Gość: koko IP: 81.15.252.* 13.10.04, 20:34 Proszę o opinie o Work Service Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Work Service IP: *.provider.pl / *.provider.pl 14.10.04, 09:54 Słyszałam , że mają fajne oferty pracy. Znam nawet kilka osób, które pracują za ich pośrednictwem i raczej są zadowolone. Jest jeden minus oni odciągają sobie jakąś prowizję od twojego wynagrodzenia , ale nie mam pojęcia jaka to suma czy ile procent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Work Service IP: 81.168.209.* 14.10.04, 11:19 Pracxowałam za ich pośrednictwem 2 lata temu. Trafiłam na dobrą ofertę bo w centrali marketów jako recepcjonistka. Praca była ok tylko wynagrodzenia do d... 5zł brutto za godzinę. Pracowałąm przeciętnie 70h w miesiącu więc wiadomo ile zarabiałam. Nie wiem ile odciągają za pośrednictwo bo w umowie mialam 5zł/h (to była umowa zlecenie). Najbardziej krzywdzące było to że dowiedziałam się od kolegów zatrudnionych na podobnych stanowiskach w dzieki WS i pracujących w wieczornych godzinach na infolinni dla klientów (w tej samej firmie co ja!) że oni mają 8zł brutto/h. Nie wiem czy mężczyźni byli faworyzowani ale my, dziewczyny, zarabiałyśmy te marne 5zł. Poza tym były problemy z przelewaniem kasy. Jak masz konto to możesz mieć mniej kłopotu (chociaż też żyjesz w nerwach czy forsa JUŻ doszła). Jeśli nie masz konta to wysyłąją ci przekazem pocztowym i odliczają z wypłąty opłatę pocztową za przekaz. Parę razy przesłali moje pieniądze do innej osoby albo na inny adres więc trzeba ich pilnować i być namolnym. Ale NIGDY nie zdarzyło się że nie wypłacili mi forsy. Jednak sumując moje doświadczenia z WS wolę inną firmę pośrednictwa Tempservice. Mają oddziały w całej Polsce i są wiarygodniejsi nawet na pierwszy rzut oka. W WS jest bałagan a w TS wszystko na swoim miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Work Service IP: 81.168.209.* 14.10.04, 11:19 Pracxowałam za ich pośrednictwem 2 lata temu. Trafiłam na dobrą ofertę bo w centrali marketów jako recepcjonistka. Praca była ok tylko wynagrodzenia do d... 5zł brutto za godzinę. Pracowałąm przeciętnie 70h w miesiącu więc wiadomo ile zarabiałam. Nie wiem ile odciągają za pośrednictwo bo w umowie mialam 5zł/h (to była umowa zlecenie). Najbardziej krzywdzące było to że dowiedziałam się od kolegów zatrudnionych na podobnych stanowiskach w dzieki WS i pracujących w wieczornych godzinach na infolinni dla klientów (w tej samej firmie co ja!) że oni mają 8zł brutto/h. Nie wiem czy mężczyźni byli faworyzowani ale my, dziewczyny, zarabiałyśmy te marne 5zł. Poza tym były problemy z przelewaniem kasy. Jak masz konto to możesz mieć mniej kłopotu (chociaż też żyjesz w nerwach czy forsa JUŻ doszła). Jeśli nie masz konta to wysyłąją ci przekazem pocztowym i odliczają z wypłąty opłatę pocztową za przekaz. Parę razy przesłali moje pieniądze do innej osoby albo na inny adres więc trzeba ich pilnować i być namolnym. Ale NIGDY nie zdarzyło się że nie wypłacili mi forsy. Jednak sumując moje doświadczenia z WS wolę inną firmę pośrednictwa Tempservice. Mają oddziały w całej Polsce i są wiarygodniejsi nawet na pierwszy rzut oka. W WS jest bałagan a w TS wszystko na swoim miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrp Re: Work Service IP: 80.51.232.* 14.10.04, 13:37 buhahaha jesli oferty pracy w hipermarkecie lub tepsie sa atrakcyjne to pekne ze smiechu prace oferowane przez te tzw. "agencje" to kicha, szczerze odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orvel Re: Work Service IP: 81.15.181.* 24.12.04, 20:08 po pierwsze gratuluje wyobrazni temu kto pisze z ws to firma zalozona przez pracownikow tpsa .... ja miekne jak to czytam, zglos sie czlowieku to tv trwam oni tam takich pewnikiem potrzebuja... po drugie jak komus nie pasuje praca w markecie z taka stawke jak piszecie to nikt nikogo nie zmusza, mozna szukac lepszej pracy.. czy nie mozna ?? a moze sie nie chce??? po trzecie jakos od 15 lat mamy gospodarke wolnorynkowa a to znaczy ze jak jest jakas potrzeba i ktos jest w stanie ja zaspokoic to robi na tym biznes i tak to sie kreci, a jak ktos nie umie znalezc potrzeby do zaspokojenia to zazdrosi na maxaaaaaa, to taka nasza cecha narodowa! jak komus sie nie podoba wysokosc zarobkow to proponuje niech sam wystartuje do roznych firm jako podmiot podobny do rzecznego ws :) zobaczymy jakie beda efekty, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don pedro sami sobie zlecają zatrudnienie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 13:42 To jest firma założona, w sposób mniej lub bardziej pośredni, przez pracowników TP SA, której zadanie polega na pobieraniu prowizji za pośrednictwo pracy. Innymi słowy oni (jako pracownicy TP SA) zlecają sobie (jako firmie WS) zorganizowanie zatrudnienia. I to dobrze działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacec Re: Work Service IP: 217.153.186.* 14.10.04, 15:08 robota w WS nie jest taka zła ale na początek, kase przesyłaję dopiero po 20 następnego miesiąca tj. za pażdziernik dostaniesz po 20 listopada, zlecenia nie są zbyt ambitne ale jeśli będziesz wporządku poznasz dobrze swojego koordynatora to może załatwić ci coś lepszego (ale raczej na to nie licz, choć cuda się zdażają) musisz się też dobrze zakręcić u dziewczyn na recepcji, być miłym itp. powodzenia i wejdż na stronę w.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Work Service IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.10.04, 18:10 Miałam naprawdę dobrą pracę! Nie byłąm oddelegowana ani do marketu ani do TP SA. Pracowałąm w centrali! W biurach jednego z marketów razem z kupcami, księgowymi, kontrolerami jakości, całą administracją. I było o tyle ok że siedziba WS jest we Wrocławiu, a ja właśnie we Wrocławiu mieszkam i pracowałam na zlecenie WS. Mój koordynator był super człowiekiem i pracę tą dostałam przypadkowo. Oczywiście, że oni mają w pewnym sensie monopol na zasoby ludzkie w marketach: Castorama, Kaufland, Carrefour, Tesco itp. itd. ale ja w centrali, powtarzam, byłam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek_gyt Re: Work Service 25.12.04, 11:28 Ja pracowalem przez 4 miesicace przez WS w TP i zostałem przyjety na stale. Pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś