Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mc Donalds

15.12.23, 07:01
    Hej,mam taki problem a mianowicie
    Zatrudniłam się w Mc na pół etatu przy sprzątaniu na zmianie nocnej. Praca sama w sobie nie była zła, starałam się, byłam chwalona i wszystko było w porządku, jedyny problem pojawił się w momencie gdy przestałam dogadywać się z liderką gościnności, która mnie zatrudniła, po prostu inne charaktery ale bez awantur ani nic z tych rzeczy, raczej po prostu schodziłyśmy sobie z drogi, przez cały okres mojej próbnej umowy nie było mnie w pracy 3 dni (była to nieusprawiedliwiona nieobecność) aczkolwiek uprzedzałam wcześniej, że mnie danego dnia nie będzie. Dwa dni odpracowałam, specjalnie wzięłam dodatkowe zastępstwo za kolegę żeby jakoś odrobić te dni. I byłabym w tej pracy do samego końca umowy w niewiedzy, że owa liderka nie chce przedłużyć mi umowy gdyby nie powiedział mi o tym kolega z pracy. I finalnie dwa dni przed końcem umowy jego słowa się potwierdziły. Liderka jako powód do nieprzedłużenia mi umowy podała to,że według niej nie jestem pewnym pracownikiem. Więc stwierdziłam ok to pójdę do innego mc do pracy i tyle, może atmosfera będzie lepsza. I właśnie tu pojawia się problem bo do jakiegokolwiek mc Donalda bym nie wysłała swojego zgłoszenia to nikt na nie nie odpowiada. (Większość mc Donaldów w moim mieście jest we franczyzie jednej osoby) i nie wiem co jest tego przyczyną? Ogłoszenia o poszukiwaniu pracowników pojawiają się cały czas i ja cały czas się zgłaszam i cisza. Czy ktoś miał podobną sytuację? Albo wie o co może chodzić i co mogę w takiej sytuacji zrobić? Pracując jeszcze w tej firmie i rozmawiając z innymi pracownikami usłyszałam, że jak np kogoś zwolnią albo nie polubią itp to już żaden inny mc donald tej osoby nie przyjmie do pracy...
    Obserwuj wątek
      • janusz.gazelak Re: Mc Donalds 16.12.23, 07:55
        Niektóre firmy nie mają ogólnopolskiej bazy danych, ale Mc chyba ją ma... i wynikałoby z tego że w tej bazie masz już wilczy bilet. Zaznaczam że to tylko moje przypuszczenia.
      • akle2 Re: Mc Donalds 26.12.23, 00:21
        Moje przeczucie mówi, że to tylko zbieg okoliczności i że warto próbować do skutku. Nie wiem, jaka to miejscowość, czy są tylko trzy makdonaldy na krzyż, czy trzydzieści. Jak sama zauważyłaś, większość jest we franczyzie, więc każdy ma swojego właściciela, a wspólna jest tylko licencja i know how. Ja bym odwiedziła wszystkie po kolei, na pewno nie jest tak, że wszyscy znają się ze wszystkimi, a nawet jeśli znają, to nie znaczy, że lubią i szanują. A tak na marginesie, z klientowskiego punktu widzenia, ze 20% załogi powinno wylecieć za niekompetencję, a jednak siedzą. Więc raczej nie jest tak, że uwzięli się akurat na Ciebie. Próbuj do skutku, za którymś razem na pewno Ci się uda.
        A gdyby tak porozmawiać bezpośrednio z właścicielem?
        • tay-992 Re: Mc Donalds 14.03.25, 21:44
          Ja, mam dziwna sytuacje ,dzisiaj dowiedziałem , ze niby zle wypeplinem, aplikacje , bo niby dałem 4 zamiast 5 w apilkacji Maca. To wydaje, mi się absurdalne, bo niby mamy te całe Rodo, wiec skąd moja kierowniczkę mogła się dowiedzieć , jak ta głupia ankiete , wypełniłem ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka