agniecha75 TAK+ 18.11.04, 18:30 + czyli 5 lat doświadczenia w swojej działce i teraz jestem w miare wszechstronnym konsultantem ds marketingu i komunikacji marketingowej (podyplomowe :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doberman Ankieta jest bez sensu IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 18:50 Ankieta jest bez sensu bo i tak z gory wiadomo, ze wiekszosc bedzie na nie. Po raz dlatego, ze beda odpowiadac glownie frajerzy, ktory zmarnowali 5 lat zycia i teraz sa sfrustrowani, ze nikt ich nie potrzebuje. Po dwa, ze chyba wszyscy wiedza, iz wiekszosc mgr. nie pracuje w wyuczonym zawodzie. Bo np. na cholere w Polsce kilkaset tysiecy mgr administracji, ekonomii, zarzadzania itp. Po trzy gdyby przeprowadzic taka ankiete po wszystkich wyzszysch uczelniach to okzaloby sie, ze zdecydowana wiekszosc z nich produkuje bezrobotnych albo ludzi bez zawodu bo de facto ich papierek jest wart na rynku dokladnie tyle ile wazy. Po cztery (patrz trzy) wiekszosc mlodych ludzi z gory popieprzylaby studia bo szkoda kasy i trzeba byloby wypieprzyc na bruk cala mase doktorow i profesorow, ktorzy z braku zajecia musieliby sami myc podlogi w supermarketach.Zamiast szrapac kase z budzetu "bo przeciez ksztalca mlodych ludzi" oferujac co roku po maturach "mozliwosci bez granic" a po obronach magisterek "studencie wypieprz sie sam". Po piec przeciez to wolny rynek decyduje i po to sie chodzi na studia aby kuic wiedze i umiejetnosci ktore potem mozna z zyskiem sprzeda na rynku. Jezeli nie daje sie ich sprzedac to oznacza, ze frajerze kupiles calkowicie nieprzydatna i nikomu niepotrzebna wiedze, z reguly przeplacajac wiecej niz jest ona warta. Sam skonczylem studia i bardzo tego zaluje bo moglem wyjechac na zachod zaraz po maturze ale teraz sie ciesze, ze nie pracuje bo gdybym nie wzial dupy w troki i nie pojechal na zachod to teraz tyralbym jak moi kumple za 700zl i merdal ogonkiem przed jakims "Cesiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ankieta jest bez sensu IP: *.intertele.pl / *.tyczyn.intertele.pl 18.11.04, 20:58 Ciekawe czego Ty oczekiwałeś idąc na studia. Pewnie spodziewałeś się tego samego o czym sam piszezsz. A propos czym się różni merdanie ogonkiem przed Cesiem w Polsce od merdania ogonkiem przed Helmutem na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinj Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:15 Sytuację mam taką że skończyłam studia ekonomiczne (metody ilościowe)i jestem w na ostatnim roku Marketingu, Pracuje w Dziale Marketingu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oltynka TAK 2003 IP: *.238.123.96.adsl.inetia.pl 19.11.04, 18:53 Ukończyłam filologię angielską i dydaktyke języków obcych i pracuję jako nauczyciel j.ang. Pozdrawiam :) O. Odpowiedz Link Zgłoś
adeladeotero Re: Ankieta dla "magistrow" 19.11.04, 19:01 TAK, choc czasem mam wrażenie, że jeszcze zgodnie z wieloma innymi kierunkami studiów.Taka praca... Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: Ankieta dla "magistrow" 19.11.04, 23:08 TAK - pracuje zgodnie z wyuczonym na studiach zawodem TROCHE - praca wykonywana czesciowo jest zgodna z zawodem, robie cos innego ale przydaje sie duza czesc wiedzy ze studiow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Nie 1985 IP: *.asternet.pl 30.12.04, 17:26 Filologia polska- nauczycielka Odpowiedz Link Zgłoś