Gość: marika4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:40 Chce się przyjśc po kilku firmach i zanieśc swoje CV. Najlepsza byłaby rozmowa z prezesem lub dyrektorem. jak najlepiej się zaprezentować w krótkim czasie , aby pozostało miłe wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matatek Re: Autoprezentacja 09.11.04, 12:50 najlepiej żebyś była dla wszystkich miła i sympatyczna - ew. możesz każdemu zostawić jakiś upominek... Odpowiedz Link Zgłoś
tamara_t Re: Autoprezentacja 09.11.04, 13:34 Wątpię, żeby w jakiejkolwiek firmie wpuścili Cię do dyrektora/ prezesa - żadenz nich nie będzie miał dla Ciebie czasu. Jedyne co możesz zrobić to zadbać, żeby to co zostawisz (CV +list) było jak najlepszą Twoją wizytówką. Zadbaj, żeby tekst był czytelny - wytłuść co trzeba, dołącz zdjęcie - zawsze jest mile widziane wbrew temu co zazwyczaj pracodawcy twierdzą (wyobraź sobie, że dostajesz 2 listy miłosne - jedno ze zdjęciem drugie bez, oba równie ciekawe. Facet na zdjęciu podoba Ci się - drugi list natychmiast wyrzucisz do śmieci - gwarantuję). Włóż dokumenty do koszulki. Ubierz się jakbyś miała rozmawiać z prezesem - osoba, która odbierze papiery od Ciebie może szepnąć miłe słówko na Twój temat - z tego samego powodu dla tej osoby bądź miła - nawet jeśli to tylko recepcjonistka. Uśmiechnij się, zagadnij o czymś ogólnym (np. ale macie tu duży ruch dzisiaj - to strasznie ciekawe pracować z tyloma ludźmi). Częściej niż sądzimy o naszej pracy decydują ludzie z niższych stołków. Sama wiem. Też tak szukałam pracy - zostałam polecona przez recepcjonistkę na której wywarłam bardzo dobre wrażenie. Okazało się że ma "chody" u kiero, która ją właśnie zawsze pyta o zdanie przy rekrutacji :)) POWODZENIA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika4 Re: Autoprezentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:29 Dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś