Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ankieta dla "magistrow"

• agniecha75 TAK+ 18.11.04, 18:30
        + czyli 5 lat doświadczenia w swojej działce i teraz jestem w miare
        wszechstronnym konsultantem ds marketingu i komunikacji marketingowej
        (podyplomowe :-))
      • Gość: Doberman Ankieta jest bez sensu IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 18:50
        Ankieta jest bez sensu bo i tak z gory wiadomo, ze wiekszosc bedzie na nie.
        Po raz dlatego, ze beda odpowiadac glownie frajerzy, ktory zmarnowali 5 lat
        zycia i teraz sa sfrustrowani, ze nikt ich nie potrzebuje.
        Po dwa, ze chyba wszyscy wiedza, iz wiekszosc mgr. nie pracuje w wyuczonym
        zawodzie. Bo np. na cholere w Polsce kilkaset tysiecy mgr administracji,
        ekonomii, zarzadzania itp.
        Po trzy gdyby przeprowadzic taka ankiete po wszystkich wyzszysch uczelniach to
        okzaloby sie, ze zdecydowana wiekszosc z nich produkuje bezrobotnych albo ludzi
        bez zawodu bo de facto ich papierek jest wart na rynku dokladnie tyle ile wazy.
        Po cztery (patrz trzy) wiekszosc mlodych ludzi z gory popieprzylaby studia bo
        szkoda kasy i trzeba byloby wypieprzyc na bruk cala mase doktorow i profesorow,
        ktorzy z braku zajecia musieliby sami myc podlogi w supermarketach.Zamiast
        szrapac kase z budzetu "bo przeciez ksztalca mlodych ludzi" oferujac co roku po
        maturach "mozliwosci bez granic" a po obronach magisterek "studencie wypieprz
        sie sam".
        Po piec przeciez to wolny rynek decyduje i po to sie chodzi na studia aby kuic
        wiedze i umiejetnosci ktore potem mozna z zyskiem sprzeda na rynku. Jezeli nie
        daje sie ich sprzedac to oznacza, ze frajerze kupiles calkowicie nieprzydatna i
        nikomu niepotrzebna wiedze, z reguly przeplacajac wiecej niz jest ona warta.

Sam skonczylem studia i bardzo tego zaluje bo moglem wyjechac na zachod zaraz
        po maturze ale teraz sie ciesze, ze nie pracuje bo gdybym nie wzial dupy w
        troki i nie pojechal na zachod to teraz tyralbym jak moi kumple za 700zl i
        merdal ogonkiem przed jakims "Cesiem".
        • Gość: gość Re: Ankieta jest bez sensu IP: *.intertele.pl / *.tyczyn.intertele.pl 18.11.04, 20:58
          Ciekawe czego Ty oczekiwałeś idąc na studia. Pewnie spodziewałeś się tego samego o czym sam piszezsz. A propos czym się różni merdanie ogonkiem przed Cesiem w Polsce od merdania ogonkiem przed Helmutem na zachodzie.
      • Gość: karolinj Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:15
        Sytuację mam taką że skończyłam studia ekonomiczne (metody ilościowe)i jestem w
        na ostatnim roku Marketingu, Pracuje w Dziale Marketingu
      • Gość: RAUBER TROCHĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:16
      • Gość: moorva Nie 97 mąż moorvy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 00:27
      • anetina TAK 2003 19.11.04, 08:09
      • betonb25 Re: Ankieta dla "magistrow" 19.11.04, 10:03
        TAK
      • sylwia579 TAK 1998 19.11.04, 13:22
        SGH Finanse i Bankowosc
      • Gość: kasia TAK IP: *.autocom.pl 19.11.04, 17:28
      • olioli1 Kiedyś 2001" 19.11.04, 17:50
      • olioli1 kiedys 2001 19.11.04, 17:51
      • Gość: oltynka TAK 2003 IP: *.238.123.96.adsl.inetia.pl 19.11.04, 18:53
        Ukończyłam filologię angielską i dydaktyke języków obcych i pracuję jako
        nauczyciel j.ang.
        Pozdrawiam :)

O.
      • adeladeotero Re: Ankieta dla "magistrow" 19.11.04, 19:01
        TAK, choc czasem mam wrażenie, że jeszcze zgodnie z wieloma innymi kierunkami
        studiów.Taka praca...
      • vviosna Re: Ankieta dla "magistrow" 19.11.04, 23:08
        TAK - pracuje zgodnie z wyuczonym na studiach zawodem
        TROCHE - praca wykonywana czesciowo jest zgodna z zawodem, robie cos innego ale
        przydaje sie duza czesc wiedzy ze studiow.
      • ponponka1 1995 TAK ! :))))) 30.12.04, 13:43

• Gość: mimi Re: Nie 1985 IP: *.asternet.pl 30.12.04, 17:26
        Filologia polska- nauczycielka
      • czarna_jagodka TAK 1998 r. 30.12.04, 17:35
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka