Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pół miliona osób wyjechało z Polski w 2013

14.02.14, 17:58
    wiadomosci.onet.pl/kraj/nawet-pol-milona-osob-moglo-wyjechac-z-polski-w-2013-r/65yhz
    Zarabiam w tym kraju ponad 3000 zł na rękę, ale na mnie też już czas. Zbyt wielu ludzi wyjechało i zbyt duże obciążenie podatkowe zżera moje zarobki. A będzie jeszcze gorzej. Sikorski-Applebaum liczy na to, że teraz Ukraińcy będą pracować na polską szlachtę jerozolimską, ale mam nadzieję, że oni nie są aż tak głupi jak Polacy.
    Obserwuj wątek
      • szwampuch58 Re: River Jude Bottomie 14.02.14, 18:08
        ale ile przyjechalo,kruca fix ,a jakie fajne:
        bi.gazeta.pl/im/9/10216/z10216599Q,Zagraniczni-turysci-na-Krakowskim-Przedmiesciu--Szkot.jpg
        • river_phoenix Re: River Jude Bottomie 14.02.14, 18:10
          Do Polski przyjeżdżają jedynie turyści - głównie ze wschodnich krajów i Niemiec, bo w Polsce podobno taniej. Jeśli chodzi o rynek pracy to uciekają stąd wszyscy. Ostatnio byłem we Wrocławiu - gdyby nie ośrodki akademickie, to byłoby miasto ludzi po 40tce. Tylu ponad 10letnich aut i brudnych zmęczonych ludzi nie widziałem nawet w Białorusi, chociaż tam też się nie przelewa.
          • szwampuch58 Re: River Jude Bottomie 14.02.14, 18:14
            wracaj na Bialorus i doooopy nie zawracaj tutaj
      • river_phoenix świetny komentarz do sytuacji w Judeopolonii 14.02.14, 18:21
        2,5 miliona bezrobotnych zarejestrowanych w UP. Drugie tyle poza rejestrem. Do tego 3 miliony emigrantów którzy musieli uciekać z kraju przed biedą i bezrobociem. Razem 8 milionów brakujących miejsc pracy. Na 14 milionów ogółu pracujących. Zatem realne bezrobocie wynosi nie 12 % jak podaje GUS tylko 36 %.
        Dla 8 milionów ludzi w Polsce nie ma pracy. Ale solidarnościowe neoliberalne gnoje z rządu dalej będą twierdzić że pracy nie ma tylko dla tych którzy pracować nie chcą. Czyli dla leni i pijaków. Jako dowód podają sopocką agencję pośrednictwa pracy która od dawna poszukuje pracowników dla dynamicznie rozwijającej się firmy branży budowlanej za całe 2,40 zł na godzinę. I chętnych brak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka