anett250
08.11.22, 22:07
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Znalazłam się tutaj, na tym forum aby poszukać obiektywnych opinii na temat sytuacji w której się znalazłam. Sprawa dotyczy mojej kariery zawodowej w firmie w której pracuje 10 lat. Po rozpoczęciu pracy w tej firmie miałam uzgodnione warunki pracy i płacy które były przyjęte przez obie strony. Moim zadaniem było prowadzenie tej firmy, kontakt z klientami, przygotowywanie ofert, obsługa klienta, przyjmowanie zamówień i ich realizowanie. Z biegiem czasu firma się rozwijała, klientów przybywało, obowiązków przybywało, uzgodnienia finansowe były dotrzymane. Jednak po kilku latach kiedy firma była w pełni rozpędzona bez większego udziału szefa, z moim poświęceniem, kosztem braku urlopu, bez zwolnień lekarskich pracodawca zaczął się zmieniać. Zauważyłam że ogarnęła go żądza pieniądza. Czym były większe obroty tym zwiększała się moja pensja i nie było to już szefowie na rękę. Zaczął wprowadzać powoli, z roku na rok zmiany w naszych początkowych ustaleniach tak, aby płacic mi mniej. Podnosił prog od którego miałam płacony dodatek do pensji, bardzo bolało go to że mimo tego że zarabiałam dla niego pieniądze ciężka pracą musiał się ze mną dzielić zyskiem, nie mógł tego przeboleć. Na dzień dzisiejszy złamał wiele naszych warunków, firma istnieje, jeszcze z nim pracuje ale próg od którego mam dodatek zmienił o 100% już 3 raz go podnosząc powodując to że zamiast zarabiać więcej cały czas robi tak abym nie mogła zarobić więcej.
Jaka jest Wasza opinia na ten temat.
Pozdrawiam