szczurbiurowy 24.10.04, 20:08 Niech władcy zrobią jeszcze jedną podwyżkę podatków to ostatni zgasi światło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cebularz Re: Aptekarze do Europy IP: *.ny325.east.verizon.net 25.10.04, 03:54 swiatla juz nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pele Re: Aptekarze do Europy- IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 25.10.04, 04:41 Aptekarze do Europy, a ja do Najciemniejszej - jezeli to prawda z ta intymnoscia w towarzystwie panienki z apteki. Tego jeszcze nie bylo nigdzie na swiecie. A jednak po przystapieniu do Unii idzie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Nie dajcie się oszukać. Artykuł sponsorowany. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.04, 09:47 Nie tak dawno sprzedawałem polisy ubezpieczeniowe, III filar. Aptekarze, jako jedyni, je kupowali. Mają kasę, jeżdżą przyzwoitymi bryczkami, mieszkają w domach, albo je budują, wakacje na egzotycznych wyspach (żaden Egipt, czy Tunezja), narty najlepiej w Sun Valley (w ostateczności Alpy), inwestują w przyszłość (ziemie, polisy, biżuteria). Za lekarstwa mają przyzwoitą marżę. Nie twierdzę, że pracownik apteki tyle zarabia. Z tym jest różnie. Nikt nie musi mi wierzyć. Wystarczy, że zwróci uwagę, jak żyje sobie aptekarz i sam wyciągnie wniosek. Po co jest więc ten artykuł? Ponieważ tłustym koncernom farmaceutycznym jest ciągle mało. GSK przejęło Rutinoskorbin (a raczej Polfę) i listek z 60 gr zaczął kosztować 3,5 zł (sprzedaż 14 mln egz.). To tylko przykład. Batalia idzie o pieniądze z budżetu (albo ze składek). Dofinansowanie, dofinansowanie i jeszcze raz dofinansowanie. Na tym głównie się zarabia. I wytworzenie psychozy, żeby ludzie kupowali tych lekarstw jak najwięcej. I współpraca z lekarzami, żeby te lekarstwa wypisywali. Więcej, częściej, na zapas. 70% lekarzy na wsiach przeniosło się z pokoi służbowych do własnych domów. I nie wierzcie w te bzdury, że farmaceuci chcą wyjechać z Polski. Gdzie im będzie lepiej? Na konkurencyjnym rynku zachodnim? Tam nie potrzeba nowych aptek, tylko zwiększenia sprzedaży jeszcze bardziej. Tutaj powoli robi się tak samo, po co więc być obywatelem drugiej kategorii w obcomówiącym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Aptekarze do Europy 25.10.04, 11:21 znów kombinacje i odwracaine kota ogonem. Ciekawe, czy tylko aptekrarze, czy też co większe koncerny farmaceutyczne za tym stoją. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś