Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

toksyczna koleżanka z pracy

18.05.15, 12:03
    mam w pracy koleżankę której nie chce się pracować.ciągle narzeka na grafik nie sprząta po sobie za każdym razem gdy jest zmęczona bierze urlop co komplikuje moje plany.jak sobie z nią poradzić
    Obserwuj wątek
      • klawo.jak.cholewa Re: toksyczna koleżanka z pracy 18.05.15, 12:51
        "nie sprząta po sobie za każdym razem gdy jest zmęczona "

czy

"za każdym razem gdy jest zmęczona bierze urlop"

Twój post jest wyjątkowo niechlujnie napisany, Jeśli jesteś tak samo staranna w pracy, to współczuję koleżance.
        • postrzelona245 Re: toksyczna koleżanka z pracy 20.05.15, 21:15
          dobrze wczytaj się w to co jest napisane.zwróciłam się o pomoc a nie o to żeby ktoś mi ubliżał jeśli cię to nie interesuje to nie odpisuj i nie udowadniaj jak dobry (dobra) z polskiego jesteś
          • klawo.jak.cholewa Re: toksyczna koleżanka z pracy 20.05.15, 21:32
            Jeśli oczekujesz pomocy, to prośbę o pomoc zredaguj w sposób jasny i przejrzysty, a nie bełkotliwy. Pisząc bez ładu i składu pokazujesz brak szacunku dla tych, którzy będą Twoją prośbę czytać. Na forum jesteś anonimowa (do pewnego stopnia przynajmniej), ale to nie znaczy, że nie obowiązuje tu pewien savoir-vivre.
          • annajustyna Re: toksyczna koleżanka z pracy 21.05.15, 09:44
            Bez przecinkow nie idzie sie wczytac.
      • ewa.kawecka Re: toksyczna koleżanka z pracy 26.05.15, 22:30
        Witam,
        na narzekanie niestety nic Pani nie poradzi, urlop na żądanie może brać również bez konsultacji, a pozostałe sprawy wymagają ich nazwania - co się Pani nie podoba w jej zachowaniu (nie w niej), co Pani to robi - inaczej - jak się Pani z tym czuje, Np. nie sprzątasz po sobie już 3 dzień w tygodniu, jak patrzę na bałagan na Twoim biurku, czuję się poirytowana. źle mi się pracuje w takim miejscu. A jak to nie poskutkuje, potrzebna jest interwencja kierownika.
        Pozdrawiam,
        Ewa Kawecka
        • postrzelona245 Re: toksyczna koleżanka z pracy 26.05.15, 23:33
          Pani Ewo kierowniczka się z nią zaprzyjaźniła i ciężko zwrócić jej uwagę gdy nasza koleżanka coś źle robi.Potrafi kilka razy w tygodniu nie wynosić śmieci i nie doprowadza do ładu swojego miejsca pracy.Przychodząc do pracy po jej zmianie często muszę myć podłogę,wynosić śmieci i wiele różnych rzeczy też po niej robię.kierowniczka tak samo.Niby się nie nakręca że nie będzie na nią narzekać ajak przyjdzie co do czego to i dobrze jej tyłek obrobi
      • postrzelona245 Re: toksyczna koleżanka z pracy 26.05.15, 23:29
        dobrze więc napiszę raz jeszcze
        Mam w pracy koleżankę której nie chce się pracować.ciągle narzeka na grafik,nie sprząta po sobie,za każdym razem gdy jest zmęczona bierze urlop co komplikuje moje plany-dodam że urlop bierze jak mam dzień wolny ,co sprawia że automatycznie muszę przyjść na jej zmianę.jak sobie z nią poradzić
        • agulha Re: toksyczna koleżanka z pracy 27.05.15, 06:48
          Czy pracujecie w takim systemie, że Ty czekasz, aż ona przyjdzie do pracy i Cię zmieni? Jeżeli nie, ze sprawą urlopu na żądanie można sobie poradzić w taki sposób, że wyłączać lub wyciszać telefon albo nie odbierać telefonów z pracy/z nieznanych numerów w dni wolne. A jak często się to zdarza? Urlop na żądanie pracownik ma prawo brać 4 razy w roku (4 dni). No to jeden taki numer na kwartał. Jeżeli bierze częściej, czyli kierowniczka dla niej robi więcej niż musi, to Ty rób dla kierowniczki mniej niż Ty musisz - nie przychodź do pracy.
          No i śmieci na podłodze naucz się rozgarniać na boki na swoją zmianę i zagarniać z powrotem na jej zmianę, a śmieci w koszu - wiązać wór na czas swojej pracy i wysypywać krowie na jej zmianę, niech się nauczy.
          • postrzelona245 Re: toksyczna koleżanka z pracy 27.05.15, 22:31
            ona potrafi zadzwonić dzień przed i poinformować mnie że bierze urlop-podam przykład:załóżmy że jest wtorek i ona ma drugą zmianę a ja wolne popołudnie.środę ja mam mieć pierwszą zmianę razem z kierowniczką a ona drugą,potrafi zadzwonić we wtorek wieczorem że musi wziąć urlop i ja automatycznie wchodzę na jej zmianę-a urlop jej potrzebny np żeby jechać na zakupy
            • pilot696 Re: toksyczna koleżanka z pracy 28.05.15, 18:12
              No z tym "urlopowaniem" to wstretnie sie zachowuje, ta Twoja kolezanka. Fakt faktem, jakbys popracowala w ktoryms z warszawskich call center, to poznalabys co to "zycie". Wtedy nie pisalabys postow o malo istotnych problemach, tylko bys jej dopiekla. Tak bardzo, ze poczulaby w pietach.
            • uthark Re: toksyczna koleżanka z pracy 28.05.15, 20:44
              Nie odbieraj telefonów od niej, chyba nie masz tego w zakresie wykonywanych obowiązków. Potem możesz powiedzieć, że przecież o niczym nie wiedziałaś i przyjdź na Twoją zmianę, nie przychodź na jej zmianę. Raz, drugi i kierownictwo się na nią wkurzy.
            • agulha Re: toksyczna koleżanka z pracy 28.05.15, 20:45
              No dobrze, ale czy robi to częściej niż 4 razy w roku? (Urlop na żądanie należy się 4 razy w roku).
              A poza tym czy to oznacza, że kierowniczka każe Ci pracować na obu zmianach? Czy tylko chodzi o to, że "automatycznie" zamiast pierwszej zmiany masz drugą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka