Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy pracodawca jest normalny ?

IP: *.crowley.pl 26.10.04, 08:51
    Wczoraj po 22 zadzwoniła komórka, obudziłam się i odebralam telefon.
    Odezwał sie pan i mówi że dzwoni w sprawie pracy, że znalazł
    ogloszenie w internecie. Byłam trochę zdziwiona że o tej porze.
    Praca w sklepie odzieżowym w Centrum Handlowym.Sklep nazywa sie Mini
    Markiet. Umówiłam sie na spotkanie i nie wiem czy mam iść, bo ten
    pan najpierw mówił o godz 10 a potem jakby zapomiał i powiedział: to
    jesteśmy umówieni o 9 ja mu na to że chyba o 10. No tak o 10.I
    jeszcze nie podał adresu tylko na początku padła nazwa tego
    Centrum. I ta nazwa sklepu odzieżowego? Nie wiem Co o tym myślicie?
    Mój mąż twierdzi, że o tej porze nikt o zdrowych zmysłach nie
    dzwoni w sprawie pracy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: mycha Re: Czy pracodawca jest normalny ? IP: *.winuel.com.pl 26.10.04, 08:59
        dlaczego? może ten człowiek dopiero o tej porze ma dojscie do internetu i
        mozliwe ze np.w tym dniu ktos sie zwolnil lub kogos on zwolnil i po powrocie do
        domu zaczął szukac.
        ja bym zaryzykowała...ale decyzja nalezy do Ciebie
        powodzenia
        • Gość: maja Re: Czy pracodawca jest normalny ? IP: *.devs.futuro.pl 26.10.04, 10:05
          ja mysle ze to jakis oszolom, o tej porze czlowiek na poziomie nie dzwoni, a jezeli pozno siada
          do internetu, to niech dzwoni nastepnego dnia w normalnych godz. i sie umawia na rozmowy, ja
          bym go zlekcewazyla, skoro teraz nie sznuje potencjalnych pracownikow, pokazuje swoje
          oblicze to ciekawe o ktorej bedzie dzwonil jak juz cie zatrudni, o 3 w nocy, bo mu sie cos
          przypomni, ale wiadomo twoja decyzja, pozdro
      • Gość: ja Re: Czy pracodawca jest normalny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:35
        22? jakiś kretyn. Dla mnie 20 jest już pora za póżna. pomylił godzine spotkania
        i nie podał adresu?!!! a powiedział jak się nazywa ? no bo na kogo masz się
        powołac wchodząć do sklepu? jakiś burak? pewnie jeszcze bedziesz pracowała
        całodobowo i 7 dni w tyg! zbliżają się swięta więc pewnie zatrudni cię w tym
        okresie najlepiej na dwa etaty za pół pensji i na okres próbny i bez prowiżji i
        wszystko co najgorsze a pózniej zwolni dzwoniąć o 22.
      • moniig Re: Czy pracodawca jest normalny ? 28.10.04, 20:46
        Wiatm!
        Ja poprostu myslę,że ten pan dzwonil tak pozno bo moze fatycznie ,pilnie kogos
        potrzebował i własnie zadzwonił do Ciebie,a prawda jest taka że jeśli naprawde
        ci zalezy na pracy to nie powinnas sie zamartwiac że cie zbudził,,,życze
        powodzenia i goraco pozdrawiam
      • Gość: cobra109@gazeta.pl Re: Czy pracodawca jest normalny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 07:56
        to do mojego ojca który serwisował piece gazowe gosc orzdzwonił o 24 w
        nocy ,co do tego pracodawcy sprawdz firme w informacji telefonicznej i potwerdz
        telefonicznie czy osoba podajaca sie jest nią ,idz lepiej z kims,ludzie
        wykorzystuje teraz bezrobotne dziewczyny tak jak do miało miejsce w
        gdymi ,pozdro i powodzenia
      • Gość: Ja Re: Czy pracodawca jest normalny ? IP: *.ima.pl / *.ima.pl 29.10.04, 15:20
        Do mnie raz zadzwoniła kobieta po godzinie 21-szej, przepraszając, że tak
        późno. Chciała oczywiście zaprosić na rozmow (sklep z elegancką odzieżą,
        Centrum Handlowe otwarte do 21). Nie sądzę, że jest to profesjonalne (dzwonić w
        takich godzinach do POTENCJALNEGO pracownika) a na pewno można z tego
        wywnioskować, ze jak już z POTENCJALNEGO staniesz się REALNYM pracownikiem, to
        takie telefony będą na porządku dziennym (typu "Bo Zosia zachorowała i jutro
        musisz przyjść na 7 rano, mimo, ze masz w grafiku dzień wolny).
      • Gość: szukający Re: Czy pracodawca jest normalny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 19:07
        Chyba trochę przesadzacie. Jak dla mnie, to potencjalni pracodowcy mogliby
        dzwonić nawet o 2 w nocy, jeśli zarobki by to rekompensowały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka