Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do korepetytorów

IP: *.4web.pl 10.09.04, 16:51
    gdzie zawieszać ogłoszenia z korepetycjami? czy może lepiej ogłaszac się w
    gazetach czy portalach internetowych? gdzie najczęściej rodzice szukają
    pomocników naukowych dla swych dzieci? ja zdobyliście swoich podopiecznych?
    dzięki za rady
    Obserwuj wątek
      • Gość: pola Re: do korepetytorów IP: *.21.pl / 213.199.204.* 12.09.04, 10:46
        Najlepiej ogłoszenia umieszczać w popularnych gazetach codziennych lub typowo
        ogłoszeniowych (niektóre zamieszczają ogł. bezpłatnie). Można także przyklejać
        ogłoszenia w okolicach szkół. Dobrze jest oferować w miarę konkurencyjną cenę,
        ale bez przesady.
      • Gość: nikiii Re: do korepetytorów IP: *.euronet.net.pl 12.09.04, 13:49
        Żadne tam ogłoszenia. takich jest na pęczki i mało kto to czyta. Najlepiej
        rozpuścić wici wśród znajomych. Jedna kolezanka powie drugiej, rozniesie się po
        klasie, że jest dobra i tania korepetytorka i będą do Ciebie walić drzwiami i
        oknami. No, przynajmniej w moim przypadku tak było :) Powodzenia
        • Gość: gala Re: do korepetytorów IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 12.09.04, 14:33
          Ogłoszenie w regionalnej gazecie,ale cena rzeczywiście musi być konkurencyjna
          bo ogłoszeń jest co niemiara często będziesz musiał na poczatku dojeżdzać do
          ucznia, a jak będziesz dobrym korepetytorem to jeden powie drugiemu i będziesz
          miał stałych klientów, wtedy można mówić o podnoszeniu ceny.
          • wessna Re: do korepetytorów 12.09.04, 15:32
            a jaka cena jest najlepsza jako wyjściowa?
            • wedrowniczek no właśnie! jaka jest cena wyjściowa 14.09.04, 16:45
              na przykład w Warszawie?
      • Gość: Tmp Re: do korepetytorów IP: 195.117.30.* 13.09.04, 18:11
        > gdzie zawieszać ogłoszenia z korepetycjami?

Na pewno nie na słupach, na pewno nie na uczelniach. Jeżeli koniecznie chcesz
        zawieszać, to na blokowych tablicach ogłoszeń.

> czy może lepiej ogłaszac się w
        > gazetach czy portalach internetowych?

W portalach na pewno nie, bo jak już rodzic (a zwłaszcza matka) umie posługiwać
        się komputerem, to jego dziecko na pewno nie ma problemów z nauką. W gazetach
        już lepiej, ale wymyśl coś ciekawszego niż "ANGIELSKI 605-000-111"

> gdzie najczęściej rodzice szukają pomocników naukowych dla swych dzieci?

Pytają swoich znajomych. Czasem pytają nauczycieli, a ci podsyłają sobie
        uczniów nawzajem, zresztą często bez pytania proponują rodzicowi taką "pomoc"

> ja zdobyliście swoich podopiecznych?
        > dzięki za rady

Pierwszy raz to była przysługa dla kogoś z dalszej rodziny, a potem już się
        łańcuszek rozkręcił dzięki poleceniom. Za studenckich czasów z korepetycji
        wyciągałem więcej kasy niż emerytury rodziców. A p rozpoczęciu pracy gdy tylko
        się dowiedzieli jakie mam wykształcenie, propozycje się sypały jak z rękawa.
        Dziś nie mam czasu (starość nie radość :-)), a i ceny spadły drastycznie,
        zajmuję się czymś innym ale od chętnych nadal opędzić się nie mogę...

Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka