Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy złożyć CV? Pomocy?

06.09.04, 17:57
    Proszę o poradę, choć może niektórym wyda się ten wątek błahy, ale dla mnie
    jest bardzo frapujące. Pracuję w konsorcjum finansowym, które składa się z
    kilku tzw. podfirm i właśnie jedna z nich dała ogłoszenie o naborze do swojej
    nowej placówki w moim mieście. Praca wydaje się być bardziej ciekawa od mojej
    obecnej, i wyższe stanowisko, bo kierownicze, więc i pewnie finanse lepsze. I
    nie wiem czy powinnam złożyć tam swoje podanie, szukają osoby z
    wykształceniem wyższym (ja mam średnie, ale za to w tej samej firmie pracuję
    od roku).Resztę wymagań spełniam, zwłaszcza jedno, że szukają najchętniej
    osoby z podobnym doświadczeniem, a jak może być bardziej podobne niż moje,
    skoro pracuję dla tej samej firmy ? (One się różnią tylko końcówkami nazw,
    ale zarząd jest ten sam) Nie wiem czy powinnam powiadomić moją przełożoną o
    moich staraniach, ale myślę, że tak. Doradźcie mi proszę, bo mam niewiele
    czasu ... Pomocy... Dzięki...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Loki Re: Czy złożyć CV? Pomocy? IP: *.chello.pl 06.09.04, 20:22
        Moim zdaniem ta sprawa bynajmniej blaha nie jest-error z tym wspolnym
        zarzadem.JEsli uwazasz,ze ta druga praca dalaby ci wiecej satysfakcji,nTwoim
        miejscu zebralabym sie w sobie,zagadala do szefowej i spytala jakie sa szanse,by
        sie tam dostac.JEsli zrobisz to bez jej wiedzy moze calkiem cie skreslic-nie
        dosc ze pracujac u niej szukasz innej pracy to jeszcze w jednej z
        podspolek.JEsli zas spytasz ja o zdanie w tej sprawie,poprosisz by okreslila
        twoje szanse,powiesz ze czujesz sie na silach i podolasz wiekszym obowiazkom to
        kto wie?jesli jest w porzadku,to moze nawet szepnie slowko w Twojej
        sprawie.JEsli szefowa nie jest w porzadku to na Twoim miejscu zapomnialabym-co
        bys nie zrobila i tak cie "udupi" -albo za nielojalnosc,albo za brak zaufania,ze
        zlozylas papiery bez jej wiedzy(a skoro zarzad ten sam,to i tak sie dowie,prawda?
        zycze powodzenia i mam nadzieje,ze moje rady troche chociaz ci pomoga w
        dokonaniu wyboru:)
        pozdrawiam
        • ewik-78 Dzięki ... 07.09.04, 14:45
          Chciałam serdecznie podziękować Ci za tą poradę... dziś właśnie skontakotwałam
          się z szefowai czekam na jej opinię na ten temat.. Pozdrawiam i dam znać jak mi
          poszło...
          • Gość: jacek Re: Dzięki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:56
            Kiedyś byłem w podobnej sytuacji. Też konsorcjum, też mam średnie, a wymagane
            było wyższe ale tu podobieństwo się kończy, bo mój szef sam zaproponował mi
            złożenie cv na stanowisko kierownicze do spółki zależnej. Na moją odpowiedź, że
            jednak brak mi wykształcenia, odpowiedział, że mile widziane jest wyższe, ale
            jeszcze bardziej liczy się doświadczenie. Mam nadzieję, że w Twojej sytuacji
            też tak będzie. Takie przejścia są "windą" Powodzenia
          • Gość: Loki Re: Dzięki ... IP: *.chello.pl 10.09.04, 08:53
            HEh,polecam sie na przyszlosc:) Trzymam za Ciebie kciuki i bede czekala na posta
            jak poszlo:)
            pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka