA IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 14:57
          przecież napisał- montażysta. Chyba że jest tam jeszcze podział na montażystę framugi lewej, skrzydła prawego, specjalsitę od klamek oraz asystenta tegoż i prezesa od parapetów...? :)
      • misziek99 Re: Oknoplast PRACA 25.06.13, 18:16
        Gość portalu: Korsarz napisał(a):

> Hej pracownicy, szukam informacji odnośnie firmy OKNOPLAST, a dokładniej intere
        > sują mnie informacje w temacie praca. Zamierzam aplikować, na stanowisko montaż
        > ysty ze względu na dotychczasowe doświadczenie i staż jaki dała mi poprzednia p
        > raca. Macie może info jak wygląda praca jaką oferuje oknoplast, w szczególności
        > atmosfera i zarobki na montażu.

Wiesz sprawa nie jest prosta, bo chcesz aplikować do wiodącej fabryki okien. Dwa pytania: czy masz rzeczywiście takie dobre cv i drugie czy kogoś potrzebują bo pewnie wiele osób do takiego oknoplastu próbuje się wbić drzwiami i oknami. Szczegółów nie znam, bo nie moja branża, ale jak na rozwijającą się firmę może być spoko. Schreibnąć lm nie zaszkodzi na pewno.
        • Gość: DESMOX Oknoplast PRACA IP: 63.141.249.* 25.06.13, 22:26
          Jak masz doświadczenie to nad czym się zastanawiać.
          • Gość: monter Oknoplast Ochmanów IP: *.internetbox.cz 27.06.13, 14:26
            Przez chwile myślałem że są jakieś przyjęcia, bo sam szukam na lini pracy, a tu zbita d. Tam jest mała rotacja i jak przyjmują świeżaków to w ograniczonym zakresie. A i tak pewnie się rozchodzi lokalnie robota, życie.
            • Gość: Samer Oknoplast Ochmanów IP: 61.164.42.* 28.06.13, 19:45
              Coś się mówi o rozbudowie ale nic nie wiadomo. Pewnie będą przyjęcia do pracy w oknoplaście jak zwykle przy jesieni.
              • filip.frycz Oknoplast Ochmanów 29.06.13, 20:24
                Dlatego lepiej skłądaj już, jak będzie nabór to wygląda jak na dobrych studiach 15 osób na miejsce.
                • Gość: karex Oknoplast praca Ochmanów IP: *.156.156.166.static.turktelekom.com.tr 05.07.13, 17:05
                  Nie przesadzaj, oczywiście każdy woli do lepszej firmy się dostać, ale to nie jest kładzenie bruku że każdy może przyjść i złożyć cv. Bez doświadczenia zapomnij, a na południu akurat w tym profilu tak dużo fabryk nie ma, więc jest też mało wykwalifikowanych ludzi do pracy.
            • Gość: borss Re: Oknoplast Ochmanów IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.13, 22:32
              Skladacz okien to nie to samo co monter nie myl pojęc kolego
              • Gość: Kamil-Rsv Re: Oknoplast Ochmanów IP: *.180.198.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.08.13, 21:23
                zeby sie dostac na montaz okien, czyli wstawianie trzeba miec bardzo mocne doswiadczenie, najlepiej wlasna dzialanosc bo okknoplast odsiewa slabych. na pewno sie oplaca bo wszystko zapewniaja, szkolenia, zlecenia itd. ale pokaz mi miejsce ktore nie jest zagosppdarowane w pl?
                • Gość: Monterzopa Re: Oknoplast Ochmanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 22:09
                  Oknoplast ma bardzo dobre opinie dzięki najwyższej jakości produktom i najwyższej jakości obsłudze w tym montażowej Bo na pewno nie dzięki rewelacyjnie niskim cenom . Mają dosłownie jobla na tym punkcie i wymagają wiele od ekip montażowych ,dealerów itp. w tym całkowitej wyłączności (nie możesz sprzedawać lub montować innych produktów niż Oknoplastu ) tym samym dystrybucją ich produktów zajmują się najmocniejsze firmy w regionach ,ale mogą sobie na to pozwolić bo kolejka chętnych jest dużo większa niż jeszcze rok czy dwa lata temu .Wystarczy poczytać forum branżowe itp. Mimo wszystko jednak warto spróbować bo Klientów mimo wyższych cen mają chyba najwięcej w tym kraju .Do tego dochodzą bardzo intratne kontrakty zagraniczne gdzie tam cena okien jest na drugim planie i liczy się tylko jakość i fachowość ,gdzie w Polsce jak wiadomo jest odwrotnie .Stąd ta cała masa tanich lokalnych producentów co oferują za parę groszy tańsze okna jednak wiadomo w najlepszym razie przeciętne takie jakie na zachodzie były montowane dobre 10 lat temu albo i lepiej .
                  Generalnie polecam współpracę zero problemów .
                • althaear Re: Oknoplast Ochmanów 10.08.13, 19:02
                  Gość portalu: Kamil-Rsv napisał(a):

> zeby sie dostac na montaz okien, czyli wstawianie trzeba miec bardzo mocne dosw
                  > iadczenie, najlepiej wlasna dzialanosc bo okknoplast odsiewa slabych. na pewno
                  > sie oplaca bo wszystko zapewniaja, szkolenia, zlecenia itd. ale pokaz mi miejsc
                  > e ktore nie jest zagosppdarowane w pl?

oj kolego, na montaż do oknoplastu zapomnij chyba, że jakaś ekipa się położy a to jest raczej niemożliwe.
                  • Gość: zakopowa Re: Oknoplast Ochmanów IP: *.158.216.132.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.09.13, 17:58
                    jak robisz pod taka marka to doceniasz sobie stale zlecenia, czysta robote i najczesciej klientow na poziomie. wiem bo sam w takiej grupie robie, jest nas lotnych 6 na dwie ekipy, w przeciagu 3 lat jedna osoba ppjechala na uk. ja juz przestalem marzyc o kokosach w tym kraju, a 2500 pewne co miesiac plus zus wystarczy jak czlowiek ma jeszcze bonusy na boku ;)
                    • Gość: Kofi Re: Oknoplast Ochmanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 23:15
                      Zanim zaczniesz cokolwiek zarabiać musisz przejść te ichniejsze szkolenia ,które są ciągle organizowane i .Jednak czy warto to powiem tak. Jesteś dobry to zarobisz .Jesteś amatorem to szybko wylecisz .
      • sikalaffohr Re: Oknoplast PRACA 06.07.13, 20:17
        Zasubskrybuj sobie pracodawcę na tych portalach z pracą bo tak zanim coś znajdziesz to...no właśnie. Mimo, że zawsze jest jakkiś okres rekrutacji, to im szybciej złożysz cv tym większe prawdopodobieństwo, że dostaniesz taką pracę, czy Twój chłop.
        • Gość: majstr Oknoplast PRACA IP: *.31.175.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.13, 13:01
          Rozbudowują się więc szukaj, na pewno się trafi jakaś oferta pracy szczególnei na produkcji.
          • Gość: lambert Oknoplast PRACA IP: 84.42.3.* 11.07.13, 18:11
            praca jest jak dostajesz umowę enkę bez ściemniania na jakiś dziwnych układach.
            • Gość: liqueer Re: Oknoplast PRACA IP: 202.169.38.* 14.07.13, 13:35
              no chyba nie wyobrazasz sobie pracy na umowe zlecenie w firmie zatrudniajacej pracownikow w tysiace.
              • Gość: czad baker Re: Oknoplast PRACA IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 19:51
                jezeli ktos bedzie miec info odnosnie pracy w oknoplast na linie produkcyjna prosze o kontakt r.zieba@interia.pl

zrewaznzuje sie
                • Gość: Lubicz PRACA Oknoplast IP: *.sileman.net.pl 18.07.13, 11:27
                  Tu masz aktualne info, chyba najlepszy portal www.pracuj.pl/praca/oknoplast;kw/oknoplast;eid,18798174
                  • Gość: Ostreer PRACA Oknoplast IP: *.skynet.net.pl 29.08.13, 00:16
                    Cały czas przeglądam oferty i jest rotacja w oknoplaście jak widzę, ale nie na tych stanowiskach gdzie akurat potrzebuję, damnn.
                    • Gość: Hobi Re: PRACA Oknoplast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 23:45
                      To już nie zwykła firma szukająca ludzi do pracy ale w pełni korporacja międzynarodowa .
                      Generalnie stawiają na najlepszych i to tych naprawdę dobrych .
                      Znają swoją siłę i z tego korzystają .
      • Gość: maxkoloner Oknoplast PRACA IP: 201.251.25.* 13.07.13, 21:22
        Specyficzna praca - manufaktura. Cholernie precyzyjna praca, czasami jakbyś przy jakiś procesorach pracował, ale wdzięczna jak widzisz kolejne zlecenia od a-z jak ekipa robi. Działa motywująco. I taka też jest atmosfera, czasami się powkulasz, czasami są spinki, ale generalnie bardzo zespołowo.
        • Gość: DaryLosu Re: Oknoplast PRACA IP: 91.212.124.* 20.09.13, 16:47
          Typowa praca na lini. Byłem na zbiorowym szkoleniu do fabryki z Łodzi. Bardzo składna i poukładana linia.
          • Gość: Mateusz-PROG Oknoplast PRACA IP: *.dialog-k.ru 28.09.13, 02:55
            Kidyś skłądałem do nich papier, ale po programowaniu i bardziej informatycznym kierunku, to dostałem taką informację że mają w planach rozwój w technologie automatyzacji pracy ale in future.
        • Gość: dukat Oknoplast PRACA IP: *.ip.azuria.net 19.11.13, 19:36
          Kiedyś było eldorado i ni ema się co oszukiwać, że się zmieniło ale to i tak nadal jest przepaść do fabryk przykładowo zza granicy. Robiłem w Oplu w Gliwicach na strefie, tam to jest dopiero sajgon i człowieka mają za wielki ch. W oknoplaście jest przynajmniej stała ekipa i swoje chłopy.

pzdr na 3HS :D
          • Gość: Czopstick Oknoplast PRACA IP: *.originalbusinesssolutionscorp.info 28.11.13, 21:50
            Mocno rozwojowi to płacą, nie ma się co dziwić. Niestety, ale ile było firm z branży, które się mocno zwinęły na kryzysie bo nie miały zachodnich rynków zbytu. W Polsce się narobiło jak grzybów po deszczu i się wszyscy pogryźli po kostkach.
            • Gość: Lobbin Oknoplast PRACA na hali IP: 212.29.229.* 01.12.13, 17:02
              Czy są realne szanse, bo pisaliście wcześniej że będą przyjęcia, a nic się nie zapowiada i nic nie widać. Proszę niech ktoś poda jakieś informacje konkretne kiedy można się spodziewać o ile wogóle przyjęć na linie.
              • Gość: Żak Oknoplast PRACA na hali IP: 81.17.16.* 15.12.13, 20:54
                Jest koniec roku, zapomnij żeby teraz były przyjęcia. So sorry :)
                • Gość: Parszywy Oknoplast PRACA na hali IP: 31.7.62.* 15.12.13, 23:38
                  Już ktoś pisał. Skłądaj papiery, a nie patrz na ogłoszenie, bo jak się pojawi to już będzie za późno.
                  • urukha Praca Oknoplast 27.12.13, 21:43
                    Czy pojęcie specjalista oznacza pracę przy montażu, czy przy programowaniu maszyn ? - spec. ds. konstrukcji aluminiowych
                    • Gość: Miszung Praca Oknoplast IP: 193.107.85.* 10.01.14, 21:16
                      Specjalista projektant, masz tam rozpisane w ofercie dokładnie z czym się ta funkcja wiąże.
      • Gość: Mateusz-PROG Re: Oknoplast PRACA IP: *.dialog-k.ru 28.09.13, 03:33
        Tak jak pisałem wcześniej, bardziej zajmuje się programowaniem produkcji (automatyka i robotyka) z rozmowy wynikało, że czynnik ludzki przy produkcji okien jest tak wysoki, że póki co nie ma jeszcze miejsca na takie w pełni zautomatyzowane rozwiązania. Na pewno było by ciekawie taki system wdrażać, ale to już jest inksza inkszość, czego im życzę, a może lepiej nie dla pracowników ;)
        • Gość: russel Re: Oknoplast PRACA IP: *.147.1.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.09.13, 18:03
          Technologow produkcji szukaja bardziej niz programistow, ewentualnie nie na produkcje.
          • Gość: BOGADISZ Oknoplast PRACA IP: *.digital-forex.net 15.10.13, 22:22
            Już było kilka wątków odnośnie doradcy handlowego, ale nikt się nie wypowiadał jak wygląda praca doradcy w języku francuskim. Znam biegle francuski użytkowy, czy to wystarczy, czy potrzebna jest jakaś dodatkowa wiedza żeby dostać pracę w oknoplast ?
            • Gość: jean le son Oknoplast PRACA IP: 62.205.43.* 17.10.13, 13:02
              Podbijam temat. Czy ta oferta doradcy na francuski jest nadal aktualna ?
              • Gość: mi$io Oknoplast PRACA IP: 46.246.89.* 27.10.13, 23:32
                Niestety już nieaktualna, ale cień nadzieii bo zaczęli współpracowac we Francji bardziej, to i obsługa będzie większa.
                • Gość: Klakier Oknoplast PRACA IP: 81.17.16.* 28.10.13, 18:06
                  Jak będziesz czekać stricte na dane stanowisko to zapomnij, że trafisz. Jedyną szansą jest właśnie wysyłać w momencie kiedy nie szukają i liczyć na to, że akurat jest tam jakaś potrzeba. Kiedy szukają zawsze bierzesz konkurencję na siebie, a tak zmniejszasz to ryzyko do minimum.
                  • Gość: Mulin-Tarnowiczank Oknoplast PRACA IP: *.altushost.com 03.11.13, 21:32
                    Akurat teraz poszukują, nie ma reguły na to kiedy.
                    • becka67 Oknoplast PRACA 17.11.13, 21:54
                      Czy aplikował ktoś na stanowisko sp ds aplikacji ? Jestem programistką php i mysql, ale nie jestem pewna, czy praca polega na tworzeniu nowych czy pracy nad już istniejącymi (o zmoro) ?
                      • Gość: LETARG Re: Oknoplast PRACA IP: 185.17.159.* 15.01.14, 19:56
                        Poszukują jeszcze programistów w Oknoplaście ?
                        • Gość: cziczi Oknoplast PRACA IP: *.static.sitel.net.pl 21.01.14, 13:32
                          Myślisz o tym www.pracuj.pl/praca/specjalista-ds-aplikacji-biznesowych-ochmanow-pow-wielicki,oferta,3223443 ?
                          • Gość: AGH-KRK Re: Oknoplast PRACA IP: *.static.hvvc.us 28.02.14, 01:34
                            To jest ta sama oferta www.pracuj.pl/praca/specjalista-ds-aplikacji-biznesowych-ochmanow-pow-wielicki,oferta,3297212 ? Minęło już ponad miesiąc - pytanie, czy ta rekrutacja trwa nadal, wie ktoś ?
                            • Gość: Songo Re: Oknoplast PRACA IP: 82.221.102.* 02.03.14, 22:47
                              Też to zauważyłem. Jeżeli to jest wdrażanie systemów b2b albo b2c to bez wiedzy z tej działki właściwie nie ma szans. To jest bardziej oferta dla pracowników z konkurencji, z doświadczeniem.
                              • Gość: Sławuś Oknoplast PRACA IP: *.jmnet.cz 31.05.14, 20:49
                                Niestety oferta już dawno nieaktualna, a szkoda bo mało jest tak rozwojowych firm jak oknoplast (wprowadzających tyle nowinek i korzystających z nowych technologii).
                                • Gość: Pers Re: Oknoplast PRACA IP: 109.236.90.* 01.06.14, 20:42
                                  Na info praca jest za trzęsienie pracy w tym profilu. Może niekoniecznie branża stolarki ?
      • Gość: zwal Re: Oknoplast PRACA IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.14, 13:52
        oboz pracy ...... rozumiesz ?
        • dawid.tokacz Re: Oknoplast PRACA 26.01.14, 23:13
          Gość portalu: Korsarz napisał(a):

> Hej pracownicy, szukam informacji odnośnie firmy OKNOPLAST, a dokładniej intere
          > sują mnie informacje w temacie praca. Zamierzam aplikować, na stanowisko montaż
          > ysty ze względu na dotychczasowe doświadczenie i staż jaki dała mi poprzednia p
          > raca. Macie może info jak wygląda praca jaką oferuje oknoplast, w szczególności
          > atmosfera i zarobki na montażu.

skladalem cv w grudniu a wlasciwie odswiezalem bo robilem to juz przed latem. niestety bez echa, a ty dostales jakas zwrotke ?
          • Gość: Tobik Re: Oknoplast PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 21:52
            Z tego co wiem to roboty mają pełno .Płacą dobrze i raczej terminowo ,ale wkręcić tam się bardzo ciężko .Prędzej na montaż uda Ci się załapać u jakiegoś ich dilera płacą podobnie ,a często nawet lepiej .Przynajmniej tak słyszałem lecz to przerąbana robota te okna są cholernie ciężkie wiem od kumpla co je montuje na Śląsku i ma dość ich tachania ,a klienci jak i firma oczekują perfekcji jak wiesz o czym mówię.
            Ja osobiście odpuszczę i zostaję w starej firmie kasa mniejsza ,ale i robota lżejsza No i klientela bardziej wyrozumiała i mniej upierdliwa .
            • dawid.tokacz Re: Oknoplast PRACA 29.01.14, 23:00
              Gość portalu: Tobik napisał(a):

> Z tego co wiem to roboty mają pełno .Płacą dobrze i raczej terminowo ,ale wkręc
              > ić tam się bardzo ciężko .Prędzej na montaż uda Ci się załapać u jakiegoś ich
              > dilera płacą podobnie ,a często nawet lepiej .Przynajmniej tak słyszałem lecz t
              > o przerąbana robota te okna są cholernie ciężkie wiem od kumpla co je montuje n
              > a Śląsku i ma dość ich tachania ,a klienci jak i firma oczekują perfekcji jak
              > wiesz o czym mówię.
              > Ja osobiście odpuszczę i zostaję w starej firmie kasa mniejsza ,ale i robota lż
              > ejsza No i klientela bardziej wyrozumiała i mniej upierdliwa .

Hej kolego no właśnie byłem zainteresowany pracą na produkcji, bo montaż mam już za sobą, ale robiłem przy hurtowni gdzie właściwie wszystko miałem w łapach, chociaż generalnie masówki i średniej jakości okna. Raczej myślałem o produkcji, bo się mówi w branży kto i gdzie ile przytuli ;)
              • Gość: Ostry Re: Oknoplast PRACA IP: *.sileman.net.pl 15.02.14, 18:54
                Praca jeżeli już dla osób z małopolskiego. To nie jest jakiś kontrakt że opłaci się dojeżdżać abo zmieniać miejsce zamieszkania. Coś pisali, że się rozbudowują ale nie ma żadnego przełożenia na oferty pracy.
                • Gość: Aron KRK Re: Oknoplast PRACA IP: 91.204.113.* 15.02.14, 20:11
                  Czytałem tenartykuł i jak widać to jets uzależnione bardziej od wejścia do strefy € co jest jak sam powiedział dobre i opcjonalnie złe. W tym całym wejściu, ten export to jedyna szansa dla polskich firm. I pewnie jak wejdziemy to ruszy z rozwojem, ale czy wjedziemy ?
                  • Gość: Mobik Oknoplast PRACA IP: 79.141.163.* 16.02.14, 21:17
                    I tak jest stosunkowo duże zapotrzebowanie, albo rotacja - pracuj.pl
                    • scrypt1967 Oknoplast PRACA 20.02.14, 22:16
                      Jakieś wskazówki przed rozmową do działu marketingu ? Ktoś był już na rekrutacji ?
                      • Gość: Gonez Re: Oknoplast PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.14, 20:33
                        Bądź sobą i tyle .Może się uda .
                        • scrypt1967 Re: Oknoplast PRACA 02.03.14, 23:00
                          Gość portalu: Gonez napisał(a):

> Bądź sobą i tyle .Może się uda .

Dzięki za radę... Wiem, że się uda \o/
                          • Gość: SUM Oknoplast PRACA IP: *.180.110.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.14, 00:16
                            Jak to jest, na forum money-a czytałem, że mogą sie pojawiać oferty do fabryki oknoplast w niepołomicach na wiosnę, tutaj znowu że jednak jest ciężko bo mało kto odchodzi. Jak to jest na prawdę ?
                            • vizzeq Re: Oknoplast PRACA 15.05.14, 22:25
                              Gość portalu: SUM napisał(a):

> Jak to jest, na forum money-a czytałem, że mogą sie pojawiać oferty do fabryki
                              > oknoplast w niepołomicach na wiosnę, tutaj znowu że jednak jest ciężko bo mało
                              > kto odchodzi. Jak to jest na prawdę ?

Bo jest naprawde ciezko. Byly glosy, ze beda sie teraz rozbudowywac i beda jakies przyjecia, ale niestety, a szkoda bo widze, ze wiele osob poluje.
                              • Gość: Koterski Oknoplast PRACA IP: *.31.207.144.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.05.14, 22:44
                                Wie ktos moze ile osob pracuje w oknoplast ? Aplikuje do dzialu hr i nie moge nigdzie znalezc precyzyjnej informacji.

Dziekuje serdecznie
                                • Gość: ANTONOV Re: Oknoplast PRACA IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.14, 00:08
                                  W największych pikach do kilkuset osób, bardzo różnorodny wachlarz stanowisk w całym zakładzie, przynajmniej tak było jeszcze prawie 3 lata temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka