Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Solid Security

IP: *.zak.com.pl 23.10.04, 08:08
    Jeśli ktoś ma więcej informacji na temat Solid Security, to bardzo proszę o
    kontakt ze mną lub o podzielenie się informacjami chociażby tu na forum.
    Sprawa jest ważna i pilna, bo teraz nasz Zakład ma być chroniony przez tę
    firmę, więc (po lekturze czerwcowych wypowiedzi lucky'ego) mam stracha, kto
    nas będzie "chronił"...
    e-mail: jasio.w@op.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: LIS Re: Solid Security IP: *.dywizjon.net / *.intersc.com.pl 24.10.04, 21:57
        Będą Was chronić, ludzie którzy dostają 3,80zł na godzinę, także nie spodziewaj się super ochrony. Przychodzą odpękać 12h i wszystko. Pozdrawiam.
      • Gość: Krzychu Re: Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:18
        Dwa razy składałem do nich podanie, jako serwisant systemów tel przemysłowej i
        systemów alarmowych. Jednak jak ktoś nie ma samochodu (bo jak ma sobie kupić
        nie mając pracy?!) to wg tej firmy jest skreślony, poza tym ogłoszenie na które
        ja wysyłałem CV ukazywało się kilka razy, więc nie wiem co o tej firmie sądzić.

Pozdrawiam

PS. Solid Security w Bydgoszczy
        • Gość: mala Re: Solid Security IP: *.media4.pl 19.02.05, 09:46
          To i ja się dopiszę. Złożyłam do tej firmy CV. Zaprosili mnie na rozmowę na
          10.40, przyszłam 10 min wcześniej, wchodzę i pytam gdzie mam sie udać, pani
          mówi na koniec korytarza. Idę a tam z 10 osób stoi sobie w kolejce. Okazało się
          że niektórzy stali jeszcze z godz. 9. Już miałam zrezygnować ale myślę wejdę z
          ciekawości.
          W końcu przyszłą moja kolej, miły pan zaprasza mnie do pokoju gdzie leży stos
          Cv:
          -jak się Pani nazywa
          -mówię
          wygrzebuje moje dokumenty
          -na jakie stanowisko Pani aplikuje
          -mówię
          -Aha, dobrze ja dzisiaj nie dam Pani odpowiedzi bo ja przekazuję dokumenty
          dalej i wtedy ktoś się z panią skontaktuje
          trochę zdziwion po co w takim razie ta rozmowa pytam
          -to nie ma pan więcej pytań
          -nie
          wtedy mówię, że ja mam bo chciałabym wiedzieć jaki byłby zakres obowiązków i
          jakie są warunki zatrudnienia
          -pan nie potrafił mi odpowiedzieć
          Nie potrafię zrozumieć po co była ta rozmowa, oczywiście nikt nikogo z
          czekających nie przeprosił za opóźnienie.
          Szkoda słów.
          • Gość: eh.......... Re: Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 09:54
            solid dzieli się na 2 kategorie:
            - profesjonalnych ochroniarzy,
            - cieciów,
            należy rozróżnić kto ma "chronić", co do tych drugich, to raczej duża część z nich samych siebie nie ochroni, pozostała część to studenci co tak sobie dorabiają ;)
            raczej wybierz inną firmę, albo upewnij się, że chroni was "licencjonowany ochroniarz" a nie "pracownik ochrony"
            • Gość: kojak Re: Solid Security IP: 81.219.88.* 04.04.05, 11:28
              Witaj.Trochę ostro potraktowałeś tych NIE-profesjonalnych ochroniarzy.Pracuję w
              ochronie od 1994 roku.Robiłem kilka kursów szkoleń.Potem weszły
              licencje.Zrobiłem kurs w 2000 roku lecz mój pracodawca nie puścil mnie na
              egzamin bo cały czas była praca.(Pracowałem 400 km od miejsca zameldowania)
              Zreszta dla mojego pracodawcy nie liczyl się papierek tylko praca.eraz
              zrezygnowałem juz z tamtej pracy lecz jako nie posiadający licencji cięzko
              teraz w branży.Złożyłem więc papierki do Solidu i czekam teraz na decyzję.Na
              rozmowie wspominałem coś o dalszym rozwoju, lecz firmy to nie interesuje.W
              takiej firmie potrzebni są ludzie właśnie bez licencji którzy moga odwalić
              czarną robotę.Niewazne za ile się pracuje.Skoro podjęło się jakieś zobowiązanie
              trzeba je wykonać.A Ci profesjonalni??No cóż niektórzy z nich wogóle nie
              powinni pracować w tej branży.Nie zamierzam oczywiście nikogo obrazać chodzi mi
              tylko o to że samo posiadanie licencji nie robi z
              nikogo "profesjonalnego".Zanudziłem??Pozdrawiam
      • Gość: pracowni solidu Re: Solid Security IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 20:18
        Poczytaj inne posty na gazecie o solidzie to zobaczysz co to za firma...

Generalnie - kipsko
        • Gość: Uzo Re: Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 00:11
          tu można się dowiedzieć ciekawych rzeczy o wielu firmach :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=26125570
          mnie akurtat ta powyższa żywo interesuje :)
      • Gość: aneta Re: Solid Security IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:38
        W firmie w której pracuję ochrania firma Solid. Ogólnie rzecz ujmując mają
        dokładnie wszystko w nosie. Nie odpowiadają na wezwania przez telefon. Trzeba
        wcisnąć alarm napadowy, bo inaczej się ich nie doczekasz. kiedyś wezwaliśmy ich
        bo było usiłowanie kradzieży, przyjechali po 20 minutach. Gościu dawno zwiał a
        my musieliśmy wysłuchać jacy jesteśmy do niczego, bo wzywamy ich i tyłek
        zawracamy, a od kradzieży jest policja. Generalnie jesteśmy rozczarowani ich
        usługami i zmieniamy ich na inną firmę; Sezam.
        Aha, za każdym razem kiedy są wzywani zwracają ci uwagę na punkt w swojej
        umowie gdzie mowa jest o tym iż za każde nieuzasadnione wezwanie płaci 50 zł.
        Według nich każde wezwanie jest nieuzasadnione.
      • Gość: maxwel Re: Solid Security IP: *.inter / *.inter-c.pl 21.07.05, 09:02
        ludzie brońcie się rękoma i nogami od takich śmiesznych firm jak solid security
        ( syf ).boże moj kochany żeby te firmy które zatrudniają taką ochrone wiedziały
        kto ich tak naprawde chroni,to zatrudnili by następną dodatkową firme która
        chroniła by ich przed solid security ( syf ).dlaczego ludzie którzy maja
        ochraniac zakład okradają go tak,pracowałem w tym syfie 10 miesięcy.a co do
        śmiesznej firmy solid to aż dziw bierze ponieważ według prawa nie powinna
        działać nie dość ze oszukuje ludzi na wypłatach to w dodatku kantuje państwo na
        podatkach.umowy z tym syfem są podpisywane w dwóch egzemplarzach i broń boże
        abyś wpisał date podjęcia pracy w solid syfie.nie liczcie też na to że
        dostaniecie do ręki jakąś umowe podjęcia pracy bo to nie możliwe.sam się nie
        raz zastanawiam jak można wytrzymać w takim syfie to chyba gorsze niż
        więzienie,nie dosyć ze płacą 3 zł za godzine to bywa ze zasowa sie ostro 36
        godz.bez odpoczynku tak,taka prawda.zastanawialiście sie kiedys dlaczego w
        takim syfie ludzie sie tak często wymieniaja to proste.zatrudnią się zobaczą za
        jakie pieniądze pracuje i w jakich warunkach to po miesiacu dwóch lub trzech
        mają dość.kiedy w tym kraju wogule zacznie prawo działać,jeśli by sie tak
        zdarzyło to ten syf nie będzie miał racji bytu na rynku.zanim komukolwiek
        przyjdzie do głowy zatrudnić sie w solid syfie dobrze radze porozmawiajcie z
        ludzmi ktorzy tam pracuja a gwarantuje ze odejdzie wam ochota na prace w takiej
        firmie.ok kończę bo się zrzygam pa
        • Gość: Dilbert Re: Solid Security IP: *.chello.pl 21.07.05, 09:47
          Hm,
          Nasz też chroni Solid. Przy pórbnych alarmach pojawią się po 2 minutach.
          Ta robota to pewnie nie szczyt marzeń,ale to wolny kraj możesz przecież
          odejsći założyć taką samą działaność - zobaczysz wtedy czy tak łatwo :-0
        • Gość: Dilbert Re: Solid Security IP: *.chello.pl 21.07.05, 09:47
          Hm,
          Nasz też chroni Solid. Przy pórbnych alarmach pojawią się po 2 minutach.
          Ta robota to pewnie nie szczyt marzeń,ale to wolny kraj możesz przecież
          odejsći założyć taką samą działaność - zobaczysz wtedy czy tak łatwo :-0
          • Gość: Ochroniarz Re: Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:40
            Niestety wszysko co napisaliscie to prawda,no prawie wszystko.Zgadzam sie ze firma jest jaka jest ale co do tych "cieciow" bez licencji to bym uwazal.Znam ludzi bez licencji ktorzy predzej ci pomoga niz wykfalifikowani agenci z licencja.
            Niektorzy mysla a nie maja tylko papierek...
            • Gość: drozda Re: Solid Security IP: *.crowley.pl 23.07.05, 23:02
              Ludzie, no co wy. Która agencja ochrony w Polsce tak naprawdę jest firmą z
              prawdziwego zdarzenia. Jeżeli nieprowadzi jej jakiś emerytowany UBek to jest
              zakładempracy chronionej. Przepracowałem łącznie w firmie 5 lat. Na początku
              firmy na stacji monitorowania pózniej w dziele technicznym- porażka. kase
              widziełm z opóznieniem, a jak tylko spróbowałem coś kwęknąć to słyszłem "
              Możesz si zwolnić" teraz jestem włąscicielem swojej firmy i jestem podwykonawcą
              SS, i z tej strony firma jest "OK". Przychodze z fakturką a Pani w kasie mówi
              że niema pieniędzy w kasie i żebym przyszedł za dwa dni. Ludzie z daleka od tej
              firmy, to nie firma to kołchoz, w chugo roboty ale za darmo. Caritas Solid. Tak
              sie powinni nazywać. Pozrawiam
              • Gość: ppppppppp Re: Solid Security IP: 217.153.177.* 29.07.05, 21:23
                od id...ów też sie tam roiiii!!!
        • Gość: wisła Ja wam powiem IP: *.citynet.pl 30.07.05, 11:53
          ja tam pracuje i mam 4 złote za godzine a jestem kobieta.Pracuje jako ochrona
          pewnego marketu.Terror jak dla mnie psychiczny przez kierowników , pokazują kim
          są i robia co chcą nie patrząc na innych.Jezeli tylko znajde lepszą pracę
          zrezygnuję z tej co mam ale wiem ze musze wytrzymać bo kazdy grosz mnie teraz
          trzyma:(
      • Gość: kasia wspołczóję IP: *.citynet.pl 30.07.05, 11:50
        to zalezy na jakich ochroniarzy trafisz, ja pracuje w SS i zaczynam miec dośc
        pomiatania przez kierowników.Sraja dalej niz widzą
      • Gość: Siwy Re: Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:38
        Witam serdecznie..Widzę, że nie wszyscy wyrażają pozytywną opinię o Soild
        Security!!Mają do tego prawo, ale to co Piszą to nie wszystko prawda!!
        Pracowałem już w trzech agencjach ochrony i Solidu nie da się porównać. Kwestia
        zarobków - ja zarabiam na stacji monitorowania 6,8 za h " do ręki".
        Pracuję 12h..a co do moich kolegów, którzy pracują na patrolach-jeżeli ktoś się
        tym bliżej niezainteresuje to proszę nie komentować!!Ci chłopcy pracują po 24h
        w samochodzie i naprawdę robią co do nich należy!!A przyjęcia do firmy??
        Na stacji monitorowania w Katowicach szukają odpowiedniej osoby od lutego
        2005!!!Widać więc, że nie wszyscy, którzy pracują w ochronie to zwykłe ciecie!!
        Potrzebujemy też wykształconych ludzi!!Nie dam sobie powiedzieć, że ochroniarz
        to półgłówek, który stoi w sklepie i straszy ludzi!!Ja mam wszystkie dokumenty,
        które są potrzebne w ochronie i naprawdę to dużo kosztowało pracy i nauki!!
        Pozdrawiam wszystkich pracujących w ochronie!!Polecam firme, w której pracuję!!
        A tak poza tym to największa firma ochroniarska w Polsce:)
        • Gość: Uzo Re: Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 13:42
          największa?! ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka