Gość: Kaja IP: *.man.polbox.pl 30.04.02, 15:16 Kto z Was ma zamiar pracować w Brukseli? wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=817180&dzial=0115 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BRUTAL Re: UE - spoko IP: *.racke.de, / 192.168.6.* 30.04.02, 15:22 Spoko. Wiekszosc najatrakcyjniejszych stolkow (sedzia, dyrektor, manager, ekspert) juz dawno "innymi drogami" rozdane ............. Pozatym znajomosc jezyka jest brana na powaznie (nie perfekt, ale superplynnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: layla Re: UE - spoko IP: *.eu.org / 192.168.1.* 01.05.02, 02:21 Bardzo bym chciala wierzyc (wierze!) ze "reszta"nie jest rozdana "innymi drogami". Moze tym razem bedzie inaczej... wciaz ( od 8 mieiecy) bezrobotna, naiwna i z nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa Re: UE 01.05.02, 03:25 Ja... Mam nadzieje, ze bedzie jakas pula dla osob nie bedacych krewnymi czy znajomymi krolika. A jak nie bedzie - to trudno. C'est la vie... :). Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady a powinnas zapytac: 02.05.02, 20:59 kto by chcial zarabiac duzo, placic smieszne podatki a nic nie robic i za nic nie odpowiadac? kwestie etyczne typu przecie to z pieniedzy, ktorych nie zobacza sierocince i ciezko chorzy pomine milczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baile Re: a powinnas zapytac: IP: 194.165.173.* 05.05.02, 00:42 Co pare tyg jestem w tej brukselce. Slyszalem ze personel Unii nie placi w ogole podatkow ! A jezeli chodzi o emaila ze jezyk trzeba znac superplynnie to autor przesadzil - jestem tlumaczem, od lat, i mam problemy w moim jezyku ojczystym i obcym - tak juz bedzie cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: a powinnas zapytac: 05.05.02, 01:36 Gość portalu: baile napisał(a): > Co pare tyg jestem w tej brukselce. Slyszalem ze personel Unii nie placi w > ogole podatkow ! ee to chyba przesada z tego co slyszalem od 'okolo unijnych' oni placa w zaleznosci miejsca 5-15% ryczaltu. od benefitow (diety czy mieszkannia) to zadnych. ale to moga byc plotki ;o) w kraju jak Belgia gdzie sie placi 60% podatkow od malutkich dochodow czy RFN (max cos 48,5%) wszyscy sie ciesza. a ciesza sie bo dzieki wysokim podatkom moga finansowac tegie mozgi, ktore podatkow unikaja wyliczajac krzywizne banana czy dlugosc prezerwatyw, a bez tego jak wiadomo gospodarka UE uwiednie ;o) Mam nadzieje, ze choc Irlandczycy placa mniej. choc i na nich przyjdzie kryska ;) Odpowiedz Link Zgłoś