Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bain, bcg, accenture, mck, deloitte a małżeństwo

10.02.17, 18:47
    Hej!

Czy ktoś z Was wie jaka jest polityka firm consultingowych (wymienionych przykładowo w tytule i innych) dotycząca zawierania małżeństw przez pracowników firm konkurencyjnych?

Osobiście słyszałem o parach w konkurencyjnych firmach z big4, ale nieformalnych. Pytanie co jeżeli chce się to zalegalizować..

Plzo konkretne info o firmach
    Obserwuj wątek
      • willixltd Re: bain, bcg, accenture, mck, deloitte a małżeńs 10.02.17, 23:57
        W życiu nie słyszałem żeby w big4 kogokolwiek obchodziło gdzie jest zatrudniony małżonek... Może gdyby chodziło o partnerów lub przynajmniej menedżerów, ale i tak ciężko mi to sobie wyobrazić.
      • firlefanz Re: bain, bcg, accenture, mck, deloitte a małżeńs 22.02.17, 22:13
        zaraz, zaraz, ale żeby ktokolwiek mógł się o to przyczepić to musiałbyś mieć w umowie, że nie możesz zawierać związków małżeńskich z osobą z innej firmy. Ale oczywiście taki zapis nie wydaje mi się legalny... Nie masz obowiązku informować w swojej firmie, gdzie pracuje żona.
        A tajemnicy przedsiębiorstwa i tak nie możesz rozpowiadać - czy to żonie, czy babci, czy koledze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka